Enigma

251

Salutare,

Îmi place foarte mult să merg prin magazine! De tot felul! Îmi place să mă plimb pe culoarele lor şi să explorez cât mai mult. Nu se ştie niciodată peste ce pot da sau ce idei îmi pot veni!

Aşa a fost şi în cazul următoarei băuturi pe care o să vi-o prezint mai în detaliu, în rândurile ce urmează! Mă plimbam printr-un supermarket când am văzut aceste căpşuni superbe şi mi-am zis că nu trebuie să le ratez! Când să le bag în coş, afinele mă strigau şi ele: „ia-ne şi pe noi!

Vrem să îţi arătăm cât de bune şi gustoase suntem!” Ce era să fac? Mă simţeam prins între ciocan şi nicovală aşa că am cedat! Ce a ieşit, vedeti mai jos!cocktail-enigma

ENIGMA
Pentru această băutură veţi avea nevoie de:
* un pahar înalt tip highball (sondă)
* mentă proaspătă (4 frunze plus decor)
* 3 afine proaspete
* 2 căpşuni proaspete
* 15 ml sirop de zahăr (părţi egale de zăhăr şi apă)
* 20 ml suc proaspăt de lime
* 60 ml suc de coacăze negre
* top suc mere proaspăt
* gheaţă cuburi
–––––––––––––––––-cocktail-enigma

Preparare:

cocktail-enigmaPrimul pas este să luaţi menta şi să o puneţi în pahar. Următorul pas ar fi presarea ei uşoară cu coada unei linguri de lemn sau cu un pistil. Sunt unii care preferă să lovească menta între palme. Nu recomand acest lucru pentru simplul fapt că „mentolul” (substanţa definitorie pentru mentă) va rămâne pe palme şi nu în pahar, aşa cum ar fi normal. Presarea se face uşor, deoarece atunci când frunzele de mentă se rup, iese clorofila din ele care este foarte amară şi va compromite dinamica întregii băuturi.

cocktail-enigmaMai departe, adăugaţi fructele (spălate) în pahar şi turnaţi siropul de zahăr şi sucul de lime peste. Pentru măsurarea băuturilor eu folosec un pahar clasic, folosit de regulă pentru aperitive. Acela mic pentru ţuică. Poate avea dimensiuni diferite, dar cele mai populare sunt acelea de 40 şi 50 ml. Eu am câte unul din fiecare, pentru a putea acoperi toate măsurile.

cocktail-enigmaDacă nu aveţi un storcător manual de fructe, puteţi folosi o furculiţă pe care să o înfigeţi în centrul lime-ului şi să presaţi uşor cu mâna pe el, pentru o extragere mai bună a sucului. Continuănd cu băutura, luaţi o lingură de lemn şi presaţi viguros cu ea fructele pentru a extrage cât mai mult suc şi pentru ca mariajul aromelor să fie complet. În tot momentul acesta, menta ar trebui să fie sub fructe, ferită de orice „pericole”. După ce aţi procedat în felul acesta urmează să puneţi gheaţa.cocktail-enigma

Pentru această băutură vom avea nevoie de un anumit tip de gheaţă şi anume: gheaţă zdrobită. Pentru a face această gheaţă avem nevoie de un săculeţ făcut dintr-un material absorbant (pe al meu l-am făcut dintr-un „dos de perină”) şi un ciocan de lemn. După ce aţi făcut gheaţa, este momentul să umpleţi paharul până la refuz (niciodată nu poţi avea prea multă gheaţă într-un pahar) şi turnaţi sucul de coacăze negre.

cocktail-enigmaCu o lingură mai subţire (dacă aveţi una de tip mazagram cu atât mai bine) amestecaţi foarte bine băutură cu o mişcare circulară de jos în sus păna ce se integrează foarte bine sucul cu ingredientele jos. Compleţi paharul cu suc de mere (obţinut prin stoarcere), adăugaţi gheaţă proaspătă (daca este cazul), montaţi decorurile şi sunteţi gata!cocktail-enigma

Spor la (de)gustat,

Text: Mihai Fetcu

www.bardome.ro

Foto: Aura Petrașcu

alist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close