Tagliatelle cu anghinare și gorgonzola

284

Tagliatelle cu anghinare și gorgonzola

Pentru rețeta de astăzi am decis să readuc ceea ce înseamnă pentru mine gustul Italiei, într-o combinație interesantă de arome. Am combinat anghinare și mentă, cu ricotta și gorgonzola, obținând niște tagliatelle superbe, iar deși culorile sunt reci, gusturile sunt fierbinți.

Ingrediente – Tagliatelle cu anghinare și gorgonzola

  • Tagliatelle 100g
  • Anghinare în ulei 80g
  • Ricotta 50g
  • Gorgonzola 30g
  • Mentă 4-5 frunze
  • Sare și piper

Ingrediente Tagliatelle cu anghinare și gorgonzola

Mod de preparare – Tagliatelle cu anghinare și gorgonzola

  Primul pas a fost să dau la blender pentru câteva secunde anghinarea cu jumătate din uleiul în care s-a păstrat și un vârf de cuțit de sare. Am obținut o pastă aromată, fină.

preparare sos

  În continuare, am amestecat bine pasta de anghinare cu ricotta. Am pus pastele la fiert după timpul indicat pe ambalaj. Între timp, într-o tigaie încinsă, am presărat din belșug piper proaspăt măcinat, iar când toată bucătăria a fost parfumată, am adăugat apă de la paste și gorgonzola tăiată cuburi, apoi pastele fierte.

Preparare tagliatelle

Cum a servit aceste tagliatelle?

   Am amestecat bine până când sosul a devenit cremos, apoi am luat de pe foc și am adăugat crema de anghinare și ricotta, amestecând continuu. Ultima în această poveste a fost menta pe care am tocat-o fâșii subțiri și am presărat-o peste tagliatelle.

servire tagliatelle

  Pentru mine, tagliatelle cu anghinare și gorgonzola au fost un treat foarte binevenit într-o zi răcoroasă de iarnă, amintindu-mi de zilele toride petrecute în Italia.

Ținem aproape,

David

Alte rețete care implică paste mai găsiți și aici. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close