
Dacă stau să mă gândesc, în ultimul timp, în materie de carne, făcuțele de porc au fost revelația noastră. Fălcuțele sau obrăjorii sunt o carne foarte moale, foarte gustoasă dacă este gătită bine. Dar cel mai probabil, este ușor de agreat de oricine. Nouă ne place să îi preparăm la cuptor, în vin roșu, alături de legume. De cele mai multe ori preparăm și un piure bun pe lângă. De această dată vreau să vă propun un piure de cartofi cu parmezan și leurdă, acesta are un gust inedit și, de ce să nu impresionăm puțin musafirii cu ceva diferit!? Așadar, pentru voi – fălcuțe de porc cu garnitură de cartofi piure. Sper să vă placă rețeta la fel de mult ca și mie, și să o preparați pentru cei dragi, spor la gătit!
Ingrediente pentru fălcuțe (5 porții):
- 1 kg fălcuțe de porc
- 6 morcovi medii (200 g)
- O tulpină de apio (80 g)
- O ceapă roșie
- Un ardei kapia
- 200 ml vin roșu (Cabernet Sauvignon)
Ingrediente pentru piure:
- 1 kg cartofi roșii
- 60 ml lapte
- 50 g de unt
- 10 g leurdă mărunțită
- 50 g parmezan ras
- Sare

Metoda de preparare fălcuțe de porc cu garnitură de cartofi piure
Fălcuțe de porc
Am curățat legumele, după care, am tăiat ceapa roșie rondele mari, morcovii i-am lăsat întregi, ardeiul și tulpina de apio le-am tăiat în bucăți mari și le-am așezat într-o tigaie împreună cu fălcuțele de porc, iar peste am turnat vinul roșu. Noi am găsit doar fălcuțe de porc marinate, însă dacă găsiți fălcuțe de porc necondimentate, să nu omiteți să le condimentați după gust.
După ce am pregătit tigaia, am acoperit-o cu o folie alimentară de aluminiu și am introdus-o la cuptorul preîncălzit la 210℃, timp de două ore, iar în ultimele 30 de minute am luat folia de aluminiu. Ne-am dat seama că preparatul este gătit în momentul în care carnea este foarte moale și se descompune ușor cu ajutorul unei furculițe, prin presare ușoară.


Piureul
Am curățat, spălat și tăiat cartofii cubulețe și i-am pus la fiert la foc mediu. După aproximativ 30 de minute, i-am verificat cu o furculiță să văd dacă sunt fierți. Dacă furculița intră ușor în cartofi, aceștia sunt fierți și putem opri focul.
Am scurs apa de pe cartofi și i-am zdrobit cu ajutorul unei prese de cartofi. Am încălzit puțin laptele, l-am adăugat peste cartofi, împreună cu untul, parmezanul răzuit, leurda mărunțită, sare după gust și am amestecat cu ajutorul unei spatule.

Pentru servire am așezat piureul în farfurii, iar în centrul acestuia am adăugat câte 2 fălcuțe de porc, legume și sosul obținut din tigaie.

Numai bine,
Buna. Unde ati gasit falcute de porc?Ati gasit in cluj?
Bună! De obicei găsiți fălcuțe in Hypermarket.