Doamnelor, domnilor, dragi urmăritori, rețeta de astăzi se pregătește extrem de repede, pe lângă faptul că e foarte simplu de făcut, dar asta știți deja. De data asta am pentru voi o rețetă de pește la cuptor, cu o garnitură faină de legume. Dar ca să îi dau peștelui un gust o să deviez puțin de la clasica rețetă de pește împachetat în hârtie de copt și dat la cuptor, așa din start. Nu e complicat, e puțin altceva. Dar nu vă zic mai multe, vă las pe voi să descoperiți.
Ingrediente:
- Pește (păstrăv, doradă etc)
- Roșii cherry
- Fenicul
- Ciuperci
- Mazăre păstăi
- Sare și piper
- Unt
- Zeamă de lămâie
Metodă pe pregătire pentru pește la cuptor cu garnitură de legume:
Mai întâi de toate pun niște ulei la încins, apoi o să-i fac o baie peștelui, dar doar la suprafață, și fac asta din rațiuni de gust. Bineînțeles îl crestez, îl condimentez, apoi îl îmbăiez.
După etapa asta, iau o hârtie de copt, pun peștele pe ea, mai pun fain frumos câteva roșii cherry, niște ciuperci și un fenicul mititel, apoi împachetez totul și leg cu sfoară.
Treaba asta merge la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25, hai poate 28 de minute.
Intre timp opăresc păstăile de mazăre, iar apoi le transfer într-un bol cu apă rece. O să vă întrebați de ce fac asta? Păi, pentru a-i fixa culoarea, vreau un verde frumos, crud, pe cât posibil.
Așa, ce urmează? Iau o tigaie, pun mazărea acolo, împreună cu câteva roșii cherry, ciuperci, unt, sare și piper și la urmă niște zeamă de lămâie.
Le învârt prin tigaie să se îmbine toate aromele și cam asta a fost treaba cu peștele și legumele.
Între timp s-a gătit și peștele, iau o farfurie, pun frumos peștele acolo, peste el pun legumele din tigaie și gata cina.
Hai s-avem poftă și să fim sănătoși.
Vă las și rețeta video mai jos.
Rețeta este din emisiunea “La cină” difuzată în data de 19.03.2022.