Să fiți buni și să credeți în minuni

152

Așa mi-a spus bunica mea acum câteva săptămâni, când am sunat-o de ziua ei. Așa mi-a spus și acum cteva zile, când am sunat-o să văd cum se simte după operație (nu insist, nu spun mai multe, nu întrebați). E singura bunică pe care o mai am, mi-e tare dragă și-mi place mult povața ei. Atât de mult încât aseară am spus-o pentru prima dată și altcuiva. Acum v-o spun vouă, poate vă ajută, poate ajută pe altcineva. Primul mail pe care l-am găsit în dimineața asta în căsuța poștală e cel pe care-l public mai jos:

Acest mesaj nu este despre mine. Acest mesaj este despre colegul meu, Catalin, care in urma cu cateva zile a primit o lovitura de la viata. I s-a pus un diagnostic ingrozitor:tumoră desmoplazică cu celule mici rotunde. Este o formă extrem de rară de sarcom, descrisă pentru prima oară în 1989, fiind diagnosticate doar 200 de cazuri până în prezent.
In momentul de fata toate sperantele lui sunt puse intr-un tratament pe care trebuie sa il urmeze intr-o clinica din Germania. costul acestui tratament se ridica la 200.000 euro. O suma imensa pentru un om obisnuit.
Noi, colegii lui Cata din Bucuresti ne-am mobilizat si incercam sa facem cazul lui cunoscut, astfel incat oamenii sa afle despre el si sa il ajute. Stim ca suma e imensa, dar mai stim ca acolo unde’s multi puterea creste.
Va rugam sa postati cateva randuri despre cazul lui Catalin pe site-ul dumneavoastra. Stiu ca acolo, printre cititorii dumneavostra sunt alti oameni cu suflet mare care o sa vrea sa ne ajute.
Din pacate timpul nu este de partea noastra. Cata are nevoie cat mai urgent de acesti bani pentru a incepe tratamentul. Numai dupa ce aceasta suma va fi virata in contul spitalului el va incepe recuperarea.
Va rog din suflet ajutati-ne!

M-am uitat pe site-ul lui Cătălin, am apăsat pe toate butoanele de acolo și am decis să sar peste rețetă azi și să postez despre el. Am citit și articolul de aici și comentariile aferente, mi se pare că trăiesc într-o realitate paralelă, pe cuvânt. Nu comentez mai mult, citiți singuri. Nici nu mă lungesc cu povestea ci trec direct la subiect: dacă doriți să-l ajutați pe Cătălin, puteți să contribuiți la strângerea celor 200.000 de euro de care are nevoie, cu o donație în conturile deschise pe numele tatălui lui Cătălin, Unga Răducu:

RO03RNCB0079124149020002 (euro)
RO30RNCB0079124149020001(lei)

RO 46 RNCB 0079124149020004 (USD)

Cod SWIFT : RNCBROBU

Cătălin are și o pagină pe Facebook. Atât am avut de spus. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Sanatate multa, Catalin!

 2. Iti multumim din suflet pentru ajutor

 3. Dat mai departe pe forumul hoinar prin lume…Speriamo bene!http://hoinarprinlume.forumcommunity.net/?t=48320785#lastpost

 4. Catalina J. says:

  Puteti sa donati acum si prin Paypal!

  https://drcatalinsandu.wordpress.com/
  in dreapta paginii.
  Va multumim!

 5. Intamplarea face ca citesc aceasta postare la aproximativ 12 ore dupa ce am aflat de existenta unei legi de care se uzeaza foarte putin in Romania. Pentru cei care sunteti obligati sa platiti statului impozit pe profit (care aveti firme, de exemplu), codul fiscal (titlul 2, cap 2, alineat 4 , litera P), prevede ca aveti oportunitatea ca in mod legal, sa directionati 20% din taxa de 16% catre stat catre un ONG. Asadar bani sanatosi pot ajunge la Catalin si la altii ca el daca luati legatura cu un ONG care se ocupa de el (sau care ar fi disponibil sa-i vireze banii) si faceti un contract. Practic nu costa absolut nimic, inafara de un strop de bunavointa. Cunosc oameni care fac asta de ani de zile si mi se pare pacat ca nu se face mai multa publicitate la legea asta. Sunt bani pe care oricum ii dati, dar aveti posibilitatea sa decideti destinatia unei cincimi din suma catre stat. Sper sa foloseasca cuiva noua mea descoperire!

 6. Referitor la ceea ce spunea Lorraine mai sus, pentru doritori, se ocupa de cazul lui Catalin un ONG studentesc: http://www.ssmb.ro . Gasiti acolo date de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close