Turtă dulce sub formă de chec – aromată și glazurată

1.3K

Cam la ce anume vă face să vă gândiți, prima ninsoare? Pe mine clar mă duce cu gândul la sărbători, la atmosfera plăcută din casă și la mirosul de turtă dulce. Nimic nu se compară cu mirosul scorțișoarei, al cojii de portocale și al vinului fiert. 

Astăzi facem împreună o altfel de turtă dulce, mai exact, o turtă dulce sub formă de chec, mai old fashioned, să zic așa, îmbrăcată într-o glazura fină.

Ingrediente pentru turta dulce:

  • 500 gr făină
  • 8 gr praf de copt
  • 5 gr bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare
  • 5 gr scorțișoară măcinată
  • 5 gr cuișoare măcinate
  • 5 gr condiment pentru turta dulce
  • 2 oua
  • 75 gr zahăr brun
  • 50 gr zahăr cristal
  • 150 gr miere /melasă
  • 125 gr unt 
  • 200 ml apă fiartă

Ingrediente pentru glazură:

  • 150 gr zahăr pudră
  • 2 linguri smântână pentru frișcă
Turtă dulce

Metoda de preparare turtă dulce:

Începem cu începutul, setând cuptorul la 170 de grade, cu căldură sus și jos.

Am luat un bol în care am pus ingredientele uscate, și anume: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, precum și condimentele care asigură gustul plăcut al acestui chec, scorțișoara, cuișoarele și condimentul pentru turtă dulce, pe care de regulă îl găsiți în comerț. Am amestecat totul, apoi am pus bolul de-o parte.

Turtă dulce

Într-un alt bol am bătut ouăle și cele două tipuri de zahăr, cu un tel. Apoi am adăugat mierea sau melasa (eu din păcate nu am găsit melasă, dar vă sfătuiesc să puneți melasă în cazul în care găsiți), si untul topit și am amestecat bine de tot.

Compoziție turtă dulce

Apoi am amestecat cele doua compoziții. Apoi am adăugat apa fierbinte în 3 tranșe, amestecând până la încorporare.

Am pregătit o formă de chec, însă nu-i musai să folosiți acest tip de formă. Se poate folosi si o tavă mai mică sau o formă de chec rotundă. Fiți creativi! Am pensulat forma de chec, cu ulei, apoi am tapetat-o cu făină. Am turnat compoziția și am băgat-o la cuptor.

Turtă dulce

Este gata când a făcut o crustă maronie, iar scobitoarea iese curată din chec.

Glazură

Metoda pregătire glazură turtă dulce:

Acest pas este super simplu, trebuie doar să amestecați cu un tel cele 2 ingrediente, până ajungeți la o consistență cremoasă. Apoi se pune peste chec si se decorează cu ce vreți voi.

Poză finală

În casă miroase a Crăciun. Aproape că-mi vine să mă apuc să decorez bradul.

Sper din suflet că v-am convins să încercați acest desert, pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos și aromat.

S-aveți spor la bucătărit,

Larisa

Alte rețete dulci, găsiți aici!

Join the Conversation

  1. Neagu Simona says:

    La fix a căzut rețeta asta! Mulțumesc mult! Fetita mea ma tot întreabă de turtă dulce făcuta in casa…

  2. Arăta minunat, gustul ced că este la fel

  3. monica boldea says:

    Buna seara!
    Glazura se pune peste checul cald?
    Sau când se răcește?
    Mulțumesc frumos
    Zile frumoase de Craciun

  4. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Minunata idee.Super reteta!Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close