Lintea și mielul

507

Linta și mielul merg bine împreună. Se potrivesc de minune, după cum mielul se potrivește cu fasolea, năutul ori mazărea. E ceva acolo care ține de chimie și de bucurie. Miel sau berbecuț sau oaie găsiți tot timpul anului (eu cumpăr mușchiuleț de la Auchan mai des decât din altă parte, pentru că-l au prospăt, aproape în fiecare zi).Vă arăt cum o rețetă de făcut în 15 minute pe repede înainte:

Pentru tocana de linte folosiți o ceapă mare tocată, un cățel de usturoi tocat și el, 300 de grame de linte fiartă (conserva e ok dacă vrei să câștigi timp), 150 ml roșii pasate, sare, piper, cozi de cepșoară/arpagic. Înmuiați ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei, pe foc mic, adăugați lintea, roșiile și mirodeniile, lăsați să bolborosească 8-10 minute. La urmă, presărați cozile de cepșoară, mărunțite.

miele (30)

Partea cu mielul: folosiți mușchiuleț. Curățat de pielițe.miele (44)

Tăiați carnea în bucăți groase de doi centimetri (sau lungi,depinde cum priviți), zdrobiți doi căței de usturoi, presărați sare grunjoasă și câteva frunze de rozmarin, stropiți cu ulei de măsline, amestecați bine. Dacă aveți cum să faceți manevra asta cu o zi înainte și să păstrați carna la frigider, e și mai bine.miele (45)

Puneți bucățile de carne pe frigărui.miele (47)

Frigeți-le pe grătar, în tigaia grill sau într-o tigaie antiaderentă. În 3-4 minute sunt gata.miele (53)

Întoarceți-le pe măsură ce se frig. miele (56)

Faceți porțiile cât vreți voi de mari dar nu exagerați:).miele (59)

Și da, e carne roșie, poate să rămână roz în mijloc (e mai bine, chiar). Să fiți sănătoși.miele (60)

Join the Conversation

  1. iulian bud says:

    Sincer mie imi placeau mai mult retetele tale cu mancare adevarata, cred ca trebuie sa mananc 100 de portii sa ma satur din mielul asta si lintea asta.
    Stima

    1. Adi Hădean Author says:

      iulian, e o rețetă. îți pui în blid până crapă foalele, dacă vrei. ce nu-i adevărat la mâncarea asta?:)

    2. Super tare rețeta ! ;) Personal, îmi place mult și este deosebită, deoarece ador lintea și carnea de miel ;)
      Am răs cu lacrimi la răspunsul care i l-ai dat lui Iulian ;) :))

  2. Titlul retetei m-a facut sa zambesc, m-a dus cu gandul la fabula ”Lupul și mielul” ! :D Dar stii ca n-am mancat linte niciodata ? Seamana cu mazarea, nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close