Figurine-n cafea

248

Acum câteva zile am postat pe Facebook un album care arată felul în care apare o figurină, un portret pe suprafața spumoasă a unei căni de moccacino. Știu că nu toți cititorii mei au un cont pe Facebook și mă gândesc că ar fi păcat să-i lipsesc pe aceștia de o posibilă bucurie, așa că postez povestea și aici (prima imagine e cu dedicație pentru doamna Maria Ursulețu de la Revista Biz).

Acum, că știm despre ce vorbim, să trecem la treabă: mai întâi se pregătește amestecul de moccacino.

Laptele e important. Am aflat că nu-i obligatoriu să fie gras ci mai bogat în proteine.

Laptele se încălzește/barbotează, adică se încălzește cu aer cald care iese cu presiune dintr-un tub.

Pentru a obține o spumă fină și lipsită de bule, cana cu spumă se lovește ușor de masă.

Se toarnă laptele peste moccacino.

Ultima mișcare e foarte importantă, ea pregătește pânza de lucru a artistului.De aici înainte trebuie să fii artist, să-ți meargă mâna, să ai imaginație și de bună seamă, să cunoști tehnicile specifice.

Simona, barista de la Cafeteca, este. M-a lăsat să fotografiez pas cu pas procesul acesta, lucru pentru care-i mulțumesc.

Dacă credeți că-i simplu, încercați și voi:). Eu mă chinui deja de ceva vreme și mi-am propus să nu mă las. Încă nu-mi ies ursuleții, scot tot porci, dar până la primăvară poate iese ceva din mine.

Gata. Să fiți sănătoși. Și să știți că figurinele se pot face și în cești cu cafea, nu doar cu moccacino, important e să aibă spumă.

Join the Conversation

 1. Acum ani de zile, un vecin de-al meu, bartender de meserie, mi-a spus ca secretul lui, asa-zis, este ca foloseste lapte fat-free la spuma de la cafea. Asa ca de ani de zile eu folosesc lapte cu 0 fat si iese o spuma perfecta.

 2. Delicioasa cafeaua acolo

 3. Daaaa, sunt niste artisti cei de la Cafeteca. Opera de arta banuiesc ca este de la ei dar din oras de la voi, nu?

 4. acum am vazut ca ai mentionat deja :)

 5. Am incercat,dar tot…niste monstri mi-au iesit,nu-i nimic,perseverez !

  1. Adi Hădean Author says:

   nicoleta, suntem doi:))

 6. Anca-Iulia says:

  Daaaaa, foarte frumos!!! Am distribuit si eu pe peretele meu de FB poza aceasta de la Cafeteca din Cluj. Speram sa intalnesc aici, in Italia, astfel de maestrii, dar vad ca la ei cafeaua, desi „sport” de masa, este o cursa de viteza. De la intrarea in bar pana la iesire se scurg doar cateva minute si savureaza cafeaua (in orice varianta sau combinatie) de cele m multe ori in picioare. Inca m sper sa gasesc si aici un barman artist, dar m stiu ca Mos Craciun o sa-mi aduca o cafetiera ce-mi va permite incercari de compunere a minunatiilor de aces fel. Astfel incat, multumesc pt dezvaluiri.
  Cu bine!

 7. Felicia Chirila says:

  INTERESANT…DAR POATE SA FIE SI CEVA ABSTRACT NU?…ca-n pictura

 8. Foarte buna ideea sa prezinti asemenea lucruri.
  Am aflat si experimentat o mica imbunatatire: jumatate din spuma de lapte se toarna in alt vas dupa ce cana se loveste de masa (astfel spuma mai densa ramane in partea inferioara a canii) si se foloseste doar jumatatea ramasa.Spuma care a fost golita se poate folosi ulterior
  In rest e vorba doar de imaginatie!

 9. Eu am un aparat manual de făcut spumă de lapte: Este un recipient de inox, care are un capac cu tijă, iar la capătul tijei o plasă de inox foarte-foarte deasă. Spuma de lapte iese mult mai densă decât cea făcută cu ajutorul aburului. Folosesc lapte foarte-foarte rece, dar e adevărat că trebuie lapte din comert, cu laptele de casă nu a iesit, cred că e musai să fie grăsimea omogenizată în lapte. Oricum, spuma iese extrem de densă si de fermă, aproape ca o friscă. E misto, îl ador. E ceva de genul ăsta, dacă sunteți pasionați de cafea merită să-l cumprați, cu siguranță se găseste si pe site-uri din românia sau UE:
  http://www.dhgate.com/high-quality-double-mesh-stainless-steel/r-ff8080812afb80ec012b00a6bb707c2c.html

  1. Adi Hădean Author says:

   fain

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close