Spaghetti frittata

241

Îi mia țineți miente pe cei trei „R”? Recuperare, recondiționare, refolosire. În vremurile trecute, erau trei cuvinte importante. Interesant e că vremurile trecute…revin. O să ne reobișnuim cu cei trei „R”. Poate chiar o să ne placă. În sensul ăsta, vreau să vă pregătesc pe cât pot, pe cât mă pricep. Știți că nu-mi place să risipesc mâncarea și v-am arătat de multe ori cum poți da viață azi, mâncării de ieri. În dimineața asta am făcut spaghetti frittata, o mâncare inspirată de italieni, nație destul de obișnuită cu sărăcia. E o omletă în care am încorporat o mână bună de spaghetti rămase de la cina de aseară.

Pentru că am fpst mai mulți la masă, am folosit zece ouă. Pe care le-am spălat înainte de a le sparge.

În completare, cașcaval, bacon și ardei gras.

Peste ouă am presărat sare, piper și puțin ardei iute măcinat. Le-am amestecat ușor, fără să le bat.

Am pus mai înâi baconul și ardeiul în tigaie. Am așteptat ca baconul să lase grăsime apoi l-am dat la o parte. Am pus spaghetele în tigaie și le-am lăsat să se rumenească pe o parte.

După ce s-au rumenit spaghetele puțintel, le-am întors și am pus peste ele felii de cașcaval.

Am turnat ouăle peste spaghete și am acoperit tigaia cuun capac. Am așteptat trei minute.

Am obținut o omletă zdravănă, sățioasă și plină de proteine. Și în plus, n-am fost nevoit să arunc spaghetele de ieri. Bașca am făcut economie la pâine (n-am mai avut nevoie, pur și simplu).

Puțin ulei de măsline peste, două frunze de busuioc, câteva roșii cherry (care ar putea fi și de alt fel, firește).

Iertare pentru poze, încă nu știu cu blitz-ul prea bine.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Neaţa, super pozele, cred că şi gustul:) Omleta cred că e cea mai uşoară mixtură pe care o poţi prepara pentru că practic arunci orice acolo şi tot iese bună:D. Alaltăieri mi-am făcut una cu nişte resturi de curcan şi caşcaval:) Am mâncat-o cu mămăligă prăjită în uleiul rămas de la pulpele de curcan desigur:D

  2. Da, e o idee mareata, mai ales ca eu ador pastele in orice forma, ei si in combinatie cu ce ai pus tu acolo, cred ca au fost bunute

  3. Awww, mi-e o foameee….de ma doare! De pofta ce sa mai zic?!…
    Spaghetti: este. Oo: este. Bacon: nu prestam. Cu restu… ne descurcam.
    Yuuupiiiiee!! Ce mic-dejun gustos!
    Multumim frumos! :D

  4. Super reteta,de altfel ca toate retetele tale,am copiat foarte multe retete de la tine,MULTUMESC si la mai multe

  5. Văd că amândoi suntem setați pe reciclare :-) Uite ce am făcut weekend-ul ce tocmai a trecut! http://www.foodie.ro/2010/11/21/fritatta-nu-i-pizza/

  6. adihadean Author says:

    Emil, cred că simțim vremurile grele ce vin:))
    Armeana, bun venit:)
    Cami, bun și fără bacon dar în situația asta ai nevoie de câteva picături de ulei.
    Maria, bune-bunuțe:)
    injineru, să fii sănătos!

  7. I’m on a pasta high momentan, asa ca reteta asta imi face cu ochiul rau! Cred ca o incerc sambata dimineata!

  8. :D Am inlocuit bacon-ul cu cateva frunze de spanac si am pus si cateva picatele de ulei. :)
    Foaaaarte bun!

  9. adihadean Author says:

    Le blog, succes:)
    Cami, bravo, să-ți fie de bine:)

  10. oua 3RO (macar sa nu se fi vazut in poza:P)… ?!!! in rest arata foarta bine ;)

    1. adihadean Author says:

      Ioana, eu încă n-am văzut cu alte numere:). Am văzut fără numere, de la găinile mamei mele, dar sunt serie limitată și se termină repede.

  11. Interesanta combinatie, nu am mai vazut-o, dar trebuie sa fie consistenta si gustoasa.

    Vlad

  12. Grozava idee, multumim ! La noi omleta e la mare cinste si fiecare reteta noua e primita cu bucurie. In prima „zi de omleta”, adica sambata, experimentam spaghetti frittata. Are ceva daca punem ciuperci in loc de bacon si inlocuim grasimea baconului cu ulei de masline ?

  13. Este foarte gustoasa reteta,am incercat-o de dimineata si tocmai ce am servit masa cu sotul meu…mananca ce mananca si face „e delicios”mersi pentru ideile nemaipomenite pe care ni le dai.O zi frumoasa iti doresc.

  14. Oua cu simbolul 3? Tocmai tu, care te tragi din tara gainilor crescute la sol si hranite cu rame si malai? Se ia maestrul Mencinicopschi cu mana de cap daca vede.

  15. adihadean Author says:

    Poate să se ia, deja am mâncat omleta:)

  16. Sa-ti fie de bine atunci !

  17. Ce festin culinar ! Superba reteta .

  18. ruby7834 says:

    Ma bucur ca avem si noi un Jamie Oliver multumesc pt toate retele de pe blog Adi :)

  19. si eu fac frittata de paste, dar reteta pe care o stiu eu, se pot folosi orice fel de paste nu doar spaghetti, si chiar pasta amestecata cu sos deja din ziua precedenta, ar trebui sa incerci, paste cu sos de rosii si busuioc proaspat peste care spargi niste oua apoi arunci totul in tigaie, sau paste al amatrician a, ori ragu.

  20. maria simona says:

    mi a venuto una voglia di mangiarlo si vede buon la ricetta

  21. Gata, m-ai convins, e pe To Do Listul de maine. Neaparat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close