Carne de vită cu legume și harissa

700
Carne de vită cu legume și harissa

În urmă cu câteva luni am primit un borcănel cu pastă harissa adus chiar din Tunisia și aşteptam momentul potrivit pentru a-l folosi.

Cum tema acestei săptămâni a fost “Picant și savuros” mi-am zis că e ocazia ideală de a face această rețetă, așa că pentru astăzi am ales să pregătesc  o tigaie picantă cu carne de vită, legume și harissa.

Prezentare - Carne de vită cu legume și harissa

Ce este harissa? 

Harissa este o pastă de ardei iute roşu cu usturoi, ierburi aromatice și condimente, care provine din regiunile de nord ale Africii.

Este perfectă pentru iubitorii mâncărurilor picante și versatilă putând fi folosită la pregătirea: tocăniţelor, sosurilor, legumelor la grătar, hummusului, supelor sau preparatelor cu carne sau peşte.

Pastă de harissa

Iată ingredientele de care am avut nevoie pentru a pregăti carnea de vită cu legume și harissa

  • 350 gr carne de vită 
  • o vânătă 
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 ardei kapia (de culori diferite)
  • 200 gr pulpă fină de roșii
  • 1 linguriță pastă de harissa
  • câteva linguri de ulei
  • 200 gr de orez 
  • sare și piper 
  • semințe de susan
  • pătrunjel proaspăt 
Ingrediente

Mod de preparare 

Într-o tigaie am pus uleiul la încins și timp de 2-3 minute am rumenit carnea de vită pe care în prealabil am tăiat-o în fâșii. 

Am scos bucățile de carne pe un platou, apoi în aceeași tigaie am călit ceapa până când a devenit translucidă, după care am adăugat: ardeii kapia, morcovii și cubulețele de vinete.

Legume în tigaie

Am condimentat cu sare și piper, iar după 2-3 minute am pus bucățile de carne înapoi în tigaie și am completat cu sucul de roșii amestecat cu jumătate de cană cu apă.

Legume + carne de vită

Am acoperit tigaia cu un capac și am lăsat mâncarea să fiarbă la foc mic până când lichidul a mai scăzut.

Carnea și legumele s-au fiert, iar sosul a ieșit picant și savuros. ☺️

Carne de vită cu legume și harissa

La sfârșit am asezonat mâncarea cu pătrunjel proaspăt. 

Servirea preparatului 

Am ales să servesc carnea de vită cu legume și harissa alături de o garnitură de orez fiert.

O puteți servi și cu mămăligă, este o combinație nemaipomenit de gustoasă.

Servire carne de vită cu orez fiert

Am asezonat-o cu pătrunjel proaspăt și am presărat deasupra câteva semințe de susan.

Carne de vită - imagine close-up

Această rețetă este delicioasă, dar să nu mă credeți pe cuvânt. 

Vă invit să o pregătiți și să vă convingeți singuri. ☺️

Servire carne de vită cu orez fiert

Toate cele bune!

Cu drag, 

Lușa 

Alte idei de rețete cu vită mai găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close