Platou Mexican cu avocado şi orez negru

406

(P)

O nouă săptămână, o nouă cutie UCook. Cutia asta are atât de multe calităţi, că nu mă mai satur să o laud și, mai ales, să laud iniţiativa acestor oameni.
Pentru cel/cea care trebuie să asigure în fiecare zi mâncarea unei familii este foarte greu să nu repete într-o lună sau într-o săptămână acelaşi fel de mâncare, pentru că, indiferent de câte reţete ştim, ele rămân uitate undeva şi noi mâncăm cam aceleași lucruri mereu.

Cu aceste cutii nu o să repetaţi aceeaşi reţetă, pentru că găsiți în fiecare săptămână minim 4 reţete noi, ceea ce înseamnă că într-o lună nu aveţi cum să repetaţi acelaşi fel de mâncare. Îmi place că sunt reţete simple, dar reţete la care nu m-aş fi gândit, combinaţii noi pe care nu le-am încercat, iar eu sunt curioasă de felul meu. platou mexican cu avocado

În cutie am găsit: avocado, ceapă roşie, ceapă verde, pătrunjel, roşii cherry, orez negru, fasole roşie, jalapeno, ridichi roșii, ulei de măsline, lămâie şi condiment Cajun.

platou mexican cu avocado (1)Mai întâi punem orezul la fiert în apă cu sare, aproximativ 20 minute, până este gata. Spălăm şi curăţăm legumele. Pe un platou punem avocado tăiat cubuleţe, pătrunjel tocat, ridichile tăiate felii, roşiile cherry tăiate sferturi, ceapă verde, jumătate din ceapă roşie tăiată mărunt, jumătate din jalapeno şi un dressing din jumătate de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper.platou mexican cu avocado (3)

Amestecăm şi păstrăm la rece.platou mexican cu avocado (4)Într-o tigaie punem puţin ulei de măsline şi restul de ceapă roşie, tocată.

platou mexican cu avocado (5)O călim 2 minute, apoi punem orezul fiert, fasolea roşie şi condimentul Cajun. platou mexican cu avocado (6)Le mai ţinem pe foc 2 minute, punem zeamă de lămâie şi amestecăm. platou mexican cu avocado (7)Completăm platoul cu orezul şi fasolea roşie şi servim. platou mexican cu avocado (10)Noi am servit cu câteva chipsuri tortilla. Un prânz rapid, sănătos şi inedit.platou mexican cu avocado (9)

Dacă v-am făcut curioși să încercați rețeta, să știți că pachetul e disponibil toată săptămâna aici.

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

Join the Conversation

  1. Kun Emese Ildiko says:

    M-am cam saturat de retetele reclama UCook. Unele par cu ingredientele scoase la intamplare din joben, metoda cu care putem obtine +infinit de combinatii.
    UCook livreaza jumatate de lamaie, ceapa …….. sau ingredientul intreg. Cu cealalta jumatate ce fac, ma ales cu ceapa care nu este indicat sa fie folosita dupa ce sta taiata.

    Avocado taiata degeaba pstra la rece, cum ati scris, chiar daca este stropita cu lamaie pentru ca se oxideaza in foarte scurt timp si nu mai este apetisant.

    Citesc cu placere retetele, nu prea le fac ca atare, dar poate ma inspira, dar fara UCook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close