Sandwich cu vită coaptă încet (video)

415

Dragii mei, bine ați revenit la noul episod din Farfurii Curate. Mai țineți minte episodul acela în care v-am învățat cum să faceți chifle pentru burgeri?

Pai ia să-l căutați pe blog-ul acesta sau pe canalul YouTube Hadean Live pentru că o să-l găsiți cu siguranță.

Acum, o să preparăm umplutura pentru ele, și anume, o bunătate de carne obținută din materie primă ceva mai ieftina, adică din niște bucăți care nu sunt atât de costisitoare și pe care le tratăm cu multă presiune și cu un strop de talent.

Am folosit o carne ceva mai fermă, cap de piept și gât, ambele de vită. O bucată zdravănă de unt (am folosit de la Albalact cu 82% grăsime), legume (cam ce găsești în frigider perioada asta), foi de dafin, restul dintr-o sticlă de vin și sos de soia (numa’ dacă vrei).

Asta-i pentru carne, dacă vrei să faci și un sos alături poți să amesteci niște maioneză cu o smântână (eu am folosit-o pe cea de la Albalact) nu foarte grasă, 12% grăsime, în care am mai pus niște sare, piper, fulgi de ardei iute și două linguri zdravene de sos Sriracha (pe care îl găsiți în orice supermarket). După ce urmezi instrucțiunile din video-ul de mai jos, asta-i tot.

Vă mulțumesc că v-ați uitat. Să fiți sănătoși.

*serialul „Farfurii Curate” a fost creat în contextul în care oamenii petrec tot mai mult timp în casă și sunt nevoiți să gătească, așa fel încât la finalul perioadei de izolare să iasă măcar la fel de sănătoși pe cât au intrat. Un set de aptitudini de bază în ceea ce privește gătirea unor ingrediente simple poate fi de mare folos într-o perioadă în care suntem constrânși să petrecem timp în propriile locuințe pe timp nedeterminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close