Cremă de ceapă

1.1K

Crema de ceapă poate fi o mâncare atât de simplă ori atât de complicată cât vreți voi. Eu prefer variantele simple ale fiecărui lucru din viață, așa că, deși aș putea să vă dau rețeta  complicată, v-o dau pe cea simplă. Bonus, trucul care desparte o cremă de ceapă bună de una îngrozitoare.

crema

Pentru șase porții aveți nevoie de o jumătate de kilogram de ceapă albă, 100 de grame de unt (îngrozitor!), 300 de mililitri de lapte, 150 de mililitri de smântână dulce, 300 de mililitri de apă și un blender bun. Vă mai ajută câteva boabe de coriandru, un vârf de cuțit de nucșoară, un vârf de cuțit de scorțișoară, sare după gust și un cuțit bun.

crema

Tocați ceapa mărunt și puneți-o pe foc mic împreună cu untul topit în care ați scăpat doi stropi de ulei (se împacă bine și se împiedică unul pe celălalt să ardă prea repede). Acum, trucul: înmuiați ceapa pe foc mic măcar un sfert de oră, mai bine 20 de minute. Aici e diferența dintre o cremă gustoasă, aromată, dulce, plăcută și fină și o mâncare îngrozitoare cu gust de ceapă opărită. Ceapa trebuie să se transforme singură într-un sos, înainte de a pune laptele peste ea. Da, asta urmează, să puneți laptele peste ea. Puneți și apa. Lăsați să bolborosească încet și adăugați condimentele frecate împreună într-un mojar.

crema

După ce a scăzut cât vreți voi, mixați cu blenderul (fie el vertical sau de tip „robot de bucătărie), strecurați printr-o sită fină, puneți iar pe foc și adăugați smântâna dulce. După alte trei minute pe foc mic e gata. Atenție la sare. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Strejoiu Elisabeta says:

    Vis!

  2. Ce mai pacatosenie!!! Pfuiii…buna tre’ sa mai fie!

  3. Pacat ca postim?? Am rabdare pana la anul viitor, dar sigur o gust!

    1. Păcat că postim? Pacat că poftim :))

  4. Andreea Hreniuc says:

    E divina intr-adevar supa crema de ceapa. Eu pun si vin alb la ea si o las clara, nemixata. Pun si niste branza in bol si e super. Asa fac eu…

  5. Arata super.
    De ceva vreme caut aceasta reteta dar tot ce am gasit arata….maro.
    Supa ta arata delicios.

  6. Am facut-o azi si a fos delicioasa. Multumesc!

  7. un deliciu :)

  8. Alexa Georgeta says:

    usoara si gustoasa , multumesc de idee.

  9. Fara lapte nu se poate?

  10. Pentru diversitate, am adaugat un pepperoncino mic, mic si cascaval ras cand am oprit focul.
    Este o combinatie excelenta dulce-picanta si a doua portie consecutiv.
    Shhh…

  11. Elena Stamate says:

    Multumesc! F f buna

  12. Diana Diana says:

    Exceptionala supa-crema de ceapa!! :)
    Apreciez foarte mult retetele simple care le impartasiti cu noi.
    Succes!

  13. Buna!

    Am testat si eu astazi supa crema de ceapa si am reusit cu brio sa o fac sa se branzeasca smantana la final :D

    Smantana dulce este de fapt smantana de gatit? Eu am folosit din cea normala.

    Din aceasta cauza nu a iesit cum trebuie?

    Multumesc!

  14. Liliana Silvia says:

    A fost atat de buna ca m-a facut sa plang! :)))

  15. N-am crezut ca o sa ajunga pe lista de favorite. E delicioasa, multumesc pentru reteta! As adauga ca smantana se amesteca treptat intr-un bol cu cateva linguri de supa pentru a o aduce la temperatura optima. Nu se va mai branzi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close