Originar din America, acest desert plin de savoare și gust, se pregătește super simplu, iar servit alături de o cupa de înghețată vă fi perfect pentru a impresiona invitații. Este un desert format dintr-un strat de fructe ( puteți pune piersici, prune, vișine, fructe de pădure) și un aluat de biscuiți, pe care îl coacem timp de 30-40 de minute.
Hai să vedeți cât de simplu e. Și ca să profitam din plin de fructele de sezon, mi se pare că un desert cu prune reprezintă în totalitate toamna.. iar pentru plus de aromă am adăugat și fructe de pădure.
Pentru acest cobbler cu fructe aveți nevoie de :
- 400 grame de fructe ( eu am folosit în jur de 250 de grame de prune, iar restul mure și afine)
- 1 lingură zahăr brun
- 1 lingură amidon
- zeama de la jumătate de lămâie
- 1 linguriță scorțișoară ( eu am folosit amestec pentru turta dulce-scorțișoară, cuișoare,anason)
- 130 grame făina
- 1 lingură zahăr
- 1 pliculeț praf de copt
- 50 gr unt rece
- 130 ml lapte bătut
Cu am obținut acest cobbler cu fructe?
Într-o tigaie ( pe care ulterior o vom băga la cuptor) punem fructele, împreună cu zahărul, amidonul, scorțișoara, zeama de lămâie și punem la foc mediu până se formează un sos mai gros.
Intre timp m-am ocupat de aluat. Punem făina într-un bol, peste care adaugăm zahărul, praful de copt și untul tăiat în cuburi. Frământam ușor până obținem un aluat nisipos, peste care adaugăm laptele bătut și omogenizam bine cu un tel.
După ce s-a format sosul în tigaie, cu ajutorul unei linguri am luat aluat și am pus din loc în loc peste fructe.
Am copt desertul la 180 de grade timp de 35-40 de minute, până biscuiții s-au rumenit .
Servire cobbler cu fructe
Neapărat la servire să aveți și o cupa de înghețată. Este ceva de vis..fructe acrișoare și fierbinți, biscuiți crocanți și înghețată rece și delicioasă.
Cu drag,