Mușchi de porc învelit în bacon. Cu busuioc.

476

Apropo de cartofii de ieri, care suspinau după o bucată de carne: zilele astea testez rețete pentru noul meniu al restaurantului Camino (i-aș spune Terasa Camino dar vine frigul și nu știu cât mai stă deschisă terasa). O să ne distrăm împreună toată iarna, dar despre asta vă povestesc eu un pic mai încolo. Acum vreau să vă ofer și vouă bucuria vederii unor bucăți de carne delicioasă, suculentă și aromată (pentru a crede toate astea, fie mergeți la Camino fie încercați acasă o cascadorie care să aibă rezultatele pomenite). Sigur că nu o să vă dau rețeta de la Camino (apropo, mușchiul rămâne în meniu, caertofii din poze nu au trecut de teste, nu întrebați de ei) dar o să vă dau o rețetă decentă, cu care să nu vă faceți de râs în fața musafirilor. Iată:

Tăiați mușchiulețul de porc în rondele cu grosimea de doi centimetri. Înveliți fiecare bucată de mușchi cu felii subțiri de bacon. Fixați baconul cu scobitori ori frigărui.

Puneți mușchiul la fript, fără grăsimi, într-o tigaie antiaderentă. Trei minute pe o parte, trei minute pe partea cealaltă.

După ce întoarceți mușchiul, presărați peste el sare grunjoasă și piper proaspăt măcinat. Puneți frunze de busuioc sau salvie peste carne, puneți un capac peste tigaie, stingeți focul și lăsați tigaia acoperită două minute.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Ivanov Georgiana says:

    Buna Adi! Sunt fan al acestui blog, am si eu o intrebare> cum tai muschiuletul rondele?

    1. adihadean Author says:

      georgiana, mușchiulețul arată ca un cilindru, rondelele se obțin tăind mușchiulețul transversal, cu un cuțit cât de cât ascuțit:). poți să le spui medalioane dacă vrei:).

  2. Retetele tale sunt apetisante dar sofisticate (pentru mine). Eu vreau sa fac o supa de varza. Ca si la Cluj. Sunt din Bucuresti. Am avut o prietena din Cluj. O chema Ana. Mi-a facut odata o supa de varza… extraordinara. Numai tu ma poti ajuta. Iti urmaresc site-ul de multa vreme si apreciez ceea ce faci. Deci, am cumparat varza. Ce fac mai departe? Oregano sau marar? Aceasta-i intrebarea. Nu mai tin minte. Si apoi… stiu ca facea o ingroseala. Nu mai tin minte cum se numea si nici cum se facea. Ceva cu ceapa taiata marunt (sau usturoi?) dar mai departe nu stiu. Ma poti ajuta?

    1. adihadean Author says:

      Andy, nu o cunosc pe Ana dar știu că oregano nu-i o plantă folosită tradițional în bucătăria ardelenască. Unde zici că stă Ana?

    2. Andy vezi ca am zarit o reclama cu supa de varza ,,acum si in pastile pentru slabit”.Daca ti-e dor de o supa de varza ca-n Ardeal poate nu ar strica sa intrebi la farmacie….

    3. Adi Hădean Author says:

      Unde ai văzut reclama? Pe blogul meu?

  3. Da cartofi dom’le? Cartofi? Nu seamana cu cei gatiti pe gratar.
    Reteta arata nemaipomenit. Daca nu o vedeam atat de tarziu, ma apucam de gatit. :)

  4. ….cale lunga pina la Camino !!!!!!!!!…..de la Bucuresti !!!!…….

    …..e suficient atit de putin in tigaie ???…..cum e la mijloc ??..bine facut ????

  5. Salut.

    Nu inteleg ceva. Daca pun muschiul in tigaie 3 minute, practic se face bacon-ul, dar nu ramane crud muschiul de porc?

    Thx.

    1. Adi Hădean Author says:

      sunt șase minute:).

  6. Am facut si eu azi acest muschiulet…nu exista cuvinte sa exprime ce gust a avut :)…sarumana de reteta (de nota 11).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close