Dacă vii la mine și îmi spui că ți-e foame, s-ar putea să îți fac imediat o porție de paste. Iar dacă ai noroc, primești tagliatelle cu vongole, sunt preferatele mele. Mănânc paste în fiecare zi, nu-mi pot imagina viața fără ele. Asta și pentru că reușesc cu o mână de ingrediente să aduc raiul în farfuria mea. Și nu glumesc deloc!
Așa că azi vă arăt (din nou) cam ce poți face în mai puțin de 10 minute. Binențeles cu puțină organizare.
Ingrediente pentru Tagliatelle con vongole: (două porții)
- Trei-patru căței de usturoi tocați grosier
- Un ardrei iute tocat grosier
- legătură de pătrunjel tocată grosier
- Trei-patru mâini de scoici vongole
- Trei linguri de ulei de măsline din sticla aia pe care o deschid la Paște și la Crăciun.
- 250 de grame de tagliatelle proaspete.
Un pahar de vin alb, sec și neapărat să fie bun! Nu aruncăm peste scoicile astea minunate ceva vin de 2 lei, că așa iese și mâncarea, de 2 lei.
Intrucțiuni:
Nu vă mai zic cum am făcut tagliatellele, le găsiți pe blog. Ideea e să folosiți mereu ingrediente de calitate. Ouăle de casă și semola sunt ingrediente care nu au voie să lipsească dacă vrei un rezultat wow.
După ce am terminat de tăiat pastele, am ales scoicile.
Am aruncat scoicile deja deschise, ele nu mai sunt bune. Apoi le-am clătit în câteva ape să îndepărtez nisipul de pe cochilii și le-am scurs bine. Nu le las în apă pentru că se deschid.
Am pus într-o oală apă la fiert în care am pus sare când a început să clocotească.
Am pus uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare. Am pus la distuit imediat ardeiul și usturoiul și după câteva secunde am luat tigaia de pe foc. Nu vreau să ard usturoiul. Am pus peste scoicile și am dat tigaia înapoi pe foc. Am adăugat vinul și capac peste, ușor într-o parte să se evapore alcoolul.
Am pus pastele la fiert, aproximativ 4 minute, nu le trebuie mai mult.
Scoicile s-au deschis frumos și le-am îndepărtat pe cele care nu au răspuns tratamentului termic. Am gustat sosul pentru că tigaia e plină de sos lăsat de scoici. Care s-a amestecat cu vinul și ardeiul și uleiul.. E fabulos! Am aruncat în tigaie și pătrunjelul și pastele, ultimul minut le-am fiert în sosul din tigaie. Le-am amestecat încă puțin și gata.
Cum am servit pastele
Le-am servit imediat cu puțină zeamă de lămâie, nu e musai, dar mie îmi place tare mult.
Toată bucătăria miroase a mare, a vară, a vacanță pe undeva prin Grecia. Și nu spun asta pentru că am fost pe lângă tigaie când s-a evaporat alcoolul. Nu. Îmi aduce aminte de cât de puține lucruri ai nevoie să faci rai. Să faci rai din ce ai.
Pace&love.
Alte idei de rețete cu paste mai găsiți și aici.