Crap la jar

435

Recent încheiata expediție în Deltă s-a soldat cu puțin peste 10 rețete pe care le veți putea găsi în aplicația Taste of Romania (se lucrează la ea, partea tehnică-i gata în mare parte, nici cu conținutul nu stăm rău). Nici măcar una dintre rețetele din aplicație nu-i cea pe care v-o prezint azi, rețeta de crap la jar.

crap

E ușor de făcut, e fără pretenții, nu te obligă la artificii tehnice sau la acrobații pe sârmă. Singurul lucru ceva mai dificil poate fi filetarea crapului, dar nu ar trebui să vă pună mari probleme dacă aveți un cuțit bun, cu lama subțire și flexibilă, și puțină atenție. Puteți începe prin a tăia cu o foarfecă toate înotătoarele, toți ghimpii exteriori ai peștelui curățat de solzi, apoi, fie că porniți de la coadă, fie că porniți de la cap, să manevrați cuțitul încetișor, lucrând cu vârful pe lângă oasele mari.

crap la jar

E important să lăsați cât mai puțină carne pe os. Odată obținute fileurile, presărați sare peste ele și lăsați-le să stea așa cel puțin 30 de minute. Ștergeți apoi sarea de pe carne, tamponați cu un șervet, stropiți cu ulei, ungeți și grătarul încins, dați ușor jarul la o parte (să nu fie jar chiar sub pește) și frigeți peștele mai întâi pe piele, mai apoi pe partea cu carnea. Un file cu grosimea de 2-2,5 cm, are nevoie de 3,5-4 minute pe fiecare parte. Se potrivește bine cu sosul acesta. Sunt convins că vă veți descurca cu garnitura, chiar și cu mujdeiul, însoțitorul tradițional al crapului fript. Mie-mi place și mujdeiul, dar am constatat că nu mai tolerez prea bine usturoiul crud, deci îl evit, că-i mai bine așa.

crap

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Te rog sa ma lamuresti daca hartia pergament e aceeasi ca si hartia pentru copt.Multumesc .

    1. Da, hartia pt copt este aceeasi cu hartia pergament.

  2. Arata foarte bine. Cred ca ar trebui sa incerc aceasta reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close