Blogul meu, regulament de utilizare

320

Speram să nu fiu nevoit să public acest articol (mai ales că în trecut am mai postat unul asemănător) dar observ că abilitatea de a utiliza calculatorul nu e legată strict nici de educație nici de cei 7 ani de acasă așa că mă simt obligat să fac niște precizări.

Nu vreau să se simtă cineva jignit, articolul de față subliniază doar câteva reguli de bun-simț care pentru cei mai mulți dintre oameni sunt evidente dar care pentru unii par inexistente. Și cum aceștia din urmă au și ei libertatea de a circula pe internet și, din când în când ajungem să ne intersectăm, am hotărât să nu-mi mai pierd vremea încercând să-i înțeleg (după modelul „și ei sunt oameni”) ci, în schimb, să mă folosesc de prerogativele de administrator al acestui blog. Așadar, iată regulile după care mă ghidez în relația cu vizitatorii mei:

– www.adihadean.ro e blogul meu, casa mea de pe net. orice oaspete e primit cu bucurie.

-orice oaspete poate să intre fără să se „descalțe” și-și poate da cu părerea despre ce vede aici

-comentariile, pozitive ori negative sunt aprobate și acceptate. nu simt nevoia de a fi lăudat și accept realitatea, adică faptul că munca mea nu trebuie să placă tuturor. în concluzie, poți să intri aici și să-mi spui că nu-ți place ce am făcut, e în regulă. dacă ai și argumente, cu atât mai bine

-obișnuiesc să răspund la toate comentariile și în consecință mi-ar plăcea să aibă legătură cu postarea la care sunt atașate. sigur că poți să scrii despre berze când toți ceilalți vorbesc despre ciuperci dar în cazul ăsta, să nu te miri dacă nu ți se va răspunde

-cum spuneam mai sus, poți să scrii orice la adresa muncii mele dar nu poți să-mi spui ce să fac (cum să scriu, cum să fac pozele, cum să le postez, în ce ordine să le așez, cât din mâncare să-ți arăt), în momentul în care treci limita asta te transformi din oaspete în intrus și ajungi în compartimentul SPAM

-e totuși blogul meu, înțelege te rog că mă reprezintă, că evoluează odată cu mine și că se dezvoltă pe măsură ce învăț eu lucruri despre lume, viață, internet și mâncare

-diferența dintre un comentariu critic și căutarea nodului în papură e vizibilă pentru majoritatea oamenilor în același fel. o văd și eu și încerc să fiu cât mai puțin subiectiv, uneori chiar fac forțări să trec unele comentarii din categoria „nod în papură” în categoria „critică constructivă”. când nu-mi iese, „nod în paură” intră la SPAM

-nu uita că blogul meu nu e o carte de bucate nici un curs de gătit, e un loc menit să te inspire, să-ți dea o idee, să te obișnuiască să gândești practic în bucătărie, să îți pună fantezia la lucru.

-nu uita că blogul meu îți oferă un serviciu care pentru tine e GRATUIT dar pe care eu ÎL PLĂTESC cu niște bani în fiecare lună, cu multă muncă în fiecare zi, prin urmare te rog să respecți asta

-nu uita că nu te obligă nimeni să intri pe blogul meu, o faci pentru plăcerea ta (chiar și pentru a-ți satisface plăcerea de a comenta malițios), pentru bucuria de a interacționa cu vizitatorii mei, pentru bucuria pe care ți-o provoacă mâncarea ori pentru că ai nevoie de inspirație în bucătărie.

În ceea ce-i privește pe „confrații” bloggeri care nu mai pot de grija mea (da, observ că până și un blog culinar care n-are și n-a avut nimic cu nimeni niciodată poate stârni pasiuni din cele rele), îi anunț că dacă am un grill mai bun, un cuțit mai ascuțit ori un aparat foto ceva mai performant decât săpuniera cu care am făcut poze timp de doi ani, e pentru că muncesc pentru ele. Și dacă am de ales între a fi mediocru și a fi considerat snob de către niște persoane de bună seamă imature emoțional și lipsite de bun simț, prefer varianta a doua.

PS: nu țin minte să fi privit pe cineva de sus vreodată în schimb țin minte că nu am refuzat pe nimeni când mi s-au cerut lucruri ce stau în puterea mea. Să fim sănătoși.

FOTO: Narcis Tarcea, Imagia

Join the Conversation

  1. Da-i draq de fraieri – Esti bun – Esti foarte bun in ce faci!

    Iti citesc blogul in fiecare sambata dimineata impreuna cu Oti si ne bucuram de tine! Suntem mandri ca te cunoastem!

    Felicitari pentru emisiunile de pe crocodilu’!

  2. Nu te mai supara asa… Unii oameni nu apreciaza nimic, nici macar pe ei insisi. :) Sambata frumoasa sa ai!

  3. adihadean Author says:

    Mihai, multam. Încerc să nu dau dracu’ pe nimeni dar unii se cer:-))
    Anca, nu-i supărare, trebuie însă să mă protejez cumva, măcar împotriva pierderii de timp și neuroni:-). Mulțumesc, la fel:-).

  4. Adi problema asta o cam avem toti aia cu bunsimt (sic, amatorilor de senzatii…tari). nu ai ce sa le faci, asa cum exista cer si pamant asa sunt si oameni si Oameni. eu ignor specimenele astea si dupa ce posteaza „comentarii’ cat posteaza si nu le aprob se ..plictisesc si ma lasa in pace

  5. Foarte la tema poza :)

  6. Buna! Eu sunt un fan al tau, pe bune ;) , nu prea am postat comentarii, dar tot fac din retetele tale si imi ies, dom’ne, bune rau, asa ca te superi sau nu pe mine, o sa „fur” in continuare meserie de aici. Totusi, daca as avea ceva de spus, dar nu e critica, e mai mult o sugestie, cred ca ar fi util daca ar aparea data sub titlul postarii din ziua respectiva, pe front page, ca apare doar daca deschizi individual postul. Stiu ca blogul tau e oarecum atemporal, dar poate gasesti inspirata propunerea mea, multam!

  7. adihadean Author says:

    Codeus, mie-mi place grădinăritul, nu pot ignora buruienile că-mi copleșesc plantele aromatice:-))

    Victor, noroc c-o aveam

    Raluca, în curând voi avea o nouă temă, ocazie cu care o să fie optimizată și partea care facilitează căutarea/sortarea reșetelor. E mult de lucru, sunt peste 1000 de rețete adunate-n trei ani și din cauza trecerilor repetate de pe un server pe altul (cea mai recentă la începutul acestei săptămâni) s-au cam amestecat lucrurile între ele. Mi-am propus ca până în toamnă să le aranjez pe toate la locul lor :-)

  8. codruta says:

    Mai frumos de atat nu puteai scrie….sunt curioasa ce efect va avea cele relatate mai sus…pupici si numai bine…:)

  9. Mda…. probabil ca trebuie luata atitudine in fata nodinpapuristilor, felicitari pntru atitudine, si sper sa nu te supere niciodata, te-am vazut o singura data pari un tip de treaba, si nu inteleg cine si de ce nu i-ar conveni de tine.
    Spor la munca in continuare!

  10. Intotdeauna cand vad articole de genul acesta, ma gandesc la ce spune Andrei Plesu despre prezenta pe „forumurile” virtuale. Cum orice blog este mai mult sau mai putin si forum, ce zice dansul se aplica si aici:
    http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/ce-este-un-forum

    P.S. Cine se scoala de dimineata … scrie pe blog?

  11. adihadean Author says:

    Daniel, îmi pare că ești bine. Mă bucur și mulțumesc pentru linkul ăsta:)

  12. gabriela cristea says:

    Ai tot respectul meu pentru tot ceea ce faci.

  13. Eu cred ca online-ul o ia razna. Ar trebui sa fie un schimb de informatii apoi un mod de comunicare. Nu un mod de comunicare, apoi un schimb de informatii.

    Din punct de vedere culinar, tu si Ama sunteti singurii pe care ii urmaresc si dupa care gatesc . Eu nu ma anunt de fiecare data, da am eu clientii (retetele) mei pe blogul tau, la care ma uit saptamanal sa imi fac pofta ( de obicei intre 12 si 2 ) si gatesc odata de doua ori pe saptamana dupa retetele tale . De fapt , tu m-ai adus de pe chinezarii pe mancare mai de a noastra :D .

    Cat timp nu esti mediocru (si stim toti de aici ca nu esti), talentul si pasiunea va bate tot timpul foamea de bani a altora, iar prin faptul ca lasi la o parte mediocritatea, nu o sa mai te poti compromite , si de acolo unele probleme dupa cum vad eu lucrurile.

    No, si sa sti ca nivelul la care aduci gatitul mi foarte de folos in studiul … ceaiului. Deia unele intrebari asa, mai ciudate .

    Numa bine.

  14. adihadean Author says:

    Gabriela, mulțumesc frumos

    Caleaceaiului, întrebările tale (și nu doar ale tale) mă ajută să aflu lucruri, și despre mine și despre gastronomie. Așa că…întrebați:-).

  15. Adi, nu trebuie sa pui la suflet toate rautacismele. Am avut si pe blogul meu asemenea specimene. Si culmea, nu se legau de retete ci s-au legat de familie, atunci cand am postat subiecte legate de nunta copiilor, Andrei si Andreea. Nu le-am aprobat comentariile si pana la urma s-au calmat.
    Cat despre privitul de sus, am citit undeva ceva interesant: nimeni nu trebuie sa priveasca pe altcineva de sus decat atunci cand se apleaca pentru a-i intinde o mana de ajutor. Cam asta faci si tu cu blogul tau. Ii ajuti pe cei care il citesc cu idei si sfaturi. Si eu intru cu mare placere pe blogul tau de fiecare data cand vad ca a mai aparut ceva la bloguri gustoase de pe gustos.ro. Si de fiecare data mai invat ceva si uneori ma inspir.
    Mult succes in tot ce faci. Se vede ca pui mult suflet. Lasa-i pe rautacciosi si invidiosi sa fiarba in suc propriu. :)

  16. dă-le-n gură, rupe-le gâtu’, suge-le ochii :)))))

    acu că te-ai descărcat, respiră adânc şi zâmbeşte. dă-i în franţ şi nu pune de-astea la suflet. ştii aia cu suma inteligenţei pe planetă e constantă, doar populaţia e în continuă creştere, nu? mnoa, deci e inevitabil să te loveşti de de-ăştia. le e ciudă că tu ne faci să bălim constant, în timp ce ei ne fac să râdem. de ei, nu cu ei :-D

    hai, la treabă toată lumea, că e uichend şi e timp de bucătărisit ;-))

  17. adihadean Author says:

    Doina, „să fiarbă-n suc propriu” .-)). Tot la mâncare ajungem:-)
    B. nu simt nevoia să dau în gură cuiva dar nici la primire nu-mi place să fiu (doar mă cunoști):-). Nu-i bai, să băgăm pă foc până scade zama pă sarmale:-)).

  18. Eu, una, sunt fericita ca exista blogul tau; in fiecare dimineata intru aici cu nerabdare, sa vad daca pot sa gatesc rateta ta sau macar sa fur vreo idee; cine vine aici pentru altceva, e un fraier si trebuie taxat dur; inca odata, felicitari pentru tot ce faci!

  19. Daniel Raduta says:

    @caleaceaiului Eu cred ca nimeni nu o ia razna. Online-ul ofera anonimitatea de care au nevoie unii pentru a exprima tot ceea ce le trece prin cap. Nu cred ca, offline fiind, oamenii aia gandesc altfel; doar ca nu au curaj sa se exprime.

  20. dragule, zic eu, mergi mai departe, fara a privi catre imbecili. rasa asta nu o sa piara in veci, dar e foarte bine ca trasezi niste reguli. e drept ca blogul e un loc public, dar e la fel ca un restaurant, sau ca o scoala, sau ca orice alta institutie publica. nu te duci sa faci pipi pe gardurile lor daca ti se nazare ca nu ti-a placut mancarea, sau cursul, sau orice altceva. nu ii inteleg pe cei ce gasesc placere in a arunca cu noroi in munca altuia. moderarea comentariilor e un lucru pe care il gasesc folositor: nu vad de ce li s-ar da voce si expunere publica martafoilor pe niste platforme de altfel respectabile. Adi, tot inainte, ca faci bine ceea ce faci!

  21. Dragă Adi, tu eşti un talent, şi nimeni şi nimic nu-ţi poate lua asta.
    Pe mojici trebuie să-i ignori, ei consideră că-şi pot elibera refulările pe orice blog, atît îi duce mintea. Tu ştii cît de mult te preţuiesc prietenii tăi din blogosferă, iar cei care nu intră în această categorie nici nu contează. Nu există ! Mergi înainte pe acest drum, pentru că l-ai ales foarte bine şi te reprezintă !
    Mă bucur să văd pe blogul tău şi zîmbetul lui Daniel, căruia-i doresc tot binele din lume. Şi cum la zîmbetul acesta ai contribuit cu tot sufletul tău, nu pot decît să vă felicit pe amîndoi ! Să fiţi sănătoşi amîndoi, iar tu să ne bucuri în continuare cu talentul şi marea ta bunătate.

  22. Esti ( prea ) bun in ceea ce faci, atat de bun ca uneori ma faci sa-mi pun muschiul la treaba si sa-mi ard tigaile !! Atat de bun ca-mi starnesti cascada Niagara la fiecare postare deci sa nu-ti pese de altii, sa-ti pese de noi. :D

  23. Cum zice un prieten, de minim 12 ani, keep walking.
    Te astept in Bucuresti.

  24. Adi, cei care te plac n-au nevoie de justificari ori explicatii, cei care nu te plac, nu le vor intelege. :) Asta-i o fraza citita de curand si sunt de acord cu ea in totalitate. Imi place mult ce-ai scris. Eu cred ca unele lucruri nu le putem schimba, altele da si ideal ar trebui sa ne concentram pe ultima categorie.

    In balanta, cei care iti apreciem blogul suntem mult, mult mai multi decat grupul SPAM. Te citesc zambind absolut in fiecare zi si-i apreciez foarte mult, pe toti care-si rup din activitatile zilnice sa imparta idei savuroase, locuri pitoresti cu ..oricine are chef sa citeasca.
    Virtualul face parte din vietile noastre si fain ar fi sa luam din el numai ceea ce ne face placere.

    Week-end fain!

  25. la fel ca pe strada, ca in trafic, ca peste tot sunt si cei din blogosfere. Ce sa ne mai mire? Doar ca e dureros cand vezi ca cineva isi bate joc cu intentie de pasiunea, de munca ta.
    Sincer, stiindu-ma pe mine i-as fi trimis la origine demult. Tu esti prea domn ;) Un weekend minunat in continuare!

  26. rodica maria nastasoiu says:

    Poza care ti-ai postato aici e tare de tot !si nu te lua dupa toti mojicii ,noi te apreciem si iti multumim
    weekend placut !!!!!!!!!!!!!

  27. Domnu’ bucatar, io ma bucur ca exista blogul lu’ matale! Ai retete relativ simple, majoritatea se fac repede, nu „fierbi” pe langa aragaz. Imi place sa stau la cratita :) combin legumele, carnea si fructele cum imi trece prin cap si in ce cantitati imi vin „la ochi”, asa ca rar imi ies doua mancaruri la fel. Postarile matale imi dau idei noi, exceptand retele cu porc, ptr ca jumatatea mea nu are permis de la medic ptr asa ceva, dar unde se poate am inlocuit cu vitel sau cu oaie. In schimb, cozonac si pasca am facut prima data in viata mea urmand retete de pe blogul tau, de prisos sa mai spun ca tot pe alea le folosesc de atunci (sunt simple si nu au multe oua – alt NO-NO ptr omu’ meu). Din pdv-ul meu, sa traiesti o mie de ani si sa ne incanti mereu cu lucruri noi.

    Pe aia rai, ignora-i, e pacat de micile tale celule cenusii sa ti le uzezi cu ei. Primesti la tine „in casa” pe cine vrei, pe nepoftiti ii lasi sa stea la usa :)

  28. Adi, tocmai zilele trecute ma confruntam si eu cu problema asta si ma gandeam la „grei” cum dracu pot suporta cantitatea de retarzi ce se perinda din ce in ce mai mult pe online-ul romanesc, mai ales la unele subiecte generaliste tratate de ei. In mod sigur doar timpul i-a calit si cred ca au devenit imuni in totalitate in fata mizeriilor. As vrea sa am si eu calmul si sictirul cu care privesc ei problema dar asta vine doar cu timpul.

    Si eu la fel ca si tine actionez pe o anumita nisa, in care-mi vad de treaba mea,nu deranjez pe nimeni si nu pot intelege cum din ce in ce mai des apar comentarii in care pe langa faptul ca iti e terfelita munca, mai nou am ajuns sa primesc comentarii jignitoare la familia mea, mama mea,etc in cel mai agresiv limbaj cu putinta.Ce e mai trist e ca nu sunt singulare si bineinteles, comentariile acelea sunt anonime, cu adrese de mail false si cu nick-uri fara identitate pentru ca acel gen de persoane sunt niste viermi neproductivi tari in taste din spatele unui monitor.

    Oare oamenii aia ce cred ca rezolva prin atitudinea lor ? Chiar am stat si am gandit la rece problema cat de idiot sa fi sa injuri si sa bagi si sa scoti pe un blog privat care poti foarte bine sa nu-l mai accesezi. In mod cert explozia Internetului in Romania nu a fost de bun augur, suntem printre privilegatii Europei, avem conform statisticilor acces la una din cele mai bune „benzi la net” si il avem aproape de gratis, sa recunoastem. Zoso povestea cum erau tarifele in Germania si ce ti se oferea de banii respectivi. Cred ca Internetul in Romania e prost inteles si ar trebui sa fie un produs semi-premium iar faptul ca toti parlitii au acces la Internet nu inseamna progres, ci dimpotriva.

    Revenind, desi suna cvasi-manelistic, cred ca doar faptul ca ai succes si ca faci o munca foarte buna prin care dovedesti calitatile, sarguinta si iti construiesti incet incet drumul tau, face invidioasa multa lume si in mod sigur numarul de abonati la feed, evenimentele la care esti invitat si proiectele la care iei parte „innebuneste dusmanii”. Daca e sa-i dam crezare lui Herodot „e mai bine sa fii invidiat decat compatimit” si daca stau bine sa ma gandesc cam avea dreptate.

    Noi sa fim sanatosi.

  29. Hoooo mai. Stai linistit.Ca mie retetele imi intra direct in outlook prin rss. Sa nu cumva sa te apuce ceva adisor sa opresti rss-ul ca e cea mai placuta parte a zilei cind vad ca am mesaj nou. Si de la cine? Adi cel cu pofta. O zi placuta si spor la gatit. Ca de luna viitoare nu stiu ce o se ne mai permitem sa facem. Zama de pastai cu ai.

  30. Adevaratii suporteri urmaresc mondialele in ciuda sacaietoarelor vuvuzele :) Gandeste-te la toti oamenii pe care ii ‘hranesti’ in fiecare zi, care te admira din umbra de multe ori, dar care iti sunt recunoscatori pentru clipele de liniste si inspiratie, intr-o lume in care ele s-au pierdut. Iti multumim pentru tot ce faci cu atata daruire, nu te lasa atins de nimicuri.

  31. Adi, în timpul cât ai gândit şi scris asta, puteai face orice altceva infinit mai plăcut. Oamenii care te citesc şi au ceva bun în cap nu încalcă nimic din ce ai reglementat tu aici. Restul, dobitocii adică, nu se învaţă nici dacă le dai o sută de regulamente la cuptor sau la grătar; lasă-i în pace, că-i deranjezi.
    Deci iubeşte, citeşte, călătoreşte, fă mâncare, bea, dormi, dar nu-ţi pierde timpul cu proşti. Că-s mulţi.

  32. In fiecare seara intru sa-mi verific mailurile si ghici cine imi face pofta, inainte de culcare cu cate o reteta copioasa? Sa fie ispita si mai mare (si sa-mi zic: Ma, da’ tu n-ai stare? in fiecare seara ajungi sa te gandesti la mancare…) sunt postate si poze super. Si cum mai stau si intr-un camin povara e si mai grea, seara de seara. Felicitarile mele pentru munca ta, pasiunea ta minunata! God bless you, mult spor si daruire!

  33. ana maria says:

    citesc de foarte mult timp blogul tau si abia acum am indraznit sa si scriu.imi place foarte mult ceea ce gasesc la tine pe blog si,in naivitatea mea chiar nu credeam ca exista persoane care sa comenteze malitios la adresa muncii tale!!!poate ar fii mai bine sa nu mai permiti oricui sa aiba acces pe blog(asta daca e posibil)si atunci scapi cu siguranta de tot ceea ce inseamna lipsa de bun simt(ca asta e o plaga in tara asta).oricum iti doresc sa ai in continuare parte de cat mai multi vizitatori civilizati si tine-o tot asa!!!o calda imbratisare de la sibiu

  34. Imi place ce vad/citesc aici , admir fiecare efort de a face ceva bun/ frumos/ placut ochiului/papilelor gustative..Drept urmare, in toata nebunia mea, zilnic sunt prezenta aici pe blog! Nu uita un singur lucru, intotdeauna vor exista oameni rauvoitori, oricat de mult te-ai stradui sa multumesti pe toata lumea! Take care!

  35. adihadean Author says:

    Dragii mei, am citit toate comantariile voastre. Nu vă pot răspunde individual, am avut o zi lungă între grătar și ceaun și îmi pică ochii în gură. Mă bucur că…vă bucur și vă mulțumesc pentru vorbele bune. Ca linie generală vreau doar să subliniez că nu oamenii care nu-s de acord cu mine și cu munca mea mă deranjează, e natural să existe și păreri diferite, mă deranjează doar felul în care unii dintre ei aleg să-și exprime dezacordul și senzația unora că doar pentru că există, pot face orice, pot spune orice. Nu mi-am propus să mulțumesc pe toată lumea șitocmai de aceea sunt infinit mai bucuros când văd că munca mea îi mulțumește pe unii dintre oameni, așa cum e ea, mai mult ori mai puțin reușită. Vă mulțumesc încă o dată. Noapte bună:-).

  36. Buna Stimate Adi! Citesc cu multa placere blogul tau si te admir pentru tot ceea ce ai realizat. Pentru mine „bucataria”este o arta, deci in viziunea mea tu esti un mare artist. Eu locuiesc in Montreal si desi am 2 diplome obtinute in Romania, m-am hotarat sa fac o schimbare de cariera…si sa-mi obtin diploma de bucatar…din pasiune pentru gatit, creatie culinara si pastrarea obiceiurilor romanesti…aici…departe de tara in care m-am nascut. Distinse salutari din Montreal si mult succes!

  37. Multumim ca ne primesti, multumim ca ne incanti sufletele cu mancarea pe care o gatesti – fiecare reteta a ta, cu pozele si descrierile tale, pe mine ma face sa simt ca ascult o poveste. De fiecare data.Te-am recomandat tuturor prietenilor, tocmai pt acest lucru, pt ca Adi Hadean povesteste despre mancare…si cui nu-i place, sa nu asculte!
    Sanatate!

  38. NICOLETA says:

    Eu cred ca faci o treaba FORMIDABILA ,sau poate imi place mie , desi ca mine sant muuuulti care te apreciaza ! ‘ MANELISTII” care posteaza alandala , inclusiv pe blogul tau, eu zic sa-i tratezi cu … INDIFERENTA . Garantez ca asta ii doare mai rau decat o palma pe obraz . Orice ar zice altii , eu iti voi citi postarile zilnic , asa cum citesc presa , vremea , …. deci esti la ordinea zilei . Pentru munca ta iti multumesc frumos . Cum zici tu , sa fim sanatosi ( ca de belele maneliste e plin pamantul) !

  39. Am gasit blogul tau de la bucatarul maniac, si sincer aceasta este singura postare pe care am apucat sa o citesc deocamdata. Ceea ce voiam sa spun este ca nu inteleg de ce noi romanii suntem rautaciosi, pe toate forumurile si in toate discutiile, chiar si la youtube ne injuram, trebuie sa fie unul mai cu mot sa arunce cu o piatra si binenteles altcineva cu un mot si mai mare sa raspunda. Nu inteleg de ce nu suntem uniti, de ce nu ne bucuram de reusita unui alt roman, suntem invidiosi, si asta oriunde in lumea asta am fi. Nu am vazut astfel de comentarii pana acum pe blogurile culinare si speram ca nu au ajuns pe aici, dar se pare ca rautaciosi sunt peste tot. Ai dreptate, blogul fiecaruia este „casa” lui, si o parte din sufletul lui, daca cuiva nu ii place, este liber sa plece. Hai sa stam intre ale noastre, adica oale, si numai bine.

  40. Ma ADI, esti un baiat tare fain, te citesc tata zaua sa vad ce ai mai pus pe site, nu am intrat sa fac coment-uri insa cand vin acasa de la servici imi torn o bere rece si intru sa vad „ce a mai facut al meu de mancare :) ” si apoi in functie de fantezie, ma apuc cu spor de combinat retete :) Iasa tat timpu ceva fenomenal.

    Referitor la bagatorii de sama’, nici maca n-are rost sa te consumi pentru asta. Sti tu vorba aia… cainele moare de drum lung, si prostu de grija altuia.

    Sa fi sanatos si voinic si sa postezi aci retete fara secrete 100 de ani de az inainte :D

  41. nu cred ca sunt eu in masura sa te incurajez….atat vreau sa spun:MULTUMESC FRUMOS!pentru ce?pentru ca m-ai invatat sa gatesc sanatos,ca la mama,ca m-ai invatat ca retetele se pot modifica si adapta,m-ai invatat o gramada de lucruri,PE GRATIS!Ba ai mai si raspuns la comentarii,ai dat idei,ai avut grija de cititorii tai…MULTUMESC!Cei care nu stiu sa aprecieze munca si daruirea ta,sa nu-ti mai calce pragul!(sa nu te superi ca am vorbit in numele tau!)

  42. Sa stii ca sunt multi oameni care te apreciaza atat pe tine, cat si toata munca ta. Incearca sa razi de rautatile unor oameni frustrati. :)

  43. mirabela says:

    indiferent cat de bine iti faci treaba intotdeauna cineva va avea ceva de comenta,indiferent cat esti de domn cu ceilalti,intotdeauna cineva va fi nemultumit,iar unii oameni daca nu critica sau daca nu au ceva de obiectat nu pot sa traiasca.ASA CA SA ITI DEA BUNUL DUMNEZEU SANATATE(NICI CHIAR EL NU POATE MULTUMI PE TOATA LUMEA)SI SA TE BUCURI DE HARUL PE CARE IL AI.

  44. Adi, uita-te cati sustinatori ai aici si da-i incolo pe aia care nu apreciaza munca ta. Imi place cum ai pus problema in acest post si sper ca cei cu musca pe caciula sa se simta. Cat despre munca ta, eu o apreciez foarte mult, desi am aflat de tine si blogul tau de la Woktweetmeet (stiu, rusine mie). So cheer up, si ori de cate mai incearca cate unul sa-ti intristeze sufletul, fii sigur ca sunt alti zece care vor sa ti-l imbucure, asa cum o faci si tu cu munca ta de pe blogul asta.
    Like u and love your blog!

  45. adihadean Author says:

    mulțumesc pentru susținere:-)

  46. eeeei, atat ti-a fost :) odata cu succesul personal vin invidia , dusmania si rautatile unora. Poti insa sa o iei ca o confirmare a REUSITEI tale in ceea ce faci. Am 40 si de ani , gatesc zilnic pentru o familie de 5 persoane , uneori 6-7, si nu o data m-ai inspirat grozav. Succes pe mai departe!!!

  47. vendela says:

    Mie mi-a placut aceasta „casa” in care am pasit pentru prima data in urma cu 4 – 5 luni. Mi-a placut ce am gasit aici si am admirat de fiecare data ospitalitatea gazdei, bucatele pe care le-a asezat in fata noastra, musafiri mai mult sau mai putin fideli. Asta m-a facut sa revin aproape zilnic si impresia a fost aceeasi de fiecare data. Cred ca o data sau de doua ori am indraznit sa comentez ceva aici, dar sigur a fost de bine. Nici n-ar fi avut cum sa fie altfel, te admir sincer pentru ceea ce faci aici, pentru felul cum ne deschizi ochii asupra unor mancaruri gustoase si sanatoase.
    Nu pune la suflet comentariile tuturor nechibzuitilor, chiar nu merita. Oamenii devin pe zi ce trece tot mai rai si ranesc absolut gratuit, dar de ce oare? Cand vad un copac falnic si plin de rod, sunt oameni care raman muti de admiratie iar altii care dau cu pietre. Ce-i pasa copacului? El ramane la fel de falnic :-) si asa sa ramai si tu! Pentru noi, cei care apreciem sincer munca ta si pasiunea pe care o pui in ceea ce faci.

  48. Scorpion says:

    Nu baga in seama pe toti frustratii
    Daca te critica, inseamna ca te urmaresc si vulpea, cand n-ajunge la struguri…

  49. Radu-Mihai says:

    Un mos avea o vorba: „Da-i in f*tere!”; io zic ca-i adevarata.
    Nu-i baga in seama pe toti aia care n-au ce lucra, oricum nu pentru ei scrii/gatesti. Sa stii ca pentru mine esti Jemi Olivăr de Maramu. Hai sa traiesti ca Doamne bine le mai gatesti!

  50. Radu-Mihai says:

    P.S. Tătă viaţa n-oi uita păsula cu cârnaţi şi cimbru! Prietenii (soţia) ştie de ce! ;)

  51. Salut Adi!

    Urmaresc „din umbra” blogul tau de aproape un an de zile si vreau sa-ti spun ca-mi place la nebunie. Ai un stil propriu si o multitudine de retete pe care le admir si le incerc de fiecare data cand am ocazia. Vreau sa-ti urez mult noroc in continuare si sa-ti spun o vorba veche in legatura cu „raii” pe care ii „ataci” in aceasta postare: Cainii latra, ursul merge.
    Asa ca mor-mor-mor ;-) si treci repede in bucatarie! :-)

  52. Daniela says:

    Imi pare rau ca si la tine a ajuns molima invidiei; e trist sa vezi cum unii nu au altceva de facut decat sa improaste cu noroi ceva frumos. Sper sa continui in aceeasi nota optimista si sa ne incanti in continuare cu retete minunat ilustrate.

    1. adihadean Author says:

      Daniela, Mihai, oameni răi, am trecut peste:-).

  53. Oare ti-am mai scris pe blog? Nici nu mai stiu, dar cred ca e prima data cand comentez. Te urmaresc, adica te urmarim (eu si prietenul meu aci de fata) aproape in fiecare zi. Pupilele ni se dilata automat cand intram pe blogul tau, de la retete, la poze, la felul cum scri..tot ne place si ne incanta de fiecare data.
    Io zic ca pentru niste frustrati n-are sens sa-ti bati capul, ca asa sunt unii: mor de invidie! Dar aici, pe blogul asta, e casa ta, regulile tale..si mi se pare aiurea daca tu ca si gazda oferi totul si pe deasupra si GRATIS sa vina unii si sa-si bata joc. No, chiar nu merita efortul de a te enerva!!
    Am si eu blog si imi lasa unii fel de fel de comentarii, dar am devenit imuna desi imi vine sa le spun in gura mare: Get a life! A sexual one! :))))

    1. adihadean Author says:

      Corina, bună asta:-). De acolo decurg multe, știm de la Freud:-)). Mulțumesc pentru vizite.

  54. sa iti spun o poveste.

    Se facea ca participam la un concurs de gatit. si se facea ca 100 de prieteni imi spuneau in mod constant ce bine gatesc si ce dracii inventive fac si ce retete noi scot la soare.

    La concurs tocmai pusesem la fiert intr-un ceaun o mare tochitura macelareasca. Pe final a aparut un nene, a gustat si mi-a zis ca am pus prea mult ficat si ca ar trebui sa pun lamaie.
    Evident, prima reactie a fost sa il trimet in spam si sa ii zic ca e trol si ca eu gatesc bine ASA CUM GATESC.
    din fericire, l-am ascultat. Prea parea sigur de el.

    Dupa, am aflat ca omu era bucatar destul de celebru, si ca eu, ca simplu programator, toma era sa-l injur, pentru o critica.

    In momentul in care o sa intelegi ca atitudinea „sunt cel mai bun ca mi-au zis 3600 de prieteni de pe facebook” nu iti face decat tie rau. Pentru ca nu evoluezi.
    Ca bucatar esti mediocru. (asta nu inseamna nimic. Bun incepi de cand te apropii de prima stea)
    Ca fotograf esti submediocru. Din pacate aici nici nu te vad evoluand, dar, cand gresesc in estimari sunt fericit.

  55. adihadean Author says:

    hai să-ți spun și eu o poveste:
    sunt pe lume mulți bucătari, mai mult ori mai puțin celebri de la care învăț constant și de bună seamă o să învăț cât o să pot. treaba asta cu mediocritatea-i relativă și oricum nu aș raporta-o la stele, fie ele chiar și Michelin. În rest, socotesc că-n casa mea nu are nimeni voie să mă tragă de urechi și să-mi spună cum să fac să-i fiu pe plac. E în regulă să mă socotești mediocru în toate, e părerea ta și-mi scot pălăria în fața ei dar…cam atât. De ai avea răbdare să citești, ai găsi critici care n-au ajuns în SPAM. Tonul face diferența, te-ar ajuta în viață dacă ai învăța asta. Mulțam.

  56. Animaloo, ti-ai expus parerea, este OK. Insa ce nu intelege lumea : omul nu s-a dat maestru in bucatarie, asta nu e un curs de gatit sau concurs de gatit, este blogul omului, in care scrie ce retete face el. Mi se pare de prost gust sa vi si sa il faci mediocru & stuff. Toti avem cel putin cate un punct la care suntem mediocrii si submediocrii. Apoi, trebuie avut un etalon, dupa care judeci un om. Esti programator – software developer – cum te-ai simti daca eu, care nu te cunosc, te-as face mediocru? Te-ai simti jignit.

    Una este sa ii dai omului o idee: bah Adi, eu reteta aia am incercat asa, ia vezi si tu, ce zici? Discutiile contradictorii in limita bunului simt duc la progres. Discutii de genul esti mediocru si submediocru, jignesc. Pentru ce?

    De ce mai si intrii aici, sa citesti mediocritatile lui Adi si sa ii vezi pozele submediocre? Pentru ce il jignesi? E blogul lui, face poze cum stie, face retete cum stie, unii le apreciaza, altii nu, nu a obligat pe nima’ sa il preaslaveasca, are o mana de fani, pentru ce naiba vi aici sa il jignesti? O fi un bucatar mediocru si un fotograd submediocru, in viziunea ta, dar asta e blogul lui, asa mediocru cum este, lasa-l man in pace pe om, nu il jigni, m-am simtit eu prost citind postul tau.

  57. PS Adi, in perioada 6-14 august, suntem in concediu si am programat un traseu prin tara, si vom trece si prin Cluj, mi-ar face placere sa te cunosc si sa servesc una din „mediocritatile” tale de retete :) M-ar interesa daca se poate acest lucru, daca esti prin zona perioada respectiva si cum putem sa te contactam :D macar daca nu se poate altceva, sa bem o bere :)

  58. adihadean Author says:

    Ovidiu, scrie-mi pe adihadean@gmail.com:-)

  59. culmea este ca primul ton, pana sa fiu considerat „trol” a fost destul de prietenos. Doar ca i-am spus ca pozele lui nu povestesc nimic. si, comentariile in care i-am si explicat de ce mi le-a sters. Asta asa, ca bonus la trol. :P

    despre cutitul mai ascutit si gratarul mai bun nu o sa ma iau niciodata. Atata timp cat sunt lasate in spate. In fond, stim toti foarte bine ca diferenta intre baieti si barbati este data doar de valoarea jucariilor.

    @adi. ai inteles gresit. nu vreau sa-mi fii pe plac. Sunt cat se poate de heterosexual. Ia criticile ca pe critici, pune-le pe dansele in balanta si vezi daca ai de invatat din ele. Nu de alta, dar de obicei criticile te cresc. Felicitarile confirma doar ca gatesti mai bine decat oamenii din jurul tau sau de pe online. Asta nu ar trebui sa te opreasca din evolutie.

  60. Adi Hadean,
    eu iti multumesc mult,mult de tot pentru ceea ce faci si arati si vreau sa stii ca,de cand mi-ai dat tu reteta de marinada pentru carnea de vita am renuntat sa mai cumparam mezeluri.Fac friptura la cuptor,asa cum mi-ai spus,cu folie 2 ore si fara folie inca jumatate sau mai mult si este o cina minunata, taiata asa felii subtiri.Si cotletul de porc tot asa il prepar,ca si muschiul de vita,impreuna .Apoi portionez in doua si jumatate pun la congelator,caci fac multa deodata si suntem doar doi.
    Asa ca de cate ori cinez si ma delectez cu bunatatea asta de care zic iti zic de sanatate,draga Adi :)
    Multumesc,multumesc din tot sufletul :)

  61. @adi: vezi domle. Pana la urma criticile mele te-au ajutat sa vezi ca lumea te iubeste. sa zici tu ca troli nu-s oameni seriosi.

  62. Eu te numesc maestrul Adi Hadean si iti meriti pe deplin titlul. Nu inteleg de unde a aparut chestia asta cu aprobatul comentariilor care nu ne plac. Pai e blogul meu si fac ce vreau. Da, am primit criticile, comentariile de prost gust, injuraturile daca e cazul, dar asta nu inseamna ca sunt si obligat sa le aprob si sa le las pe blog.

    Faci o treaba minunata si am invatat multe de la tine!

  63. andreea says:

    nu-i vorba ca trebuie slavit hadean, dar sa te bagi cu bocancii in casa omului si sa-l mai si injuri nu face decat sa-ti dea masura valorii…. si pe mine personal ma face sa regret tot mai mult democratia asta pe care fiecare o intelege cum poate.

  64. andreea says:

    @corina, referitor la ultima parte: foarte tare, foarte adevarat, foarte actual, tot mai des intalnita…

  65. draga adi, taica-meu ( dumnezeu sa-l ierte) avea o vorba : nici nu stiu de ce ma-ntreaba cine n-are nici o treaba, ca io nu intreb pa nime inde mere dinde vine! asta spusa asa ca din bihor. io zic ca ti-ai postat si regulile blogului pentru acei troli pentru care era nevoie, asa ca destul cu nervii si lasa-i in pacatele lor de frustrati ca doar stii bine ca ai destui prieteni si fani. sper doar sa nu te dezamageasca prea rau dealde deastia si sa iti pierzi din focul inspiratiei. eu una zilnic abia astept sa deschid calcu sa vad ” ce bunatati o mai gatit adi? poate imi vine si mie o idee faina :-)”

    asa ca dumnezeu sa-ti dea putere si nervi tari si mai lasa-i in plata domnului de troli!

    dixit!

  66. Salut, imi bag si eu o parere aici, sper sa nu fiu injurat. Web 2.0 a venit ca o idee de interactiune intre oameni. Web 1.0 (sa-l denumim asa desi nu o face mai nimeni) era static, mort cu alte cuvinte, iti construiai un site dupa un template, puneai retete si spuneai sa-ti scrie lumea pe mail ce parere au avut. Interactiunea din web 2.0 a facut ca lucrurile sa fie schimbate. Toti putem comunica intr-un alt fel. Aici doresc sa subliniez, si spun TOTI, adica frumosi, urati, prosti, destepti, pertinenti, impertinenti, cu bun simt, fara bun simt. E putin fortata ideea „e blogul meu, fac ce vreau cu el, eu platesc, tu privesti, nu te obliga nimeni sa vii aici”. Asta inseamna toti, adica x care injura in continuu sa vina si el pe site-ul tau si sa-si dea cu parerea, ca se pricepe, ca nu se pricepe, ca e de bun simt, sau nu. Ai optiunea de a cenzura, asa e dar nu asta a fost ideea lui web 2.0. E putin nedrept sa spui as dori sa respectati urmatoarele reguli. Tu ai dorit sa faci blog, tu ai dorit sa te faci cunoscut, sa-ti faci cunoscute parerile. Exista si o parte negativa la treaba asta, faptul ca unii nu sunt cum ar trebui sa fie. Cum spunea cineva, jumatate din viata se chinuie sa devina cunoscuti, cealalta jumatate se chinuie sa se ascunda, sa aiba viata lor privata, sa nu-i comenteze lumea la orice gest. Parerea mea:)). Tot eu ti-am spus ca te-ai cam ingrasat, nu vad nimic negativ in lucrul asta, doar o aluzie ca faci multe gratare si nu esti doar bucatar, esti si mesean:):), spunandu-ti acum un an de zile ca si eu patesc acelasi lucru, si trei zile trag de fulgi si atat.

    1. adihadean Author says:

      Eugen, după logica ta (nu te critic, pe undeva ai dreptate), dacă ne vedem pe stradă pot să-ți dau cu un par în cap și să nu fie nicio problemă, pentru că tu oricum te-ai expus acestui pericol în momentul în care ai ieșit din casă. Traiul în comunități a fost mereu reglementat de niște norme care să împiedice ori să prevină evenimente de genul „ne vedem pe stradă și-ți dau un par în cap”. O comunitate online nu-i cu nimic mai prejos decât una din offline, e vorba tot despre oameni care interacționează și faptele respectiv vorbele fiecăruia dintre noi au consecințe. Încă suntem în Vestul Sălbatic la capitolul „norme de utilizare a internetului” și din acest motiv își face fiecare propriul set de reguli. Al meu se bazează pe principiile bunei-cuviințe:-).

  67. Salut, imi place de tine, te prinzi repede, asta imi place la tine. Ai o mica doza de naivitate (nu e jignire) si de aceea imi pari uneori surprins de anumite lucruri. Ai dreptate, asta e logica. Si pe net, si pe strada suntem in vestul salbatic. Hai sa facem un mic rezumat, regulile sunt facute de batrani in special, pentru ca ei sunt la putere si vor sa se protejeze, nu pentru ca le pasa de cei din jur, pur si simplu ca vor sa se protejeze. In trecut la triburi nu se omorau copiii si nu se violau femeile. De ce? Pentru ca nu se stie cand vine altul peste tine si atunci iti violeaza femeia, iti omoara copilul, asa a aparut codul onoarei, de frica sa nu se intample anumite lucruri. Pe strada exista un revers, ma vezi, ma vede si altul, te mai duci la politie, imi dai si tu o bata in cap, dar pe net nu exista aceste lucruri. Ai dreptate, e un risc sa mergi pe strada, oricand ti se poate intampla orice, doar pentru simplul fapt ca m-am expus (m-am dus la piata sa spunem). Am dus-o putin in extrem pentru ca uneori oamenii nu se gandesc la asta. Cati dintre noi ne gandim ca e un risc sa mergem cu 100km/h cu masina. Daca se intampla ceva te faci praf, fara nicio sansa. In clipa in care merg cu masina pe autostrada la 150 km sunt f f expus asa cum bine ai intuit. Tot timpul esti expus, doar ca de cele mai multe ori nu constientizam. Statistic, dupa ce un hot sparge o casa, victima isi cumpara imediat ceva de aparare, pentru ca el se credea in siguranta si a fost surprins complet. Aici pe net hotul inca nu poate fi prins, de aceea are libertate.

  68. @eugen: aici, vin si il apar pe adi. Avand in vedere ca este blogul lui el are putere. de aceea orice comentariu este supus din prima moderarii. Adica eu pot sa vin sa il fac cu ou si otet (evident ou de potarniche mica prinsa dimineata pe racoare si otet balsamic) si el poate sa zica „Ntz”.

    pe de alta parte, orice bucatar care nu se ingrasa: fie da la ratze imediat dupa ce mananca ori este bolnav :D

  69. :) Super…

    Mi-e foame.

  70. Cezarina says:

    Nu am scris pana acum, doar am citit si m-am bucurat. Dar acum vreau sa-ti si multumesc pentru ceea ce faci, pentru ca ma incanti de fiecare data nu numai prin continutul strict gastronomic al retetelor, dar mai ales prin felul in care le scrii. De fapt, tocmai iti citisem articolul in amintirea lui Radu Anton si am realizat ca ceea ce mi-a placut la el e ceea ce-mi place si la tine: povestea din spatele retetei si faptul ca mereu cand le impartasesti e si o parte din tine acolo. Sa (ne) fii sanatos si… gura lumii-i sloboda, tu fa in continuare ce faci, ca faci bine ;-)!

  71. Adi, mergi inainte pe drumul tau, lasa-i deoparte pe unul si pe altul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close