Risotto cu Cardonnay

264

Aseară am avut musafiri. Carmen și Sergiu. Am vorbit despre viitorul Cook’Nrolla și despre un alt proiect care ar putea deveni o acțiune interesantă. Am destupat vin bun și am mâncat. Azi vă arăt doar aperitivul. Nu am început masa cu un aperitiv tradițional ci am făcut pentru asta un risotto cu Chardonnay și ciuperci de pădure. Mai aveam și alte vinuri albe în casă dar am l-am preferat pe acesta datorită aromei lui puternice și acidității moderate.

Am îceput risotto-ul cum se începe, cu o lingură de ulei, una de ceapă tocată, un cățel de usturoi și o cană de orez cu bob mare, oval și plat, ca lentila. Am amestecat în tigaie până s-a înmuiat ceapa și a început orezul să sticlească.

Am turnat un gât de vin și am amestecat în continuare.

După ce a fost absorbit vinul, am început să pun supă de carne peste orez. Dacă nu aveți supă, e bună și apa. Câte puțină, pe măsură ce o absoarbe orezul.

Am pus și o lingură de ciuperci de pădure (hribi, dar ar fi mers bine și gălbiorii ori trâmbița piticului, chiar și ghebele) rehidratate. Am pus în risotto și apa de pe ciuperci, strecurată. Am amestecat mereu.

După 17-18 minute am ras niște parmezan peste risotto și am mai pus o nucă de unt. Am amestecat bine și am stins focul.

Am rupt câteva frunze de busuioc, le-am amestecat în mâncare și am acoperit cu un capac, pentru trei minute.

Ne-am bucurat apoi și de risotto și de vinul mieros și rotund.

Așa arată 18 minute cheltuite cu folos:).

Să fiți sănătoși.


Join the Conversation

  1. Elimin supa de carne, parmezanul si untul. Mai iese ceva? Ce pot sa adaug in locul lor ai sa aiba si gust?! :)

  2. adihadean Author says:

    o să iasă un risotto bun. nu la fel de bun, dar bun și cremos. o să aibă gust, vinul șiciupercile de pădure au grijă de asta:)

  3. Cu risotto bun deja ne-ai obisnuit, asa ca acum avem gusturi alese. Ideea e ce facem daca nu avem un Chardonnay bun? Hm? Sincer? Eu poftesc la sticla aia din imagini ca sa nu iasa doar un risotto bun. Ce am mai luat pana acum, desi relativ scump raportat la calitate, nu m-a multumit. O duminica frumoasa!

  4. de post, poate ar merge inlocuita supa cu apa in care s-au rehidratat ciupercile. mai putin nisipul ala care ramane intotdeauna pe fundul castronului, evident! :)

  5. Buna Elena – pentru achizitie Chardonnay Tera Roman nimic mai simplu – http://www.clubulcavalilor.ro , te inregistrezi, comanzi si vineeeeeeeeeeeeee.

  6. pare foarte delicios :). felicitari si pt blog. il urmaresc de ceva vreme si am incercat diverse retete si totdeauna am fost extrem de incantata de rezultat. am si eu o rugaminte :). zilele trecute mi s-a facut pofta de orez cu prune, dar nu am o reteta care sa-mi inspire incredere si sa ma multumeasca, desi am gasit destul de multe. stiu ca nu e o filosofie sa faci acest fel de mancare, dar as vrea sa-mi iasa ceva bun. poti sa ma ajuti cu o reteta de orez cu prune, te rog :)

  7. mersi :) arata delicios si e exact ce-mi trebuia! keep up with the good work ;)

  8. Dan, multumesc de informatie! Am gasit pagina, m-am inregistrat, astept confirmarea si voi comanda. Si tie Adi iti multumesc pentru ca ai permis acest ajutor oferit de un cititor al tau.

  9. Asa, sa mai simta si Carmen aroma de vin…

  10. Laris@ says:

    Adi,am facut risotto dupa reteta asta,a iesit foarte bun…Eu sunt mai incepatoare in ale bucatariei,ce as putea sa fac cu carnea care am fiert-o pentru a face supa pentru risotto.
    Sa postezi mai multe retete ca sa putem de unde alege.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close