Tu colectezi selectiv?

213

Well, well, vorba lui Ștefan Bănică Jr. Sau așa ceva. Apoi domnule dragă (ori domnucă, după caz), am fost poftit să mă alătur Comandamentului Județean 2.0 în campania de colectare selectivă a deșeurilor (vezi www.colectareselectiva.ro). Ceea ce iată, și fac. Știu că încă suntem la genunchiul broaștei cu acțiunea asta de colectare selectivă (adică nu-i ca și cum ar fi pline cartierele de puncte de colectare) și tocmai din acest motiv particip la campanie. Adică, mă socotesc eu că dacă suntem mai mulți aceia care facem un efort, fie el și pentru un premiu, fie el și ca urmare a unui impuls comercial, ceva se schimbă în bine. Adică, în cel mai rău caz, putem învăța ce-i aceea colectare selectivă și cum se face selecția despre care se tot vorbește atât (sau nu destul, în unele părți).

Campania se desfasoara la punctele de colectare între 25 iunie si 28 iulie.
– Punctele de colectare selectiva din orasele care participa la campanie se gasesc aicihttp://www.ecoromambalaje.ro/harta_colectare_selectiva.php
ATENTIUNE:
“punct de colectare” = containere galbene, albastre, verzi pentru colectare selectiva.
– Cei care vor aduce la punctele de colectare minim 10 deseuri de ambalaje vor primi un tichet răzuibil pe care va scrie fie “Castigator” (pix din carton reciclat, un evantai, o bratara reflectorizanta pentru biciclisti, o minge de plaja, un frisbee, magneţi de frigider) sau “Continua sa colectezi selectiv“. Toate tichetele razuibile au un cod unic de identificare. Acest cod trebuie inscris pe siteul www.colecteazaselectiv.ro sau trimis prin SMS la 1899.
– Marele premiu este un Ford Ka, ce va fi castigat prin tragere la sorti dintre cei care introduc codul de identificare de pe tichete pe colecteazaselectiv.ro sau care trimit SMS la 1899
– Lista oraselor care participa in actiune : Alexandria, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Baia Mare, Craiova, Ploiești, Focșani, Roman, Arad, Deva, Mediaș, Sfântu Gheorghe, Târgu Jiu, Tulcea, Târgu Mures, Zalău, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, precum si sectoarele 1, 2, 3, 6 din Bucuresti.

Dacă ai un blog și vrei să dai vestea mai departe, scrie despre asta conform briefului pe care-l găsești pe blogalinitiative.ro.

Join the Conversation

  1. Claudiu says:

    Am observat ca in ultimul timp au aparut si containere specializate pentru sticla, ceea ce imi doream de mult timp. Sper din tot sufletul sa invatam sa colectam selectiv, sa nu mai punem intrebarea „da’ nu crezi ca tot in acelasi loc ajung?” si sa ne preocupam mai mult de alte probleme. Am observat ca unele containere sunt vandalizate de oamenii care strang maculatura si pet-uri, cu scopul de a lua din containere : bidoane si hartie, pentru a le vinde ei mai departe. Din pacate, in jurul containerelor ramane o groaza de mizerie. Sper sa e rezolve si problema asta.

  2. Eu apreciez foarte mult aceste intiative, insa, si e un mare INSA aici: am vazut de prea multe ori cum masinile de gunoi colecteaza gunoiul…ne-selectiv. Adica eu stau si strang pet-urile separat, hartia separat si sticlele separat si le duc la containerele speciale. Si apoi vine masina de gunoi si le urca pe toate in aceeasi remorca. Si atunci la ce a mai folosit efortul meu? Pana cand firmele de salubrizare nu vor colecta si ele separat, degeaba ne chinuim noi. Idem cu cosurile de gunoi pt colectare selectiva din mall-uri, gari, aeroport. Am vazut cu ochii mei cum femeia de serviciu strangea gunoiul din toate cele trei cosuri intr-un singur sac. La noi pestele deja e imputit de la cap, degeaba il dam noi cu lamaie pe la coada…

  3. mai, eu nu colectez asa….am metoda personala:) hartia, spre exemplu, o strang mai multa si o pun intr-o punga si o duc la gunoi pentru ca la noi in oras sunt oameni care traiesc din vanzarea deseurilor si mai selectivi ca ei nu e nimeni !!! la fel fac si cu peturile- cand ma dau afara din balcon le leg cu un fir de rafie una de alta si le duc la gunoi si le agat sa le fie la indemana ….nu stiu daca e bine dar eu ma simt bine asa ( faceam asa si vcu painea veche- o uscam frumos sa nu mucegaiasca si o puneam la gunoi pentru cei care strang pentru animale , intre timp nu mai aruncam paine ca mancam mai putina )

  4. Eu colectez selectiv si am o satisfactie extraordinara cand duc cele 3 pungi colorate la pubelele aferente. Chiar simt ca pot oferi si celorlati din jur un exemplu bun de urmat. Mi-am convins deja o parte din vecini sa faca si ei la fel. Sunt chiar mandra de realizarea mea si o sa continui.
    Am observat ca tinerii sunt foarte receptivi la campania asta si te poti baza pe ei.
    Adi, ma bucur pentru initiativa ta, multa bafta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close