Week-end cu copii și povești

238

Alice Strete (the friend of a friend) m-a întrebat dacă vreau să particip la un proiect studențesc legat de alimentație. Am cam vrut. În concluzie, vineri m-am prezentat la școala Elf să le vorbesc copiilor din clasa a 3-a despre alimentația sănătoasă și despre primejdia excesului de sare, zahăr și grăsimi. M-am distrat și sunt convins că s-au distrat și copiii (nu știu ce mănâncă ăștia micii dar parcă sunt tot mai isteți de la o generație la alta). La finalul întâlnirii am concluzionat că voi merge să gătesc împreună cu ei. Ceva cu făină și cu aluat. Dar nu în zilele în care fetițele au balet, că n-au timp și pentru una și pentru alta.

Ieri, altă poveste, alți copii. Ceva mai mari de data asta. De fapt, nu mai sunt chiar copii ci niște tineri care se pregătesc să conducă. Nu, nu mașina. Programul Leadership autentic instruiește sute de tineri români pe parcursul a mai multe sesiuni (în jur de 20 într-un an) care se desfășoară în toată țara. Am fost invitat să le vorbesc, să stau de vorbă cu ei mai exact. Am petrecut o oră faină în compania lor. Mi-au pus întrebări foarte deștepte și de bun simț iar eu le-am vorbit despre pasiune, despre praguri și bucuriile de după praguri. A fost o zi bună.

Și, să vă mai spun ceva: week-endul nu-i gata. Azi, cam în două-trei ceasuri, merg în centrul Clujului, pe strada Potaissa. Acolo voi găti împreună cu Uica Mihai. Ăsta-i un lucru pe care-l aștept de ani de zile și sunt recunoscător că am parte de el. Am auzit că o să vină și Ciprian Tătaru și Mircea Groza. Ne-om distra. Iar de pe la ora 3 încolo, om și mânca. Doamne-ajută!

 

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Trairile tale sunt demne de lauda. De multe ori ma intreb cum poti sa te imparti intre atatea activitati si….toate le faci cu profeseonalism.
  Succes la gatit cu Uica! Eu am gatit cu el si mi-a ramas la inima, iar Ciprian e de nota 10.
  O zi frumoasa.

 2. octavia says:

  E de admirat cata rabdare poti avea,e ceva la care nu te pricepi?Vorba ta,pasiunea te indruma in tot ce faci dar cred si un suflet mare si curat.E o delectare sa te urmaresc si ce bine ca ai foto cu tine:)

 3. Rodica says:

  Ei te cred si eu, cat de de simpatic Uica Mihai si ce bucatar un e, v-ati distrat de minune si ati mai si gatit !!!!
  Sa aveti spor oameni buni !!!!! ca faceti din nimic niste bunatati de nota 10 ************ !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close