Ai vrea să mori pentru distracția altuia?

141

Un pic șocant titlul pentru un blog culinar, nu? N-ai zice că o brioșă poate să te ducă la deces (s-au văzut cazuri), dar dacă-ți rămâne în gât un os de pui și salvarea nu ajunge la tine pentru că a trebuit să vânezi cai verzi pe pereți din cauza unui tâmpit care se distrează sunând la numerele de urgență (îmi cer iertare pentru limbaj dar simt nevoia să subliniez cumva supărarea pe care o simt când mă gândesc la asta), ei bine, consecințele pot fi un pic neplăcute (în sensul că te chinui puțin până mori). Ce mă apucă de scriu textul ăsta? Pe la prânz am văzut o postare de acum trei zile la Manafu, postare prin care-i întreabă cititorii dacă ar participa la o campanie despre care nu știu nimic. Și pentru că Manafu e unul dintre oamenii cărora le-aș da oricând un cec în alb, am acceptat. N-a durat jumătate de zi până să mi se confirme bănuiala că-i vorba despre un lucru serios. Și dacă nici despre lucruri serioase nu pot vorbi pe blogul meu, apoi mai bine nu vorbesc despre nimic.

Realitatea e asta: 3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgente 112 sunt false urgente: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna, doar 27% sunt apeluri reale. Că suni accidental, hai să spunem că înțeleg, oricine poate greși. Că suni pentru că n-ai altă distracție, nu înțeleg. Nu înțeleg nici faptul că în secolul 21, un părinte nu-i capabil să-i explice copilului că orice faci are consecințe. Nu pot fi de acord cu faptul că un om poate muri pentru că altul se distrează. De aceea și nu doar de aceea accept să particip la această campanie, cu tot ce implică asta, absolut benevol și până când voi fi anunțat că-i capăt de linie. Dacă veți mai vedea aici postări pe tema asta, iată, știți de pe acum de ce. Dacă vreți să dați mai departe filmul de aici, vă rog să o faceți, poate fi de folos. Mulțumesc frumos. Să fiți sănătoși.

Această campanie,“O viata poate depinde de tine”este realizata Asociatia React, materialele de promovare, inclusiv spoturile si site-ul, au fost asigurate de Vodafone. Ah, să nu uit: dacă-s la volan și din spate vine o ambulanță cu semnalele pornite, mă dau din drum. Asta pentru că sunt convins că undeva, cineva suferă.

Join the Conversation

  1. Am chemat de doua ori salvarea pentru mine. O data eu, o data ai mei. Prima data n-a venit timp de 2 ore, dar am avut atata forta sa ma duc cu taxiul la Urgenta. Aia s-au inchinat ca am reusit!
    A doua oara nu am mai avut forta, si au fost cele mai lungi 40 de minute din viata mea!
    Numai gandul ca cineva se joaca, ma face sa am pofta sa bat cineva! Stiu nu-mi face onoare, dar sa fiti in locul in care chiar ai nevoie de ajutor, o sa ma intelegeti!

  2. „3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgente 112 sunt false” – asta este trist :(

  3. Vorba lui Arhi „Cică să elimini bătaia din educație…”. Pai, sa n-o elimini, daca cu vorba buna nu se intelege.
    Au copiii astia niste preocupari… iti sta ceasu’, nu alta.

  4. …in tara asta a disparut simtul raspunderii…..si deasemenea nimeni nu se gindeste la cum ar fi daca tu ai fi subiectul !!!!…..amenzi foarte mari !!!!….este singurul leac impotriva nesimtirii !!!!……sau inchisoare !!!!…si eu fac loc ( citeodata fortat din cauza frustratilor de la volan ) ambulantelor cu sentimentul ca ajut cu 1 secunda macar la salvarea unei vieti !!….voi trimite in multe locuri acest film !!!!……alaturi de tine, Adi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close