Prăjitură cu dovleac și nucă crocantă

967

Prăjitură cu dovleac și nucă crocantă

Farmecul toamnei nu stă numai în paleta arămie, nici în frumusețea naturii, ci și în nenumăratele gusturi care o caracterizează. Plăcinta cu ludaie este nelipsită din bunătățile de sezon pe care e musai să le mănânci an de an, cel puțin o dată. Rețeta de astăzi, această plăcintă cu dovleac și nuci caramelizate, este ușor atipică dar și incredibil de ușor de făcut. Tot pe-atât de bună. Vă invit să o încercați repejor, cât încă-s în sezon bunătățile de dovleci.

Ingrediente prăjitură cu dovleac și nucă crocantă

  • Un dovleac butternut (aproximativ 1,5kg)
  • Griș 300g
  • Zahăr 300g
  • Ulei 50ml
  • Praf de copt 8g
  • Nucă tocată 100g
  • Unt 30g

Ingrediente

 

Mod de preparare prăjitură cu dovleac și nucă crocantă

  Am încălzit cuptorul la 190 de grade, între timp am uns o tavă cu unt, apoi am presărat zahăr. După 3 minute în cuptor, am adăugat și nuca pe fundul tăvii și am mai dat puțin la cuptor.

Preparare1

  Dovleacul l-am dat pe răzătoarea mare, apoi l-am pus într-un castron și am adăugat grișul, zahărul, uleiul si praful de copt. L-am frământat până când s-au amestecat bine. Dovleacul a eliberat din zeama lui și amestecul a devenit ca un aluat moale. Dacă dovleacul nu are destulă apă, puteți adăuga puțin suc natural de mere.

Preparare2

  Am pus compoziția în tavă peste nuca rumenită și am băgat-o în cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Când a fost gata, am răsturnat-o pe o farfurie și am presărat puțin zahăr pudră.

Servire prăjitură cu dovleac și nucă crocantă

  Nu știu cum e la voi, dar pentru mine nu există toamnă fără această plăcintă cu dovleac. Cel mai mult îmi place să o servesc rece a doua zi, dar este foarte bună și atunci când încă mai ies aburi din ea.

servire Prăjitură cu dovleac și nucă crocantă

Ținem aproape,

David

Alte idei de rețete dulci găsiți și aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close