Fly banana

275

Ați observat, sper, că zilele astea sunt preocupat de Muson, expediția asiatică. Pentru că sunt gata suficient de multe episoade încât să poată fi difuzate. În fine primul episod e disponibil aici (dacă vreți să-l preluați și să-l puneți pe paginile voastre de Facebook ori pe bloguri, nu mă supăr, ba din contră). Toată povestea asta îmi răscolește dorul de Asia, dar știți cum? Rău de tot. Încerc să mă dreg cumva cu rețete de acolo. Cea de azi nu-i tocmai o rețetă, e doar ilustrarea unui mod de a mânca bananele. În Thailanda vezi din loc în loc (mai ales în piețe, dar și pe stradă) mici grătare pe care oamenii frig banane (fried banana=fly banana, pentru că thailandezii nu-l pronunță decât rareori pe „r”). Am mâncat acolo „fly banana” și mi-am promis că atunci când voi avea destui bani pentru a investi într-o companie aviatică, așa se va numi ea. Da’ gata cu gluma, să frigem banana:

Totul a pornit de la faptul că aveam pe masa din bucătărie trei banane nu foarte mari dar destul de coapte.

Le-am tras în două țepușe, ca să poată fi rotite mai ușor.

Le-am ținut pe grătar până s-au copt (5- miunte), întorcându-le de pe o parte pe alta. Pot fi puse și fără coajă, se rumenesc frumos. Dacă-s lăsate în coajă, devin cremoase și mai dulci decât în stare crudă. Aroma li se modifică și e mai intensă.

Ca să contrabalansez dulceața, le-am stropit cu sirop de rodie, acru bine. Am pus peste ele frunze de mentă, gusturile se pupă între ele.

Bananele fierbinți merg bine și cu înghețata.

Gata. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. eeeee, sper ca asta pot sa fac si eu :D

 2. adihadean Author says:

  n-ar cum să nu-ți iasă:)

  1. Saluare ! reteta e una buna de tot ! am incercat si e chiar superba la gust . Adi poate ne poti arata o reteta similara acesteia numita „banana flambe”?

   Multumesc anticipat :)

 3. Lacrima says:

  Arata foarte bine si sunt usor de pregatit,multumim !

 4. Cred că e foarte bun, dar aştept să se mai răcorească afară. La Bucureşti ţi-e groază să aprinzi şi lumina, atât de cald este ! :(

 5. combinatia ideala … pentru mine!
  Mi-a placut mult, foarte mult filmuletul :)!

  1. adihadean Author says:

   andreea, mulțumesc

 6. Banane la gratar fac si eu, doar ca le crestez pe lung, bag in crestatura ciocolata amaruie, le invelesc in folie din aluminiu si le pun pe gratar 5-6 minute pe fiecare parte. Dupa aia le desfac si trantesc peste ele inghetata de vanilie. Daca n-am persoane care sa se teama de lucruri noi, bag in banane, pe langa ciocolata, si ardei iuti tocati marunt. Combinatia asta e bestiala!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close