Chec cu cacao și nuci – din rețetele bunicii :)

17.7K

chec cu cacao 

 Checul pufos cu cacao și nuci cred că este un desert emblematic al copilăriei, pregătit de bunicile sau mamele noastre, fiind un preparat simplu, economic, fară mult efort, dar perfect pentru a îndulci pe oricine.

Iar dacă le întrebai de rețetă, răspunsul era un clișeu ‘ eu fac totul la ochi ‘ . Cam greu azi să faci o rețetă la ochi, dar cu puțin efort am găsit cantitățile perfecte pentru un chec delicios și pufos, numai bun de servit lângă cafea.

Ingrediente chec cu cacao:

  • 5 ouă
  • 220 grame făină
  • 200 grame zahăr
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 7 linguri apă
  • 7 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • mână de nuci ( eu am folosit și câteva alune de pădure)

Preparare chec cu cacao

Am început prin a separa albușurile de gălbenușuri, după care am mixat albușurile spumă cu un praf de sare. Între timp am pus la fiert până a dat în clocot, apa și zahărul.

După ce albușurile au fost bătute, am turnat siropul de zahăr și am mai mixat câteva minute.

traditionrolex.com

Peste gălbenușuri am pus ulei, am amestecat și am turnat totul peste albușuri. Cu ajutorul unei spatule am încorporat gălbenușurile până s-au omogenizat.

Am venit și cu făina amestecată cu praful de copt și am omogenizat totul cu mișcări de jos în sus, pentru a rămâne cât mai pufos.

mod preparare chec

Am împărțit compoziția în două boluri, iar într-unul am adăugat cacao.

Am tapetat o tavă cu hârtie de copt și am început să adaug cu o lingură din fiecare compoziție, pentru a crea un efect marmorat.

Pe la jumătate, am adăugat și nuci, am continuat cu compoziția, iar deasupra restul de nuci.

compoziție în tavă

compoziție în tavă amestecată

compoziție în tavă amestecată cu alune

Am copt checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40-45 de minute( însă puteți face și testul scobitorii) .

Am scos checul din cuptor, l-am lăsat la răcit, după care l-am feliat și ne-am bucurat de câte o felie pufoasă și delicioasă.

Chec cu cacao

Cum am servit checul

De data asta, am lăsat checul așa după rețetă bunicii, însă deja mă cunoașteți și știți că mereu aduc o notă personală.

servire chec

Eu aș mai adaugă în el și câteva vișine și bucăți de ciocolată sau chiar i-aș face o glazură de ciocolată.

Fiți creativi și veți reuși :).

Cu mult drag și spor,

Ramona

Alte rețete de checuri, aici.

Join the Conversation

  1. Șraer Nicoleta says:

    Bună ziua!
    Peste albușuri turnăm siropul fierbinte?
    Vă mulțumesc!

  2. A fost primul lucru care m-a izbit. Reteta pare destul de comuna, in afara de fierberea siropului. Apa si zaharul pot fi incorporate si separat, ca la tortul de mere, dar daca le fierbeti, lasati siropul sa se raceasca complet inainte de a-l adauga peste albusuri.

  3. Făcut dar este extraordinar de dulce , mult prea mult zahăr. Rețeta nu menționează dacă se lasă la răcit siropul și l am răcit dar nu complet ca începea să se încleieze. A ieșit de a și super dulce. :(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close