Pentru rețeta de astăzi am decis să readuc ceea ce înseamnă pentru mine gustul Italiei, într-o combinație interesantă de arome. Am combinat anghinare și mentă, cu ricotta și gorgonzola, obținând niște tagliatelle superbe, iar deși culorile sunt reci, gusturile sunt fierbinți.
Ingrediente – Tagliatelle cu anghinare și gorgonzola
- Tagliatelle 100g
- Anghinare în ulei 80g
- Ricotta 50g
- Gorgonzola 30g
- Mentă 4-5 frunze
- Sare și piper
Mod de preparare – Tagliatelle cu anghinare și gorgonzola
Primul pas a fost să dau la blender pentru câteva secunde anghinarea cu jumătate din uleiul în care s-a păstrat și un vârf de cuțit de sare. Am obținut o pastă aromată, fină.
În continuare, am amestecat bine pasta de anghinare cu ricotta. Am pus pastele la fiert după timpul indicat pe ambalaj. Între timp, într-o tigaie încinsă, am presărat din belșug piper proaspăt măcinat, iar când toată bucătăria a fost parfumată, am adăugat apă de la paste și gorgonzola tăiată cuburi, apoi pastele fierte.
Cum a servit aceste tagliatelle?
Am amestecat bine până când sosul a devenit cremos, apoi am luat de pe foc și am adăugat crema de anghinare și ricotta, amestecând continuu. Ultima în această poveste a fost menta pe care am tocat-o fâșii subțiri și am presărat-o peste tagliatelle.
Pentru mine, tagliatelle cu anghinare și gorgonzola au fost un treat foarte binevenit într-o zi răcoroasă de iarnă, amintindu-mi de zilele toride petrecute în Italia.
Ținem aproape,
Alte rețete care implică paste mai găsiți și aici.