Am ajuns la piață și bine am făcut. Nu mai fusesem de ceva vreme, dar mi-am dat seama de cât de dor mi-a fost de toata agitația din piață, de oamenii simpli, dar deosebit de politicoși și de ale lor legume proaspete. Am avut senzația că m-am întors înapoi în timp, când lucrurile erau simple și mult mai apreciate. Și prin căutările mele am dat de cartofii noi, de mărar și pătrunjel, proaspete, de mazăre dulce și crudă, de ridichi mari și cărnoase și câte și mai câte. M-am simțit fix ca un copil care primește o acadea. Bineînțeles că nu m-am răbdat și am ajuns cu o grămadă de plase, acasă. M-am gândit că ce poate să fie mai bun și mai fresh, dacă nu o salată de cartofi noi cu ierburi aromatice?! Așa că, m-am apucat de treabă. Vă las mai jos lista ingredientelor.
Ingrediente pentru salata de cartofi:
- Cartofi noi, cam 500 gr.
- 200 gr mazăre proaspătă
- 200 gr sparanghel
- 2 ridichi mari
- Mărar
- Pătrunjel
- Ceapa verde
- Usturoi verde
- Sare și piper
- Frunze proaspete de mentă
Ingrediente pentru dressing:
- 50 ml suc proaspăt de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță muștar cu boabe
- 1 linguriă oțet de mere
- 1 linguriță miere
- Sare și piper
Modalitatea de pregătire a salatei de cartofi:
Am preîncălzit cuptorul la 190 de grade.
Am spălat foarte bine cartofii și i-am tăiat in bucăți, iar pe cei mici i-am lăsat întregi. Am tapetat o tavă cu hârtie de copt, peste care am înșirat cartofii, i-am stropit cu ulei de măsline, sare și piper și i-am lăsat la cuptor, până s-au aurit.
Între timp am tăiat sparanghelul in bucăți și l-am pus la fiert, împreună cu mazărea. Nu mult, pentru că nu am vrut să îi fierb, ci sa-i înăbuș puțin, dar să rămână tot crocanți. După ce s-au înăbușit destul, am scos totul într-o strecurătoare, pe care am băgat-o sub un jet de apă rece, să opresc procesul de fierbere.
După ce cartofii au fost gata, i-am lăsat la odihnit vreo 10 minute, timp în care am tăiat ridichile in fâșii subțiri, am tăiat și verdețurile foarte mărunt.
Modalitatea de pregătire a dressingului:
Aceasta etapa este super simplă, nu am făcut decât să amestec, uleiul de măsline, oțetul, muștarul si zeama de lămâie. Acest dressing va da o aroma foarte fresh salatei de cartofi, iar în combinație cu ierburile proaspete veți vedea că o să iasă ceva wow!
În final am amestecat cartofii, mazărea și sparanghelul, ridichile, ierburile precum și dressingul și am garnisit totul cu frunze proaspete de mentă, sare și piper.
A ieșit o salată de cartofi noi foarte gustoasă, ușor de făcut și sățioasă.
Culorile din farfurie vibrează. Mie mi-a dat o energie foarte pozitivă salata asta. Ce să zic… în sfârșit am pus primăvara pe farfurie.
S-aveți poftă!
Până la rețeta următoare, vă aștept pe Instagram.
Zile cu soare,