Mango&sticky rice

226

După 4 ceasuri și jumătate petrecute în Găinar, am ajuns de la Chumphon la Hua Hin, locul în care Familia Regală care conduce Thailanda cu înțelegere și blândețe (așa spun toți thailandezii pe care i-am întrebat) se retrage periodic pentru relaxare, departe de grijile regatului. La două ore și jumătate distanță față de Bangkok (cu mașina), Hua Hin e destinația de vacanță preferată de locuitorii capitalei. Cei cu mai puțini bani se opresc la Cha-am, la 30 de kilometri distanță de Hua-Hin, așa cum am făcut și noi, și asta nu pentru că ar fi o stațiune prăpădită ci pentru că prețurile sunt mai mici la orice, de la cazare la mâncarea din numeroasele restaurante de pe plajă.

Cele trei nopți și două zile petrecute de noi la Veranda Resort&Spa, alături de câțiva turiști thailandezi și un grup de turiști europeni și chinezi, ne-au arătat cum cum ar fi fain să fie Raiul. Camere mari și confortabile, marea la 30 de metri de „gardul” hotelului, piscina imensă, cu apă limpede și ceva mai rece decât cea din mare, mâncarea foarte bună la micul dejun și zâmbetele tatuate pe fețele gazdelor ne-au cucerit. Cât despre piața locală, ea abundă în pește, fructe de mare și din nou pește. Flori câte vrei și înghețată ori mango cu orez lipicios, un desert pe care am încercat săl fac și acasă. Prima dată mi-a ieșit un dezastru, a doua oară ceva mai bine. Va trebui să mai încerc până-mi iese corespunzător.

Mai multe povești și filme din seria Muson, în categoria cu același nume.

Mango and sticky rice

Vezi mai multe video din calatorii

Join the Conversation

 1. hai ca m-ai ambitionat acum. O sa fac mango on sticky rice si daca iese bine il pun pe Lemon Love Notes. :)

 2. seema89seema says:

  faceți o echipa buna !!!

 3. Am cautat pe internet mango on sticky rice si nu prea e un desert fotogenic :( insa la tine pe site arata fff bine si cind m-am uitat inca o data am vazut ca, de fapt, tu ai sticky rice on mango wrapped in banana leaves :) – which makes all the difference.

  Ai spus ca prima data nu a iesit bine: ai folosit orez de sushi sau risotto si crema de cocos?

  1. adihadean Author says:

   yolanda, asta schimbă totul:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close