Supă de roșii cu zdrențe de ou

1K
Supă de roșii cu zdrențe de ou

Bunicile fac cele mai bune supe, zămuri și alte cele, nu există îndoială. Tot de la ele învățăm rețete pe care astăzi nu le mai știe toată lumea, iar misiunea mea este să vă invit să călătorim împreună printre rețetele alea autentice, vechi și pline de povești. Îmi doresc, măcar puțin, să ne întoarcem înspre vremurile când nu aveam nici o grija, la bunici fiind, în vacanțe. Astăzi vin spre voi cu o supă, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, pe care ne-o făcea des, bunica din partea mamei. Face cele mai bune supe, cu găluști pufoase, tăiței de casă, dar această supa de roșii si zdrențe de ou, aproape că le întrece.

Ingrediente pentru supa de roșii cu zdrențe de ou:
 • 2 morcovi
 • 1 ceapă
 • 1 ou
 • 250 ml bulion / 4 linguri pastă de roșii
 • Apă
 • Cimbru proaspăt
 • Leuștean / busuioc proaspăt
 • Sare, piper si zahăr
Ingrediente supa rosii
Metoda de pregătire a supei de roșii cu zdrențe de ou:

Pentru început am curățat ceapa și morcovii, apoi i-am pus la fiert, într-o oală cu apă și sare.

Preparare supă

Le-am lăsat la fiert câteva minute, apoi le-am scos pe o farfurie. Am pus legumele doar să capete supa gust,, însă puteți să le lăsați dacă doriți. Eu de data aceasta le-am scos.

Până s-au fiert legumele, am bătut bine un ou, cu sare și piper. Apoi am pregătit pasta de roșii cu sare, piper și o linguriță de zahăr. Am pus și puțin zahăr ca să mai scap de aciditatea dată de pasta de roșii, iar supa să nu iasă acră.

Pasta de rosii

După ce legumele au fiert, le-am scos din oală și am adăugat pasta de roșii, Apoi am lăsat-o sa dea în clocot câteva minute.

Supă de roșii cu zdrențe de ou

În final, în timp ce fierbea, am adăugat în fir subțire, oul bătut, amestecând constant pe parcursul acestei etape, astfel au rezultat zdrențele de ou. Tot acum am pus câteva crenguțe de cimbru proaspăt, câteva frunze de busuioc proaspăt, sare și piper. Busuiocul se poate înlocui cu leuștean, gustul va fi la fel de bun, garantez.

Supă de roșii cu zdrențe de ou

Cam așa arată supa de roșii cu zdrențe de ou, o supă ușoara, gustoasă, din care sunt absolut convinsă că veți mânca și o a doua porție, așa că vă doresc “Poftă bună!”.

Zile frumoase,

Larisa

Gasiți aici și alte rețete de supă.

Join the Conversation

 1. Buna seara

  La ce cantitate de apa se adauga cele 250 ml suc rosii? Multumesc.

  Ana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close