Rețeta de frigănele a lui Adi Hădean (video)

358

Dragii mei, bine v-am regăsit la un nou episod din serialul Farfurii Curate cu întrebarea secolului: Ce facem cu pâinea care s-a uscat?

Așa că, astăzi vă dau o rețetă simplă, de fapt chiar două într-una. Știți ce sunt acelea „frigănele”? Ok, probabil mulți dintre voi știți, da’ poate sunteți și printre cei care nu știu. Nu-i nimic, nimeni nu s-a născut învățat. În principiu, este pită cu ou, așa cum se zice unde am crescut eu, în Baia Mare.

Pâinea uscată este cea mai bună pentru frigănele, pe care trebuie să o tai felii, nu foarte groase, un centimetru jumătate sau chiar doi. Vă mai trebuie un ou sau poate două, dar trebuie să fie proaspete pe cât posibil. Pe lângă acestea și lapte, câteva fire de șofran (dacă ai, dacă n-ai nu-i bai), unt, smântână, ierburi aromatice și câțiva fulgi de migdale. Mai jos, toate detaliile de preparare să îți fie mai ușoară viața.

Să fiți sănătoși.

*serialul „Farfurii Curate” a fost creat în contextul în care oamenii petrec tot mai mult timp în casă și sunt nevoiți să gătească, așa fel încât la finalul perioadei de izolare să iasă măcar la fel de sănătoși pe cât au intrat. Un set de aptitudini de bază în ceea ce privește gătirea unor ingrediente simple poate fi de mare folos într-o perioadă în care suntem constrânși să petrecem timp în propriile locuințe pe timp nedeterminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close