Spumă de brânză, cu vișine

516

Deschidem săptămâna cu un desert, să ne meargă dulce? Știam eu că veți fi de acord. Am primit zilele trecute niște vișine de la vecina Cristina (mulțumesc), culese din vișinii din curtea proprie. Faine vișine, grozav de dulci. Le-am făcut o bucurie (vișinelor și nu doar lor) întrupată sub forma unor spume pe bază de brânză și lapte condensat. Am făcut o spumă din urdă (nu-i pe gustul tuturor dar eu sunt mare fan, și în plus am mai făcut una din brânză de vaci, să mulțumesc pe toată lumea). Ambele spume se fac la fel, așa că o să mă refer la urdă și la brânza de vaci folosind substantivul comun „brânză”, unul dintre puținele cuvinte pe care le avem de la daci.

Vișinele, dragele de ele. Și laptele condensat (pe care-l găsiți în Carrefour, dar nu în Carrefour Market).

La 300 de grame de urdă, repsectiv 300 de grame de brânză de vaci, am folosit în total o cutie de lapte condensat (jumi-juma). Și câte o cană de vișine.

Am turnat laptele condensat peste brânză (urda am stropit-o cu zeamă de lime, brânza de vaci am presărat-o cu niște semințe de vanilie).

Am mixat brânza (vorbim aici despre fiecare tip de brânză) doar cu laptele.

Jumătate din cantitatea de brânză am mixat-o și cu lapte și cu vișine. În faza asta puteți pune rom, brandy sau sherry în compoziția cu vișine, pentru extra aromă.

Am obținut câte două spume (albă cu aromă de lime, albă cu aromă de vanilie, roz cu aromă de vișine, roz cu aromă de rom și vișine).

Am pus spumele-n pahare, în straturi. Le-am decorat cu mentă și busuioc.

Le-am pus la rece apoi le-am mâncat pe sărite și împrietenite cu un roze acidulat de la Dealu Mare,foarte rece și el. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. sa-ti fie dulce,sa ne fie dulce! multumim de reteta:)

  2. Vinul arata de vis, o sa il caut si eu, insa nu ma pricep la vinuri. Gresesc daca intreb exact de care e? Multumesc!

  3. adihadean Author says:

    laura, enigma, dealu mare.
    sanda:)

  4. Ne creste glicemia numai cand vedem fotografiile. Toate arata f bine.

  5. Irina Suhai says:

    super! o prestez cu prima ocazie, neaparat. in loc de late condensat ar merge frisca lichida?

    merci

    1. adihadean Author says:

      irina, mă tem că frișca e prea subțire pentru treaba asta. și nu destul de dulce (sigur, partea cu dulcele o poăi ajusta). poți să încerci, ce pierzi?:)

  6. muntean cristina says:

    eu fiind vecina Cristina pot sa confirm:foarte bun!!!!

  7. Ce bine arata, multumesc pentru idee! Acum imi mai ramane sa gasesc visine :))

  8. Diana T says:

    Spuma arata delicios, dar vinul imi face o sete maaare!!!! Il gasesc la magazin acest roze de Dealu Mare???ca taare mi-as lua o sticla…daca tot fac desertul acesta decadent….

    1. adihadean Author says:

      sigur că-i de la magazin:)

  9. Diana T says:

    Putea fi si dintr-o podgorie particulara, exclusivista…
    Oricum, multumesc pt raspuns!

  10. AbraMack says:

    Na, ceau…

    In primul rand felicitari pentru tot ce faci si dup’aia rapid asa… Care e durata de viata a acestui desert, in frigider? Adicatelea daca as vrea sa il pregatesc pentru restaurant, cam cat as putea sa il tin in frigider? Cat ii ia sa nu mai fie „servibil”…stiu ca spumele’s mai spookie asa, lasa zeama etc… Multam fain de raspuns.. si spor la trebi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close