Experiment cu oaie și vită

295

Sâmbătă am grătărit pentru 200 de oameni. A fost bine, m-am înțeles perfect cu ajutoarele mele și totul a mers conform planului. Pe lângă plan, am gustat rezultatul unui experiment pe care-l puteți reproduce și voi fără probleme. Am luat din Auchan (e o sursă bună de carne) o bucată de ceafă de vițel, două-trei bucăți de cotlet de oaie fără os și doi mușchi de miel. Cost total, 16-18 lei. Am uns carnea cu ulei de măsline extravirgin, peste vită am presărat un amestec de piper, chimen, sare și coriandru iar peste miel/oaie am pus rozmarin și usturoi. Am lăsat carnea să se marineze 24 de ore și am luat-o cu mine la locul de muncă, să văd ce poate ieși de acolo. Am fript-o cinci minute pe fiecare parte (cu excepția mușchiului, care a stat cam 6 minute pe grătarul încins bine). Am mâncat carnea (fragedă fără excepție) cu pâine, fără altă garnitură. Oaia a fost o surpriză plăcută iar mușchiul de miel a fost fantastic, n-am mâncat foarte des bucăți care să fie suculente, fragede și cu asemenea aromă, toate reunite-n aceeași îmbucătură. Vă recomand marinarea simplă, în ulei de măsline cu rozmarin și usturoi pentru miel și oaie, face minuni. Mai jos, câteva poze. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Mergea si un must proaspat langa, oricum ceva simplu si pe gustul meu

 2. pozele arata fabulos, e clar ca si mancarea a fost pe masura!

 3. Adi, eu as fi pus si vin in marinada! Dupa caz, un vin rosu aromat, corpolent (vita) sau un vin alb dulce (miel)…

 4. Violeta Arhiri says:

  De ce trebuie sa tin regim, cand eu sunt innebunita dupa oaie si vita…ce bine arata!

 5. adihadean Author says:

  Bucătărescu, sigur că poți face asta (neori o fac și eu) dar parcă uneori așa am poftă să simplific lucrurile cât pot de mult:)
  Violeta, îmi pare rău pentru tine:)

 6. adihadean Author says:

  Maria, se deschide sezonul la must și pastramă, bine că mi-ai amintit:)

 7. Daca ceva ma face sa mor de pofta, ei bine, asta-i carnea de miel (da, si pastrama intra aici) suculeta si aromata, servita direct de pe gratar. Yamyyy

 8. adihadean Author says:

  nina, de acord:)

 9. fie-ti mila !!!!! :((

  Trebuie sa fac ceva miel la gratar ca n-am mai mancat de mult.

 10. Dupa mine, cel mai putin as fi tinut muschiuletul pe gratar…nu-i trebuiau mai mult de 2-3 minute pe o parte…Din poze arata mult prea facut (catre uscat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close