Pui suculent cu salvie și coriandru

506

Puiul rumenit pe sticlă este absolut genial. Datorită aburului evaporat din bere, carnea devine foarte fragedă și suculentă. Se desprinde foarte ușor de pe os, deci cuțitul nu este necesar, mai repede ne servim cu degetele. Verdețurile și untul îi oferă puiului foarte multă savoare și nimeni nu poate spune că este fad.  Dacă alegeți să folosiți verdețurile proaspete și nu din cele uscate, acestea se păstrează într-o cană cu apă, în frigider. Pe parcursul zilelor ce urmează, încercați să le folosiți în mâncarea preparată.

pui-pe-sticla-cu-salvie

Se servește puiul cu garnitura preferată. Eu am lăsat puiul să fie eroul prânzului, pentru că merita și  l-am servit cu fasole verde și o salată simplă.

pui-pe-sticla-cu-salvie

2 linguri salvie uscată (sau proaspată,  tocată mărunt), o mână de coriandru proaspăt (tocat mărunt), 1 lingură ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, 3 căței de usturoi, 30 grame unt (la temperatura camerei), sare, piper, 1 pui întreg, o sticlă de bere de 330 ml

pui-pe-sticla-cu-salvie

Sticla de bere se acoperă cu apă, într-un castron și se se lasă la înmuiat în timp ce puiul stă la marinat. Înainte de folosirea sticlei, se îndepărtează eticheta și se spală sticla.

Salvia și coriandrul, tocate fin, se amestecă cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul pisat și untul, după care se condimentează cu sare și piper.

Cu un cuțit, se înțeapă pielea de pe pui, fără să se intre în carne, pentru formarea unor buzunare. Cu degetele sau un cuțit de unt, se desprinde pielea de pe carne. Se procedează astfel  pe piept, spate și copane, obținând niște buzunărele.

Cu jumătate din pasta de unt și verdețuri se umplu buzunărelele și se masează puiul cu degetele, pentru distribuirea uniformă. Cu restul de pastă se unge puiul la suprafață și se lasă la marinat cel puțin o oră, într-un castron acoperit cu folie alimentară.pui-pe-sticla-cu-salvie

Se pre-încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface sticla de bere, se toarnă jumătate de bere într-un pahar, după care se pune puiul pe sticlă.

pui-pe-sticla-cu-salvie

Se introduce în cuptor și se rumenește cam 1 oră și 20 de minute  – 1 oră și jumătate.  Când e gata, se scoate sticla cu mare atenție.

pui-pe-sticla-cu-salvie

 Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close