Cremă de cartofi noi cu lapte de cocos

266

Nu știu dacă au apărut cartofii noi românești (e posibil) nici nu mă mai pot gândi dacă legumele din piețele noastre sunt de la noi ori de aiurea. Globalizarea m-a cam amețit. Sigur, nu destul de mult încât să nu mai vreau să gătesc. De data asta vă arăt o cremă pe care am făcut-o din cartofi noi.

Am folisit cam un kilogram de cartofi pe care i-am spălat bine de tot, i-am tăiat în 4 și i-am pus la fiert în trei litri de apă cu puțină sare.

Împreună cu cartofii am pus cinci-șase căței de usturoi. Fulgii de ardei iute i-am pus la urmă, s-au rătăcit cumva în poza asta.

Pentru că nu aveam nici lapte nici smântână nici unt prin casă am folosit lapte de cocos. Sigur că nu-i chiar smântână dar e cel mai asemănător lucru pe care l-am putut găsi.

După ce le-am pasat pe toate bine de tot cu blenderul vertical, am completat supa cu ulei de dovleac, fulgi de ardei iute și un amestec de mirodenii arăbești.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Daca sint pasati cu o lama metalica nu ies un pic cleiosi?

  1. Adi Hădean Author says:

   nu, asta ține de cartofi nu de instrument:)

 2. sunt cartofi noi, 2 lei kg, piata IRA.

 3. cred ca trebuie sa faci o aprovizionare:)))

 4. Si eu am facut o supa crema de cartofi si mi-a placut. (in general supa de cartofi e pe ultimul loc pentru mine)
  Am pus si un strop de tagines adus din Maroc.
  Mersi pentru inspiratie.

 5. si mie îmi plac supele cremă… le fac de cîte ori am inspiraţie… reţeta de aici e o asemenea inspiraţie… la fel ca şi crema de ciuperci cu nuci…mmmm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close