Mâncarea noastră la campionatul de gătit în aer liber

358

Am reușit să sortez pozele făcute la campionat. Dor cu mâncare sunt 328. Din ele am ales câteva și pentru voi, așa, ca să vedeți cu ce am câștigat. Mi-e ciudă puțin pentru că nu am apucat să fac poze cu masa aranjată la final (eram destul de ocupați cu juriul) și pentru că lipsesc pozele cu plăcintele pe piatră (am câteva dar sunt de la distanță). Oricum, tot ce lipsește acum va fi completat ulterior, că doar au făcut poze și alți oameni și ni le-or da și nouă. Nu?

Afumăturile: ceafă, cârnați, jambon, piept de porc. Am avut slană de mai multe feluri și un curcan afumat, desfăcut pe piese.

afumaturi

Borșul de ied, acrit cu agrișe și macriș. A fost excepțional, dulce acrișor și cam puțin (deși am făcut peste 15 litri).

bors de ied cu agrise

Bulion din roșii cărnoase, de grădină.

bulion

Afumătura pentru cholent și chigăla.

chigala si afumatura

Cholentul în oală de lut.

cholent

Friptura de ied cu tarhon, în prima fază.

friptura de ied

Gomboți (găluște) cu prune.

gomboti

Iedul cu tarhon după dou ceasuri de înăbușit/scăzut/rumenit.

ied cu tarhonJambonul afumat/fiert/copt și cașul de oaie.

jambon si cas

Kurtos și Adriana.

kurtosMagiun.

magiun

Mălai dulce.

malai dulcePălinca la izvoare.

palincaPita țărănească, albă, densă, masivă.

pita de casa

Rața umplută cu găină, înconjurată de morcovi, praz, țelină și ceapă.

rata umpluta cu gainaRața umplută și tăiată, după ce s-a răcit.

rata umplutaZacusca cu mere, miere și țelină.

zacusca

Join the Conversation

  1. Pot să tac un pic şi să mă uit doar la poze? Pot? Pot? Bine. Merci. :)

  2. prietene, sigur. silence!i kill you! :-)))

  3. „…. Am luat marele premiu la secțiunea Plită, marele premiu la secțiunea Ceaun, încă o cupă venită ca o consecință a luării primelor două premii și Cupa Selgros, care atestă faptul că sponsorii și juriul ne-au considerat cel puțin bunicei (a venit împreună cu o vitrină frigorifică plină cu vin). A mai fost o mențiune din partea juriului de sommelieri (am potrivit bine bucătăria tradițională cu 8 sau 9 soiuri de pălincă și câteva soiuri de vin din zona Sălajului) și un premiu pentru participare pe care dealtfel l-a luat fiecare echipă. Cu alte cuvinte, am cam ras tot ce se putea ….”

    Bravo voua !!! Nici nu se putea altfel la cate bunatati ati facut…inca salivez si acum la minunatele voastre poze !!!
    Inca o data felicitari pentru tot ce ati facut !!!

  4. si in timpul asta la locul tau de munca ce se intampla?

  5. Wow! Chiar minunat e tot ce ati facut acolo. Hmm , ce-as gusta din magiunul acela. :D

  6. Foarte interesanta prezentare, Adi! Bravo!

  7. M-ai imbolnavit de ulcer!!!
    Sucurile gastrice se napustesc peste bietul meu stomac intr-o Niagara de nestavilit!
    Cremenalule!

  8. Adica tot ce-i in poze ati facut voi? Eu am crezut ca asta era toata mancarea de la campionat si nu mi s-a parut putina. :)

  9. Iau borsul, iedul, rata, pâinea si zacusca, la desert galusti cu prune. Fenomenal.

  10. claudia, magiunul a fost de excepție

    nina, nu-i tot, îmi lipsesc câteva feluri:-)

    antoaneta, te rog să te servești.

    sabina, mulțumesc

    casandra, mea culpa:-)

  11. am suferit, am salivat… pana la urma am baut un vin rosu, sec, cu o aroma putenica de struguri, incercand sa-mi inec amarul ca nu am putut gusta din minunatii. Sper si la ceva retete, ca in afara de rata in gaina sau invers :P nu le-am vazut pe aici. Poate ma insel, dar e doar din cauza poftelor starnite si nesatisfacute…
    Felicitari!

  12. andreea, mulțumim. o să postez rețetele pe rând (nu am poze pas cu pas la toate dar ne descurcam cumva).

  13. si daca tot ziceam de retete, in apropierea Ignatului poate ne regalezi cu niste retete traditionale, vechi, autentice si delicioase pt diferitele produse ce se pot face din leguma noastra preferata, respectiv porcul.
    Imi cer scuze daca exagerez cu rugamintile, dar de cand te-am „descoperit” sunt muuuult mai fericita, culinar vorbind, ca sa nu mai vorbim de perechea mea, clujean si el.

  14. andreea, să fiți sănătoși, și tu și clujeanul tău:-). cât despre rețete, doar să fie viață și sănătate pe la ignat, că nu văd ce m-ar putea opri dacă astea două merg bine:-). să știi că am câteva (multe-multe) rețete cu porc pe blog, incă nu am apucat să le pun în categorii dar am o optiune de căutare, tastezi cuvântul si vezi ce iese:-)

  15. Prietene, ceva ‘diet’ nu ai?

  16. multumiri ;)

  17. Andrei, pentru tine pot face oricând ceva „diet”. Poate reușesc chiar să degresez un porc.

  18. mmmm …. malai dulce. mi-ai facut pofta …dar si un dor nebun de casa si de mama ,mi-au rascolit amintiri malaiul tau .Era „prajitura” mea preferata facuta de mama mea. Rusine ….. dar am uitat de ea.Ti-as fi recunascatoare daca ai reusi sa postezi reteta
    Multumesc

  19. Zumzetta, o să fac rețeta în curând și o voi posta:-)

  20. Adi,
    Felicitari pentru tine si pentru toata echipa! Mi s-a parut bestiala ideea voastra si mai ales faptul ca v-ati straduit sa faceti rost de toate „echipamentele” traditionale, asa cum erau ele in gospodaria taranului. Aplauze la maxim!!! Asa ar trebui promovat turismul romanesc si traditiile noastre, cu chestii autentice, nu cu kitch-uri. Te felicit din suflet si aveti grija sa ramaneti … „Niste tarani” autentici!

  21. Delia, mulțumim, ne străduim :-)

  22. Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say superb blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close