Morcovi cu ulei și sare

336

Antreu, gustare, soldat de grămadă la petrecerile în familie sau între prieteni, masa de prânz (în unele cazuri), bombă cu vitamine și minerale (mai ales dacă folosești sarea potrivită), un înlocuitor perfect pentru punga cu bomboane sau cea cu chipsuri. Toate cele de mai sus  se potrivesc în cazul morcovilor cu ulei și sare pe care vi-i prezint mai jos (nu-s invenția mea dar nici nu știu cui să atribui descoperirea). Trebuie să alegi morcovi tineri, crocanți, sare marină sau de salină, cât mai puțin rafinată, ulei de calitate, extravirgin dacă se poate. Speli morcovii, îi cureți, îi despici pe lungime. Pui două linguri de sare și două-trei linguri de ulei într-un pahar. Îndeși morcovii acolo. Aștepți 20-30 de minute apoi mănânci. Să fii sănătos.

Join the Conversation

  1. Este tipic italiano! Se numeste „Pinzinmonio”…Daca intri pe Google vei descoperi aceasta minunatie!! Noi punem , aproape in fiecare zi, pe masa un castron cu morcovi, Telina (frunze), fenel, frunze de diverse salate…si langa cate un bol mic cu ulei , sare, piper (si otet) amestecate. Se serveste cum zici tu, un antreu (antipasto).

  2. Nu ma asteptam sa-mi ploua in gura de la niste bieti morcovi. Mi-ar placea sa vad pe aici mai multe supe-crema, asa, ca tot a venit frigul. Si n-as refuza nici vreo salata, sa ne fie mai usor cu masa de Craciun. Sa fii sanatos si sa ai Sarbatori de vis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close