Coaste de porumb – o gustare pe placul tuturor

1.1K

Prima dată am văzut aceste coaste de porumb la unul dintre restaurantele lui Yotam Ottolenghi, mi-am promis atunci să încerc și eu acest preparat, un an mai târziu m-am ținut de promisiune. Am vrut să încerc rețeta de coaste de porumb pentru că porumbul mă duce din nou în copilărie, într-un tablou de toamnă, când mama cocea pâine și punea apoi, pe jarul rămas și câțiva știuleți de porumb. Așteptam nerăbdătoare să se coacă porumbii să îi pot savura în tihnă, la apus de soare.

Eu nu am copt coastele pe jar, le-am copt în cuptor, dar vă invit să încercați orice variantă vă face plăcere.

Ingrediente pentru coaste de porumb:

  • 4 știuleți de porumb

Pentru baiț avem nevoie de : 

  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 linguriță busuioc uscat 
  • Sare după gust
ingrediente pentru coaste de porumb

Ingrediente pe sosul de iaurt cu usturoi:

  • 200 g iaurt grecesc
  • 50 g cremă de brânză
  • 4 – 5 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • Sare

Pentru servit, pe lângă sos am mai folosit:

  • frunze proaspete de busuioc și pătrunjel
  • 50 g parmezan ras
ingrediente pentru dressingul cu iaurt

Modul de preparare coaste de porumb:

Am curățat știuleții de porumb de frunze, i-am spălat și i-am lăsat la scurs pe un prosop. Mai departe am setat cuptorul la temperatura de 200°C și mi-am pregătit o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am tăiat porumbul în patru bucăți și le-am așezat frumos pe tava de copt. 

Cum am pregătit baițul pentru rețeta de coaste de porumb:

Într-un bol am pus uleiul și condimentele și le-am uniformizat.  Cu ajutorul unui pensule de silicon am uns bucățile de porumb din tavă.  Am pus tava la cuptor pentru 25 de minute la temperatura de 200°C.

pregătire coaste de porumb pentru copt

Am pregătit între timp și sosul de iaurt, astfel:

Într-un vas de dimensiuni medii am pus toate ingredientele, am început cu cremă de brânză și uleiul, am folosit un tel pentru a omogeniza crema de brânză, am adăugat iaurtul și usturoiul zdrobit, sare după gust. 

servire coaste

Coastele sunt gata iar în casă este un miros senzațional.

coaste de porumb coapte

Eu le-am servit ca  gustare, într-o seară răcoroasă de toamnă, în compania poveștilor de peste zi.

Va doresc plimbare plăcută prin piețe și spor la gătit!

Ionela.

Alte rețete cu porumb mai găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. nu am mai vazut , voi incerca la vara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close