Deseori sunt întrebat cum de și de ce am devenit bucătar, iar, pentru mine, răspunsul este unul simplu: “pentru ca era firesc.” Crescând și urmărind-o pe mama în bucătărie, ajutând atât cât îmi permitea vârsta și, la final, savurând “invențiile” mamei, și-au pus fără dar și poate amprenta. Unul dintre preparatele emblematice ale copilăriei mele vi-l prezint astăzi: mușchiuleț de porc cu sos de muștar.
Ingrediente pentru mușchiuleț de porc cu sos de muștar
- Mușchiuleț de porc 200g
- Smântână 100ml
- Castraveți murați 50g
- Ceapă galbenă 50g
- Muștar 30g
- Unt 25g
- Făină 15g
- Sare
- Cimbru
Instrucțiuni mușchiuleț de porc
După ce am asezonat carnea cu sare și piper, am pus-o în tigaia încinsă pentru a o rumeni pe toate părțile, apoi am tăiat-o în 4 rondele egale și le-am pus înapoi în tigaie cu puțin unt. Când mușchiulețul a prins o crustă aurie, l-am băgat în cuptor la 200 de grade pentru 5 minute. Cam de atât e nevoie pentru a obține un mușchiuleț de porc delicios și suculent.
Mod de preparare sos de muștar
Într-o tigaie am topit untul, apoi am adăugat ceapa și castraveții. Când s-au călit la foc mic, am presăratfăina,, am pus smântâna și muștarul, sare după gust. Am ținut la foc mic până a căpătat consistența dorită și gata. Atât de simplu.
Știu cu siguranță ca fiecare dintre noi avem acele bucate care te transpun în anii copilăriei de la prima îmbucătură, iar cel de astăzi vă prezintă o frântură a vieții mele de acum vreo 20 de ani. Sper să îl încercați și să îl savurați cu același drag ca mine.
Ținem aproape,
Alte rețete cu mușchiuleț mai găsiți și aici.