Sandwich cu camembert și șuncă crudă

605

De câteva zile am intrat în vrie, sunt mereu pe drumuri (pregătesc un lucru interesant despre care veÈ›i afla în curând) È™i departe de bucătărie. TotuÈ™i, foame am È™i nici nu mă pot răbda prea mult de la bucătărit. Azi am avut vreme doar pentru un sandwich. Care n-o fo’ rău.

Am primit de la tata o bucată de șuncă, crudă, uscată și afumată chiar de el.

Brânza mi-am cumpărat-o singur acum câteva zile.

La fel și chifla. Era de trei zile în dulapul pentru pâine și aproape că s-a uscat.

Ca să nu mai lungesc vorba: am tăiat câteva scame subțiri din bucata de șuncă.

În tigaia cu un strop de ulei am pus la prăjit un ou și o ciupercă tăiată în lamele.

Am despicat chifla și am pus peste bază șunca, brânza făcută felii, două felii de roșie și iar niște șuncă.

Am pus deasupra lamelele de ciupercă fripte.

Apoi oul, desigur.

La urmă, capacul.

L-am mâncat repede și acum fug, că am treabă. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. yummieees…arata excelent. pofta buna!

  2. Super! Că tot nu ştiam ce să fac la micul dejun. Şuncă afumată am, ouă am, chiflă n-am şi plouă afară, dar merge cu pită proaspătă, prăjită şi dată cu un pic de usturoi.
    Mulţumesc pentru idee şi reţetă :)

  3. adihadean Author says:

    cu plăcere:-). aș mai mânca unul acum:-))

  4. apai ..sa iti fie de bine :)

  5. dar stai, nu inteleg cum ai putut sa-l bagi in gura asa mare :)) :D

  6. Minunat arata, felicitari. Era un sandwich cu un ou ochi pe deasupra, cu o denumire sofisticata, nu stii cumva cum se numeste?

  7. adihadean Author says:

    Sara, dacă te referi la ăsta, apoi eggs Benedict îi zice:-)
    http://tinyurl.com/2cfmfks

    adriana, mulțumesc

    Andu, nu te lăsa păcălit, de fapt nu era chiar atât de mare:-))

  8. Multumesc frumos, asta era.Nu reuseam sa imi aduc aminte, si pace.
    Succes la noile proiecte.

  9. Adevarul e ca arata foarte bine..desi eu as fi mancat doar camembertul ( de foame si placere) cu paine.
    O sa incerc si eu,dar fara rosii(le super urasc). :)

  10. Nu pot zice decat ca-i mortal.
    Si mi-e o foameeee!
    Am pus la racit supa de pastai si acum bantui pe net . :)

  11. elooo…ourile benedict nu-s cu ochi.

  12. adihadean Author says:

    poached eggs, zise și ochiuri românești (nu mă întreba de ce și de când) sunt tot ochiuri dar se fac în apă și nu în ulei. deci, îs ochiuri la eggs benedict:-).

  13. Eu as incerca si cu niste prosciuto si fara ciuperci :D

  14. adihadean Author says:

    Raluca, șunca crudă de la tata e prosciutto crudo dar pe limba noastră și fără patalama de la UE :-). Cât despre ciuperci, sunt opționale, firește.

  15. Sandwich-ul arata delicios. Cred ca secretul e sunca de la tata:) Mi se pare mie sau e usor mai afumata (deci mai buna) decat un prosciutto crudo?

    1. adihadean Author says:

      Delicioasa, e afumată. Din câte știu eu, prosciutto crudo italienească nu se afumă, se ține doar la saramură apoi se maturează în condi
      ii climatice speciale. Cât despre afumare, e bună dar dacă e la cald și nu la rece, nu-i sănătoasă. sigur, cine vrea să moară sănătos? :))

  16. Asterix says:

    Este trecut de miezul noptii si ziceam sa ma duc la culcare. Acum trebuie sa ma duc in bucatarie. E frumos ce faci?

  17. adi, or fi ochiuri, dar nu sunt facute in apa, la modul „pui in tigaie un pic de apa si arunci oul”.
    stiu ca stii, dar invata-ti si cititorii.

    sunca de casa = foarte urat! nu puneai mai bine un parizer? :D

  18. adihadean Author says:

    nu am prins-o pe asta cu șunca, în cazul în care era o glumă. cât despre ouăle românești,ele nu fac obiectul postării iar oul din poză e un ou ochi normal.

  19. asta cu sunca, era strict invidie pura. Si era un fel de „brava lui domnul taica-tu”

  20. adihadean Author says:

    no așe, că noi nu știm de glumă! :-))

  21. michidela says:

    Azi am incercat si oua Benedict. Toate bune si frumoase dar sosul olandez s-a taiat.Pentru ca am pus prea mult unt topit deodata? Pentru ca am tinut bainmarie la o temperatura prea mare? Pentru ca am folosit un castron metalic in loc de unul de sticla? Pentru ca nu am amestecat destul de energic? Cand am pus zeama de lamaie am „mai dres busuiocul” dar a trebuit sa-l strecor ca sa poata fi servit. Cat de acru trebuie sa fie? Multumesc foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close