Stir fry în sos – o combinație inedită de gusturi și arome

816

M-am gândit la acest preparat în stil asiatic pentru că îmi plac foarte mult tăiețeii asiatici și pentru că îmi doream de mult timp să îmi prepar acasă o mâncare așa gustoasă și aromată cu sos și cărniță. Prima data m-am gândit să prepar ramen dar avem poftă de ceva cu mai puțină zeamă așa că am ajuns la această variantă de ramen stir fry. Cât despre carne, carnea de vită este foarte apreciată în preparatele asiatice ceea ce mi s-a potrivit la fix pentru că acesta este și carnea mea preferată.

Pot să vă spun doar că a ieșit un preparat suculent, crocant, aromat și foarte gustos.

Rețeta de Ramen stir fry

Ingrediente pentru Ramen:

  • 200 gr carne de vită – vrăbioară
  • 300 gr broccoli 
  • 100 g tăieței în stil asiatic
  • 50 g unt și 2 linguri ulei de floarea soarelui pentru prăjit
ingrediente pentru Ramen Stir Fry

Ingrediente pentru pasta de susan :

  • 50 g semințe de susan prăjite
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
ingrediente pentru pasta de susan 1
ingrediente pentru pasta de susan 2

Ingrediente pentru sos:

  • 100 ml sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • 20 g amidon
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 căței de usturoi zbrobiți/ tocați
  • Ghimbir proaspăt ras
  • Un vârf de cuțit de scorțișoară
  • Pastă de susan 
  • Piper
ingrediente pentru sos 1
ingrediente pentru sos 2

Modalitate de preparare a rețetei de ramen stir fry:

Pentru început am spălat și am pregătit buchețelele de broccoli apoi am procedat la fel și cu ceapa. Am curățat, spălat și tocat ceapa și nu în ultimul rând carnea de vită, carnea am feliat-o foarte subțire apoi am lăsat-o câteva minute bune să ajungă la temperatura camerei, aproximativ 20 – 25 de minute, timp în care m-am ocupat de pregătirea sosului.

pregătire ingrediente pentru Ramen Stir Fry

Cum am obținut pasta de susan pentru sos:

Într-un pahar am pus semințele de susan prăjite și uleiul de floarea soarelui și am folosit blender-ul vertical pentru a obține o pasta fină. Imediat ce am obținut pasta de susan, am preparat și sosul, adică am pus toate ingredientele într-un bol și le-am omogenizat bine. Acum că am toate ingredientele pregătite, nimic nu mă mai poate opri!

Preparare Ramen Stir Fry

Am pus într-o tigaie uleiul și untul la încins, am folosit și ulei pentru că astfel nu se arde untul. Când untul s-a încins, am adăugat ceapă tocată.

călire ceapă

Am lăsat ceapa să se înmoaie și am adăugat carnea de vită tăiată fâșii subțiri.

ceapă înăbușită cu carne de vită 1
ceapă înăbușită cu carne de vită 2

Între timp, în altă tigaie am pregătit buchețelele de broccoli. Am pus uleiul în tigaie și am așteptat să ajungă la temperatura potrivită. Am adăugat bucățile de broccoli și am pus un capac peste tigaie astfel încât broccoli-ul să se pătrundă uniform. În două minute buchețelele de broccoli au fost gata, înăbușite perfect. Au rămas rumenite și crocante.

broccoli

Revenim la tigaia cu carnea de vită și ceapă, când carnea a fost gata, aproximativ 5 minute pe foc, am adăugat sosul și am început să amestec încontinuu timp de 3 minute, la foc mic, sa nu uităm că sosul conține amidon, dacă nu amestecăm aceasta se va arde.

preparare sos pentru Ramen Stir Fry

Am amestecat până când am obținut consistența perfectă de sos. Peste sosul format în tigaie am adăugat bucățile de broccoli crocante și tăiețeii asiatici pe care i-am pus la fiert concomitent cu tigaia de carne.

finalizare Ramen Stir Fry

Într-o oală am pus aproximativ 1,5 l de apă la fiert cu un vârf de linguriță de sare, când apa a început sa fiarbă am adăugat tăiețeii în stil asiatic/ noodles și i-am lăsat sa fiarbă fix 8 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Servire Ramen Stir Fry

Aceasta este sugestia mea de preparat pentru această săptămână, este o rețetă foarte simplă, preparată cu puține ingrediente și multă poftă și pasiune.

Ionela.

Alte rețete de inspirație asiatică găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close