Eton Mess

538

Tema acestei săptămâni mi s-a părut extrem de interesantă – ce poți face cu 3 ingrediente. Am luat-o ca pe o ușoară provocare pentru că în materie de deserturi, rareori 3 ingrediente sunt suficiente. Și totuși am găsit câteva variante, dintre care am optat pentru acest desert la pahar cu bezea și sos de fructe, zmeură de aceasta dată. Fie că faceți voi bezelele, fie că le cumpărați gata făcute, desertul va fi la fel de bun. Sosul însă faceți-l voi acasă, din fructe a căror proveniență o cunoașteți!

eton mess1
Esența acestui desert e tocmai asta – câteva componente pe care de multe ori le avem prin casă, adunate într-un pahar și servite imediat. Nici măcar cantitățile nu sunt bătute în cuie. Ba mai mult, puteți adăuga și fructe proaspete ori biscuiți sfărâmitați și fulgi de ciocolată. Puteți chiar renunța la frișcă în favoarea unui iaurt gras. Probabil nu s-ar mai numi Eton mess în acest caz, dar gustul ar fi excelent! E într-adevăr un desert mai văratic, răcoritor, dar simplitatea lui îl recomandă pentru orice anotimp.

eton mess2
Aveți nevoie de smântână pentru frișcă, bezele și un sos din fructele preferate, în cantitățile dorite. Pentru a finisa desertul bateți smântâna până obțineți o spumă fermă apoi stratificați componentele în pahare de desert, începând cu frișca și continuând cu sos de fructe, bezele sfărâmițate apoi din nou frișcă și tot așa.

eton mess3
Să aveți poftă!

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Gavrila elena says:

    Iubesc rețetele dvs. Sunt extraordinare si sper sa mai postati in special desert :) va mulțumesc

  2. Este o mare placere sa incerc retetele ,nu conteaza de este un eveniment sau o zi insemnata.stiu ca sunt bune,atat
    Multumesc!

  3. Ca tot ma gandeam la un desert usor de facut pentru Craciun – gand la gand,cu bucurie. :) Multumesc.

  4. Nu stiu altii cum sunt, dar mie tocmai imi ploua in gura! Tocmai mi-am gasit de lucru astazi, sper sa-mi surprind sotia cu aceasta reteta, mai ales ca stie ca nu prea ma dau in vant dupa gatit, decat omlete :) Multumesc pentru acest pont! Tocmai am adaugat site-ul la favorite!

  5. Eton-mess, un desert delicios și foarte ușor de preparat. Cred că va fi pe masa noastră în noaptea de Revelion, când vom fi sătui de mâncărurile și mai ales dulciurile consistente.

    Mulțumesc, Olguța!

  6. Un desert delicios, ca toate retetele dvs. de altfel.

  7. Cristina Olteanu says:

    Buna! Am si eu o intrebare, pot sa pregatesc aceste paharele cu doua zile inainte de a fi servite? Pentru ca pregatesc un candy bar la Bacau si petrecerea va fi la Bran. Indoiala mea e la bucatelele de bezea, daca raman crocante sau vor absorbi din umezeala cremei de frisca. Multumesc!

    1. In niciun caz nu pot fi pregatite inainte de servire cu doua zile. Bezelele se vor inmuia complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close