La pachet, vă rog

425

Bănuiesc că multă lume este familiară cu plăcinta sau covrigul de la colțul străzii, micul dejun în grabă în drum spre birou, care sperăm să ne ofere energie cel puțin până la prânz. Eu am decis să renunț la acest obicei și să adopt o cale mai sănătoasă de a-mi începe ziua. În plus, la patiserii nu găsesc mereu “cu mere” sau “cu brânză dulce”, cum îmi place mie, și am făcut de multe ori compromisuri. Dar gata. Săptămâna aceasta am decis să îmi prepar singură gustarea de dimineață, rapid și sănătos.

baton (2)

Am făcut batoane musli de casă, cu semințe și fructele mele preferate. Cea mai bună parte la această rețetă este că se poate face personalizat, în funcție de gusturile fiecăruia. Eu am folosit: o mână de arahide, o ceașcă mică de stafide, 3 linguri de fulgi de cocos, 2 linguri de fructe de goji, 2 linguri de semințe de dovleac, o lingură de merișoare deshidratate, o lingură de semințe de chia și de susan.

etape baton (1)

Într-o crăticioară am pus pe foc mic 100 de grame de unt, 50 de grame de zahăr și 3 linguri de miere,  și am lăsat până s-a topit zahărul. Am dat deoparte.

etape baton (2)

Separat, am făcut un piure dintr-o banană, peste care am pus amestecul de unt și miere și am amestecat bine. Apoi am încorporat toate frunctele, semințele, fulgii de cocos.

etape baton (3)

Am pregătit o tavă, peste care am întins hârtie de copt și am turnat amestecul, presând ușor cu o lingură umedă.

etape baton (4)

Am copt la foc mediu, timp de 30 de minute, după care am lăsat să se răcească la temperatura camerei, apoi am transferat tava în congelator pentru jumătate de oră.

baton (5)
Folosind un cuțit bun, am tăiat batoanele, portionand după bunul plac. Batoanele se păstrează cel mai bine în frigider.

baton (3)
Fără prea mult efort, mi-am aranjat micul dejun pentru toată săptămâna.

baton (4)

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

www.bakeupartist.com

alist

Join the Conversation

  1. Asta este o idee foarte bune, eu mananc batoanele acelea din comert, dar nu cred ca se compara cu cele facute in casa, o sa incerc si eu.

    1. Cu siguranță nu se compară, mai ales că aici puteți folosi fructele preferate :)

  2. O idee excelenta!
    Am o intrebare care nu e legata de aceasta reteta. Atunci cand mixezi smantana pt frisca prea mult si devine unt, la ce prăjitură pot folosi untul?

    1. Recomandat ar fi, dacă vi se întâmplă, să vă opriți din mixat de îndată ce sesizați că începe să se taie. Atunci dați mixerul deoparte, adăugați puțină frișcă nebătută și amestecați ușor cu telul. Astfel mai poate fi folosită, nu este pierdută total.
      Dacă, totuși, nu ați sesizat la timp și s-a făcut unt, nu mai poate fi folosită ca o cremă în prăjituri. Însă puteți să mai mixați până se separă bine și scurgeti lichidul, astfel obțineți un unt de casă.
      Există câteva sfaturi utile, pentru a evita această situație pe viitor: smantana să fie rece, chiar și vasul în care o bateți și să fie foarte curate, fără urme de grăsimi. Să fie cât mai proaspătă, și întâi o mixați la viteză mică.

  3. Aveti un typo in articol. Coji in loc de goji :D

    1. Multumesc mult pentru atentionare. :)

  4. Imi spui si mie te rog cine intareste amestecul de musli, mierea, zaharul prin caramelizare sau altceva?

    1. musli se incheaga in mai multe feluri cu miere, sos de caramel sau alte chestii, se face un aluat impreuna cu semintele etc si se da la rece, nu se coc 30 de min in cuptor pana nu mai ramane nici o vitamina cum zice reteta, in alta reteta am vz ca se recomanda blender ozen de 20 de mil doar ca sa scoti niste bule, am impresia ca oamenii astia nu sunt seriosi

  5. O idee buna
    Ușor de făcut și gustos

  6. Andreea says:

    Buna ziua

    Ce inseamna foc mediu, cate grade? 150 – 180 ?

    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close