Degustare de trufe de ciocolată

353

Ultimele două săptămâni au fost o adevărată provocare, atât la birou, cât și în viața personală.  Fiecare zi a devenit un maraton de termene limită, sarcini care au necesitat aceeași atenție și dedicație, ședințe care au durat cel puțin jumătate de zi, iar scurta vacanță planificată de acum 2 luni s-a transformat într-o operațiune de salvare a unei pisicuțe pierdută într-un parc industrial. Pisicuță care acum toarce încolăcită pe genunchii mei.

degustare-de-trufe-de-ciocolata-1

Am avut nevoie de ceva care să-mi dea energie, dar care să nu necesite multe ingredinte sau timp îndelungat petrecut în bucătărie. Trufele simple de ciocolată pot fi preparate cu doar 4 ingredinte, dar mie îmi plac foarte mult cele cu rom sau învelite în unt de arahide. O singură trufă după prânz mi-a oferit suficientă energie pentru a-mi continua ziua. În plus, este binecunoscut că ciocolata reduce stresul…cel puțin pe mine m-a ajutat enorm un asemenea deliciu. Într-o caserolă, mi-am luat câteva la birou și am avut un mic răsfăț pentru câteva zile.

degustare-de-trufe-de-ciocolata-2

200 gr smântână dulce (lichidă 30% grăsimi), 300 gr ciocolată neagră, 20 gr unt, 35 ml rom, 150 gr unt de arahide, 40 gr pudră de cacao.
Ies cam 20-25 de trufe, în funcție de mărime.
Smântâna și untul se încălzesc până la punctul de fierbere după care se iau de pe foc. Se toarnă peste ciocolata tocată mărunt și se amestecă până se omogenizează și se obține o ciocolată lucioasă. Se împarte compoziția de ciocolată în doua boluri. Se adaugă romul într-unul din boluri și se amestecă bine. Se refrigerează cel puțin 4 ore. Sau se răcește în congelator dacă nu aveți suficient timp sau răbdare. După ce compoziția s-a întărit, se pudrează mâinile cu cacao, se formează biluțe din ciocolata cu rom și se tăvălesc prin cacao.

degustare-de-trufe-de-ciocolata-3

Pentru cele cu unt de arahide, se formează biluțe și se răcesc neapărat în congelator 10-15 minute. În timpul acesta, se topește untul de arahide în bain-marie și se lasă un pic la răcit, cam 2-3 minute. Aveți grijă ca untul să nu fie fierbinte. Lucrând rapid, se trec bilele de ciocolată prin untul de arahide și se dau iar la congelator  10 minute.

degustare-de-trufe-de-ciocolata

 Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Buna adi!poti sa-mi spui ciocolata neagra cat unt de cacao sa aiba?50,54,60,70%.
    Multumesc!

  2. Deja visez la trufe! Oare de ce citesc eu retete in drum spre munca? Azi imi iau necesarul si sambata le prepar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close