Magie de vară

237

Pentru că luna iunie stă sub semnul copilăriei, mi-am permis să dau frâu liber imaginației și să mă joc.  Și unde altundeva decât la locul meu de joacă preferat,  în bucătărie. Asadar am preluat  un desert clasic, din dulcea mea copilărie – lapte de pasăre, l-am colorat, l-am îmbrăcat în arome de vară și m-am bucurat de el precum în fragedă pruncie.

Ingrediente:

 • 250 grame căpșuni
 • 25 grame zahăr
 • 30 ml suc de lămâie

Pentru găluștele din albuș:

 • 3 albușe
 • 1 gram coajă de lime
 • 10 ml lichior de mentă (Jet 31)

Pasul 1

Am făcut un smoothie din căpșuni în care am adăugat sucul de lămâie și zahărul. Blenderul mi-a fost de mare ajutor! Am transferat totul într-un bol și l-am lăsat la frigider până a fost suficient de rece încât să te răcorească într-o zi toridă de vară:

Pasul 2

Cu ajutorul mixerului am transformat albușurile de ou, zahărul și lichiorul de mentă  în norișori pufoși și aromați:

Pasul 3

Am transferat compoziția în boluri micuțe rezistente la cuptorul cu microunde. În funcție de dimensiunea  bolului în care doriți să serviți desertul decideți cât de mari faceți găluștele din albuș.  Am presărat niște coajă de lime și am introdus în cuptorul cu microunde setat la putere maximă. 20 de secunde au fost suficiente pentru a găti albușul și a-i păstra o consistență pufoasă. Dacă le lăsați prea mult în cuptorul cu microunde albușurile devin gumoase:

Pasul 4

Într-un bol am pus smoothie-ul rece de căpșuni, am adăugat câte un norișor aromatizat cu mentă și am decorat cu fructe proaspete.  Ah și încă ceva, l-am savurat cu poftă!

Cu drag,

Ioana

 

 

Join the Conversation

 1. Salut. Căut pe internet și cărți pentru o rețetă mică. Ele diferă mult și nu am încredere în ele. V-ați împărtăși cu mine o rețetă simplă sau de bază mică recunoscută de majoritatea românilor? Mac (un american)

 2. Hei, o reţetă interesantă şi uşoară de vară. Astăzi am prmit de la ţară o lădiţă de căpşune, aşa că pe lână dulceaţă am să încerc şi reţeta ta. Arată delicios.
  Mulţumesc frumos. :)

 3. Arata demential! trebuie sa incerc neaparat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close