Omletă cu brânză, la cuptor

368

Bun dimineața. Și așa o să fie toată ziua. Pentru că azi vă dau o soluție pentru un mic dejun consistent și gustos care vă poate ține în priză până…era ză zic „până seara” dar nu vă cunoasc așa că hai să fie …până la prânz. Iată:

Aveam prin frigider niște brânzeturi care se cereau folosite: o bucată de camembert, una de brânză de capră și o bucată de parmezan, singura cât de cât stabiă din povestea asta.

Ouă și legume. Multe legume. Ardei gras, ceapă, usturoi, un morcov, un castravete și boabe de piper verde ca să-mi asprească ziua puțin.

Am tăiat legumele în bucăți mici, cu excepția morcovului pe care l-am făcut fășii-fășii cu ajutorul cuțitului de curățat legumele. Le-am pus în cratiță și le-am sotat 6 minute cu puțin ulei.

Am bătut ouăle cu câteva fire de șofran, puțină sare și boabele de piper verde.

Am turnat ouăle peste legume, am rupt brânzeturile-n bucăți (mai puțin parmezanul, pe care l-am „bărbierit” cu același cuțit pentru legume) și le-am împrăștiat în cratiță. Apoi am pus cratița în cuptorul încins.

După zece minute la 200 de grade Celsius

O felie de pâine de secară, ușor acră, completează bine micul dejun de azi.

Poate ar merge lângă omletă și o salată din roșii de grădină.


Să fiți sănătoși!


Join the Conversation

  1. NICOLETA says:

    Buna dimineata si tie ! Dupa ce mananci astfel de bunatate SIGUR ziua iti este buna ! Cel putin stomacul asta cred ca spune .

  2. Buna dimineata!
    Foarte bun! Am facut de curand ceva asemanator, dar cu felii de rosi pe deasupra :)

  3. acuma vad ca de pofta am mancat un i de la rosii :”>

  4. Mancata afara dimineata pe racoare…

  5. Valeuuu… gustul dulceag al legumelor cu ou.. deja imi lasa gura apa! Si e deja timpu’ s-o sterg la birou! :(

  6. Buna dimineata! Ti-am luat-o inainte, baietii mei au mancat omleta dimineata devreme dar recunosc, cu colecistul gatuit:), ca omleta facuta de mine nu e nici macar ruda saraca a minunatiei de aici. Eu folosesc sofran doar la pilaf dar nu prea imi place cum arata firicelele alea. Am vazut la televizor un bucatar care il amesteca intr-un mojar cu putina sare si facea un praf , mult mai usor de manevrat. N-am incercat , poate data viitoare. Maine am sa incerc si eu reteta dar e musai sa adaug nitica proteina din carne:) Merge sau strica toata aroma branzeturilor?

  7. Chiar arata delicios…

  8. Bună dimineaţa şi ţie Adi! Ador omletele cu de toate prin ele iar ideea pe care mi-ai dat-o cu aceasta va fi mai mult ca sigur pusă în practică mâine dimineaţă (bine fără 3 feluri de brânză doar cu unul). Mersi frumos de pont:)

  9. bun dom’le. italienii ii zic fritatta la omleta asta la cuptor, da’ ce conteaza, cred ca iese la fel de buna indiferent cum ii spui.

  10. Salutare! Iti scriu la cald, la propriu. Si afara e cald si in bucatarie este cald si omleta pe masa este inca destul de calda. Singurul meu regret il reprezinta nevasta; sustine cu tarie ca salamul taiat cubulete nu isi gaseste loc in omleta, motiv pt care si aceasta varianta de omleta a fost vaduvita fara resentimente de orice „frimitura” de carne (femeile!!!). In alta ordine de idei, a fost foarte buna si am primit incuvintarea nevestei de a mai realiza asemenea proiecte culinare pe viitor.
    Cu deosebita stima si cu saru’mana pt masa!
    Denis
    p.s. Inca mai reflectez asupra posiblitatii de a schimba locurile, astfel incat sa nu fiu eu cel care gateste ci draga partenere de viata. Astept sugestii pe aceasta tema

  11. adihadean Author says:

    Denis, aici suntem în aceeași situație, n-am cum să te ajut:-)
    Dan, nu-i bai, noi să fim sănătoși. Și italienii.
    AlexT cu plăcere
    Corina, suportă și carne dar n-are nevoie
    Betty, mulțumesc.
    Victor, Nicoleta, Ile, să aveți o zi faină :-)

  12. Oki deci maine am un motiv suficient sa ma trezesc de dimineata:D Arata delicios:)

  13. Sincer pare rapid de facut (enervat de delicios ).. dar tot fan omleta taraneasca (acum nu stiu daca i se zice asa) tip plic .. la tava rapid ..

  14. Ce ma fac cu gustul ardeilor grasi si verzi? Sunt oribil de amari cand sunt prajiti/opariti. Eu folosesc doar ardei rosii la omleta.

  15. adihadean Author says:

    Fulgerică, scoate vinișoarele albe și semințele. Zic, e o idee, eu n-am pățit. Altă idee ar fi să nu te grăbești cu focul, temperatura să crească treptat.

  16. Radu-Mihai says:

    Faina compozitie, dar parca i-as adauga cateva felii de carnat sau de clisa. Atunci sigur ar tine pana seara. :)

  17. Ce vremuri, domnule, ce vremuri! Acum ma rezum doar la oua fierte cu salata ::((

  18. am facut si eu azi dimineata :) si pot sa spun ca mi-a iesit ca la carte :) !

  19. Lesin aici! Am salvat reteta, merita facuta si refacuta, cu variatiuni de legume si branza. Multumesc!

  20. Andreea Suciu says:

    Vai de sufletuuuul meu de gurmand!!! Dimineata, pranz, cina…la mine merge oricaaaaand asa bunatate! Felicitari pt ceea ce faci si muuult succes in continuare!

  21. Buuun! Nu ma pot lua la intrecere cu tine, desigur. Eu am facut in acesta dimineata de duminica o omleta cu praz, bucatele mici din piept de pui si ciuperci proaspete, toate sotate pana a scazut zeama de la ciuperci, apoi le-am pus intr-o tigaie unsa cu unt, impreuna cu ouale batute si putin marar, sare si piper. La final am pus cascaval ras si am mai lasat-o un pic la cuptor. A iesit minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close