Authentic food la Marty Petit

188

Authentic Food e un proiect gastronomic la început de drum, suficient de ambițios și de pe gustul meu pentru a-l susține cu drag. Cei de la Marty Restaurants vor să implementeze povestea asta gustoasă la Marty Petit, pe Traian Moșoiu. Despre ce-i vorba pe scurt: în fiecare săptămână, pe lângă meniul restaurantului, mai aveți la dispoziție un meniu separat în care găsiți două supe, două salate, două feluri de bază și un desert. În ultimele săptămâni am studiat atent evoluția meniurilor, am gustat aproape toate mâncărurile (peste 20 de feluri) și am concluzionat că drumu-i bun. Authentic Food se apropie încet dar sigur de ceea ce și-au propus oamenii de la Marty, oferă varietate, prospețime, mâncare de sezon gătită excelent. E posibil să le ofer câteva idei pentru meniuri, dar până atunci intenționez să-i ajut să popularizeze conceptul. Nu cu bannere ori advertoriale pentru că aici vorbim despre lucruri pe care le poate gusta oricine se află în Cluj și e puțin probabil ca un banner să convingă pe cineva să guste. Avem un meniu, cum procedăm? Simplu: ne adunăm și gustăm mâncăruri ce poartă marca Authentic Food. Pentru început o dată pe lună, într-o seară de joi. Eu vin cu trei propuneri, vă anunț despre meniu, dată și oră iar voi veniți și vă bucurați de mâncare, de povești, de gusturi și texturi. Prima întâlnire de felul acesta va fi Joi, 13 Mai de la ora 20.00. Meniul pe care vi-l propun e acesta:

Supa cremă de gulii și țelină cu semințe de dovleac. E bună spre bestial de bună.

crema de telina si gulii 10

Bomba grill, un pachet de carne mărunțită, amestecată cu mirodenii, învelită-n țesătură de bacon și perpelită pe grill. Lângă ea, cartofi cu rozmarin și oarece spanac sotat discret.

bomba grill 15

La desert, clătite bănățene, cu moț de bezea și sos de vanilie, umlpute cu brânză de vaci cu stafide.

clatite banatene 16

Prețul unui meniu complet (subvenționat de Marty, altfel ar fi fost de bună seamă dublu) e de doar 20 de lei. Dacă v-or plăcea mâncărurile, le veți regăsi vreme de o săptămână în meniul Autehntic Food.

Ar fi bine să vă faceți rezervări (sunați la 0264-594094) din vreme pentru că locurile-s puține. Sper să ne vedem acolo.

Join the Conversation

 1. ma tenteaza foarte tare dar daca ajung doar pe la ora 9 -10 se poate manca?

 2. Cm, dacă rezervi un loc, probabil că da, dacă vii pe la 9, probabil că nu dacă ajungi abia la 10:-).

 3. E greu de făcut supa? Ne dai reţeta dacă-i easy?Ms. mult . De clătite ce să mai…

 4. mai mult decat tentant…spre groznic de tentant. trebe sa imi gestionez bine timpu’…da’, daca nu ajung amu’…sigur cealalta saptamana … si da, sper sa te vad pe acolo :)

 5. eu o sa fiu acolo:)

 6. So… tentativele mele de a incepe o noua cura de slabire au fost subminate la modul subversiv si miselesc de sora-mea, Corina, care mi te-a prezentat, in trecere, drept un soi de „guru” al artei culinare, destul cit sa ma faca sa intru aici… Mare greseala…. Adio, vise de „90-60-90″…. Ce Mara, ce beauty salon, ce cura…pentru mine e prea tirziu ! Sint pierduta ! Am de gind sa savurez totul…piece by piece ! :)
  Lasind gluma la o parte, ma bucur ca te-am descoperit ! Totul pare a fi deliciosss, bestios de bun ! Ce criza economica, ce distante de sute de kilometri ? Voi face tot posibilul si voi ajunge in Cluj, cit de curind !
  Felicitari, Adi ! Si succes in tot ce ce-ai propus sa faci ! I’ll be watching you!;)

  1. Dida, mulțumesc:-). Poate ne sincronizăm și voi și găti undeva în Cluj când ajungi aici. Ori poate prin alte părți (săptămâna viitoare, pe 23 gătesc în București).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close