Joaca de-a rețeta

240

Dragii mei, știu că multă lume e în vacanță, că e prea cald și că e greu să te aduni pentru treburi pe care-i musai să le faci, d-apoi pentru lucruri pe care nu-i musai să le faci. Cum ar fi povestea mea de azi, care-i un joc ori o joacă, luați-o cum vreți. Cum stau lucrurile? Simplu. Eu vă dau niște poze, voi născociți o rețetă pentru mâncarea din poze. Ce spuneți? Ar putea ieși ceva de aici?

DSC_4110

DSC_4113

DSC_4124

Join the Conversation

  1. andreea says:

    supa crema de linte cu crutoane?

  2. Andrei Baciu says:

    Se ia o ceapa mica si se caleste in putin ulei. Dupa care se adauga doi dovlecei, doi cartofi curatati si taiati cubulete si doi catei de usturoi si se lasa impreuna cu ceapa pret de 2-3 minute. Dupa care se adauga supa de gaina (sau apa calduta daca nu avem supa) si un buchetel de verdeturi (telina, patrunjel, leustean) legate oarecum ca sa le putem scoate apoi mai usor. Cand cartofii sunt fierti, mixam toata treaba asta pana obtinem o supa crema. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam doua linguri de smantana, punem intr-un vas fain, stropim cu un pic de ulei de masline (de ala bun), punem niste bucatele de paine prajita si cateva frunze de macris pentru contrast, facem o poza (musai sa o punem apoi pe Facebook)…si mancam! Pofta buna :)

  3. Se pun la calit doua maini de chimen cu un pic de ulei, se adauga o ceapa taiata julien, o mana de morcovi, se mai calesc un pic, se sting cu supa de legume. Separat se face un rantas din o lingura de faina care se adauga peste supa de legume, se strecoara si se serveste fierbinte cu crutoane, evident dupa ce se potriveste de sare.

  4. Supa crema de linte rosie cu chimen si menta, stropita cu ulei de masline aromatizat cu usturoi si servita cu crutoane cu sare de mare si frunze de menta racoritoare ? ce ziceti … se potriveste?

    Se rumenesc in putin ulei 2 linguri bune de chimen, se adauga o ceapa, un pastarnac, 2 morcovi, o telona taiate toate grosier si se lasa pana se inmoaie putin. Se acopera cu 2l de supa de pui/ supa de legume/ apa calduta la care se adauga un buchet de verdeturi (patrunjel, telina si menta) si se lasa sa fiarba. Dupa 5 minute se adauga 300 gr linte rosie bine spalata in prealabil. Se mai lasa inca 20-30 minute pe foc, pana sunt fierte legumele si lintea. Se iau de pe foc, se scoate buchetelul de verdeata, se paseaza cu un blender si se asezoneaza cu sare piper, 2-3 catei de usturoi razaliti si amestec de ierburi de Provence sau mediteraneene (dupa gust). Se serveste stopita cu putin ulei de masline aromatizat cu usturoi, frunze de menta si crutoane prajite cu sare de mare. Sa aveti pofta!

  5. Supa Vichyssoise (supa crema de praz)
    Se caleste prazul in unt la foc domol, se adauga cartofi cubulete si se acopera cu supa de legume sau de pui. Se adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce sunt fierte bine de tot se mixeaza bine, se adauga smantana si se da pe foc doar pentru un clocot. Se orneaza cu cateva picaturi de ulei de masline si se serveste cu crutoane.

  6. Cand am vazut poza mi-a venit in minte ciorba de burta :)

  7. 2 maini de migdale se pun la fiert pana se inmoaie, se scurge apa, iar migdalele se paseaza cu un blender, se adauga lapte de soia pana se obtine consistenta dorita, se asezoneaza dupa gust cu sare si piper sau cu zahar pudra si esenta de vanilie/migdale. Pentru decor, se stropeste cu ulei de masline extravirgin si se orneaza cu frunze de menta si crutoane de paine.

  8. Supa crema de mazare
    Doi morcovi , două rădăcini de pătrunjel, o ceapă o țelină, o jumătate de kilogram de mazăre congelată,100 de mililitri de smântână dulce, 20 de grame de unt, sare, piper și puțin ulei de măsline, crutoane.
    Se curata legumele, le taiati în bucăți și puneți-le la fiert în apă cu sare. După ce au fiert morcovii, puneți mazărea și mai lăsați să clocotească zece minute.
    Opriți focul, pasați legumele cu un blender (scurgeți apa de pe ele într-un vas și turnați-o treptat peste legume, opri-vă când ați obținut consistența care vă convine) adăugați untul și smântâna dulce, amestecați bine și puneți un capac peste oală.
    După ce puneți supa crema în farfurie, decorați cu ulei de măsline si crutoane.

  9. Se iau legumele care sunt in pericol de ofilire, acelea care nu au avut ocazia sa straluceasca intr-o reteta pe parcursul saptamanii.
    Pot fi o telina, un praz, niste pastarnac, poate niste morcovi, cate putin din fiecare, taiate marunt si puse la foc mediu intr-o oala cu sare, sa se inteleaga intre ele ca sa iasa ceva bun.
    Cand sunt suficient de moi, luam de o parte o buna bucata din zeama in care au fiert, dupa care le pasam, adaugand cate putin din zeama, pana cand obtinem consistenta dorita.
    Dintr-o felie de pita buna fara amelioratori facem niste crutoane. O taiem bucatele, dupa care le aruncam intr-o tigaie incinsa in care am topit deja putin unt. Le servim langa supa, pentru aceia care nu sunt la regim si vor mai multa consistenta.
    Supa o putem servi calda, sau o putem baga la frigider si servi rece, doar e cald afara.Daca avem si cateva picaturi dintr-un ulei de susan si cateva frunze de busuioc, de pus deasupra inainte de a o servi, deja iese ospat.

  10. Laura Belmustata says:

    Mie mi-ar placea sa fie o supa crema de ciuperci cu crutoane si ulei de trufe…

  11. ana maria says:

    supa crema de usturoi – cred ca e descrierea perfecta!

  12. M-as gandi la o supa crema de telina, cu smantana, crutoane si menta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close