Pui copt cu legume și vin

435

Ieri am lansat concursul „Bucătarul familiei„, un concurs pentru pasionații de gătit, un concurs care livrează premii săptămânale și un mare premiu, o excursie culinară la Valencia, cu subsemnatul pe post de ghid. Pentru a putea câștiga trebuie în primul rând să respectați Regulamentul și în al doilea rând, să faceți mai bine ca restul competitorilor. Nu-i ușor dar nici premiile nu sunt puține ori lipsite de valoare. Acestea fiind spuse, vin azi cu o rețetă cu pui, poate vă servește drept inspirație. Să vedem, dară:

pui coptIngredientele pentru o porție: 1 pulpă de pui întreagă, cu piele (aprox 220 g), 40 g morcov, 30 g ceapă, 10 g usturoi, 20 g roșie, 30 ml ulei, 10 ml oțet balsamic, 20 ml sos Worchestershire, 10 ml sos soia, 10 ml vin roșu, sare, piper, rozmarin proaspăt, 1 foaie de dafin. Vă recomand să faceți patru porții odată, e păcat să porniți cuptorul pentru o singură porție.

pui copt

Curăță/spală pulpa. Curăță legumele și taie-le în bucăți mari cu excepția cățelului de usturoi, pe care-l lași în teaca lui.. Pune carnea, legumele, sosurile, vinul, uleiul și oțetul balsamic într-o tavă. Presară peste carne sare și piper, pune peste ea 2-3 frunze de rozmarin proaspăt și foaia de dafin. Coace două ore la 160 grade Celsius, întorcând pulpa din vreme în vreme. Servește cu legumele coapte alături și cu 120 g ratatouille rece. Să fii sănătos!

pui copt

 

 

Join the Conversation

  1. cat otet ?

    1. Adi Hădean Author says:

      10 ml

  2. Adi, am facut ceva asemanator, dar nu intr-o tava oarecare, ci in vasul pentru copt din lut, acela care seamana cu un test. A iesit ceva absolut deosebit.
    Multumiri pentru reteta de pui copt cu legume si vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close