Cum o fi ăsta, „pui copt în aburi”? O fi bun? O fi…excelent? Acum, că l-am mâncat, aleg varianta a doua. Eu l-am făcut pe grill-ul cu gaz, dar puteÈ›i să-l faceÈ›i la fel de bine È™i de bun È™i în cuptor. Am folosit un pui întreg, ceea ce vă recomand È™i vouă. Pentru că aveÈ›i nevoie È™i de piele. Lângă pui am pus o sticlă de Chardonnay Terra Romana, courtesy of Clubul Cavalerilor. Producătorul nu zice nimic de pui în recomandările de servire, dar pot să-l treacă liniÈ™tiÈ›i, mai ales dacă aromele cu care e gătit puiul sunt completatate atât de bine de accentele de gutui ale vinului, ca în cazul de față.
Am uns puiul cu unt și l-am așezat într-o tavă puțin adâncă.
Am turnat în tavă o cană de supă de carne. Puteți pune și apă, dar supa dă aburi aromați, ceva mai folositori decât cei de H2O.
Am lăsat puiul sub capacul grătarului, la 180 de grade Celsius. În total, 70 de minute. După primelezece minute, arăta așa.
Am alcătuit un baiț dintr-o linguriță de sos de soia, una de sos de rodii, una de oțet balsamic, una de miere și un vârf de linguriță de ardei iute măcinat. Sosurile se găsesc în orice supermarket.
Din zece în zece minute, am uns puiul cu acest baiț și cu sos din tavă.
La jumătatea timpului de gătire al puiului, am pus lângă el o tavă de cartofi fierți pe jumătate peste care am presărat sare grunjoasă, frunze de rozmarin și piper și pe care i-am uns cu sos din tava puiului.
După 35 de minute la 180 de grade….
…puiul arăta aÈ™a.
După alte 35 de minute, puiul arăta deja ca-n poza de mai jos iar cartofii erau deja rumeniți bine pe toate părțile.
Am destupat vinul, unul dintre motivele pentru care am început să gătesc puiul în felul ăsta, să fiu sincer.
Să fiți sănătoși.
Mda, fara cuvinte… salivez… :)
In pui n-ai pus nimic de aroma?
Minunat, ai un mod aparte de a-ţi prezenta minunăţiile pe care le faci. Îmi plouă de fiecare dată în gură:)
delicios ,retete minunate de fiecare data ,felicitari.
Da , am gasit aici „meniul” de revelion.Merci de idee!
numai ca de rev nu e bine sa gatesti nici un fel de pasare numai curcan
parca e ‘canard laque’ :)
zâno, seamănă puțin:)
mariana, nicoleta, nu vă luați după superstiții, pierdeți bunătate de păsăret din cauza lor:))
sălina, mulțumesc
radu, n-o fost musai:)