Sangria de vară, fructată și răcoritoare

628

Considerată inițial prea familiară și insuficient de pretențioasă pentru a fi servită în restaurante, sangria a devenit, tocmai prin simplitatea ei, o băutură atât de iubită de spanioli și portughezi (care au inventat-o). Dar și de restul lumii deopotrivă, după popularizarea ei.  Are un aer de vară și de vacanță, ne răcorește în zile prea calde, cu toată gheața folosită când o servim. Iar fructele în combinații infinite îi oferă culoare și prospețime. În principiu, sangria are la bază un vin roșu, căruia i se adaugă o altă băutură (brandy, vermut, un spumant), fructe, condimente, și ierburi aromatice. Eu am ales o variantă apropiată de cea clasică, pentru care am preferat un Merlot, în care am infuzat arome proaspete. Dragii mei, Sangria de vară, fructat și răcoritoare.

Ingrediente pentru sangria de vară

 • O sticlă de vin roșu sec
 • 150 ml vermut
 • O portocală 
 • O lămâie
 • Un lime
 • 2 nectarine
 • Anason stelat
 • Busuioc proaspăt
 • Mentă
Ingrediente pentru sangria de vară

Modul de preparare

Macerarea fructelor

macerarea fructelor

Ceea ce distinge sangria de alte băuturi este macerarea fructelor pentru câteva ore. Am tăiat felii de portocală, lămâie, lime și nectarine, le-am adăugat anasonul stelat, crenguțe proaspete de busuioc și mentă. Am turnat vermut și tot vinul peste fructe, și le-am lăsat acoperite la macerat pentru patru ore, în frigider. Timpul de macerare e foarte important, pentru că va permite fructelor să își lase tot sucul proaspăt în băutură. Macerarea trebuie să aibă loc minim două ore, dar poate dura și până la o zi în frigider. 

Sangria nu trebuie agitată, ca un cocktail, ci își face toată treaba singură în frigider, timp în care se și răcește foarte bine. 

Cum am servit sangria de vară?

Sangria se servește, tradițional, în carafe mari de sticlă transparentă, pentru a putea admira frumusețea și culoarea fructelor – asta am ales să fac și eu. Am adăugat multă gheață. Și am amestecat fructele și gheața din carafă, pentru a avea o băutură foarte rece, potrivită pentru o zi de vară, apetisant colorată de fructele delicioase, și ierburile aromatice proaspete. 

servire sangria de vară

Ar fi perfectă pentru o cină relaxată cu prietenii, durează efectiv câteva minute să o preparați din timp, și să o serviți rece în seri de vară. 

Salud!

 Cristina

Alte rețete de băuturi găsiți aici.

Join the Conversation

 1. Molnar-Kovacs Viorica says:

  Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close