Prăjitura Semilună cu fulgi de cocos

1.2K

Desertul acesta îmi amintește cu drag de perioada sărbătorilor de iarnă, focul din sobă, mirosul plăcut și proaspăt de iarnă, mama care ne pregătea mereu ceva dulce. Dar în special prăjitura semilună mă duce cu gândul la prima zăpadă, primii fulgi de nea văzuți de la fereastră.  Cred că mulți ne aducem aminte de prăjitura semilună presărată cu nucă, nu cu fulgi de cocos, dar pentru că aștept cu nerăbdare primii fulgi de nea de anul acesta , inevitabil m-am gândit la fulgii de cocos.

Ingrediente pentru prăjitura semilună cu fulgi de cocos:

  • 6 ouă
  • 300 g făina 
  • 200 g zahăr 
  • 200 ml ulei 
  • 1/2 linguriță praf de copt 
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • Un praf de sare 

Pentru presărat semilună:

  • 100 g fulgi de cocos 
  • 50 g zahăr tos
ingrediente pentru prăjitura semilună

Mod de preparare a prăjiturii semilună cu fulgi de cocos:

Am separat ouăle, am cântărit ingredientele și am cernut făina. În vasul de mixer am pus albușul cu un praf de sare la bătut.

pregătire ingrediente

Am adăugat treptat zahărul tos și zahărul vanilat, peste aceasta am adăugat gălbenușurile, unul câte unul și uleiul.

pregătire pandișpan
pregătire pandișpan prăjitura semilună

Când toate ingredientele s-au omogenizat am încorporat faina cerută cu ajutorul unei spatule de silicon. Am turnat compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, am presărat peste aluat zahărul tos combinat cu nuca de cocos.

coacere pandișpan

Am pus tava la cuptor timp de 20 de minute, 180°C. Cuptorul preîncălzit.

pandișpan copt

După ce blatul s-a copt, l-am lăsat 10 minute la răcit.

Pentru activitatea care urmează mi-am pregătit un decupator. Știu că mama mea folosea un pahar când eram mică, așa că puteți da frâu liber imaginației, poate fi o activitate foarte distractivă pentru copii. Așadar, blatul s-a răcit și am început să decupez forme de semilună folosindu-mă de decupator.

finalizare prăjitura semilună

Este un blat generos, gustos și ușor de făcut. O gustare rapidă cu gust de copilărie.

Poftă bună și spor la pregătirile de iarnă vă doresc!

Ionela.

Alte rețete dulci găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close